Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Çalışırken ölmek istemiyoruz!”

“Çalışırken ölmek istemiyoruz!”
KESK Dönem Sözcüsü Serdar Koçyiğit, Soma faciasının yıldönümü nedeniyle KESK Şubeler platformu adına basın açıklaması yaptı. Koçyiğit, “Çalışırken öldüren çalışma düzenine ve kapitalizme hep birlikte dur demek için mücadeleye devam edeceğiz.” diye konuştu.

KESK Dönem Sözcüsü Serdar Koçyiğit yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “301 canımızı kaybettiğimiz Soma faciası yaşanmadan önce de emekçiler çalışırken hayatını kaybetmekteydi, maalesef bugün de değişen bir şey yok.

Kapitalizmin karı arttırmak için emek sömürüsünü derinleştirmesinin sonucu olarak emekçiler ölümüne çalıştırılıyor. İş ve işçi güvenliği patronlar tarafından birer maliyet kalemi olarak görülüyor. Üstelik şirketleri denetlemesi gereken, güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlaması gereken AKP, bunun yerine iş cinayetlerinin arkasındaki patronların payını gizlemenin derdine düşüyor. İşçi ölümleri için ‘fıtrat’ diyor, toplumsal tepkiyi sönümlendirmek için en önce mollaları katliam bölgesine gönderiyor.

İSİG meclisinin raporuna göre 2018 yılının ilk dört ayında en az 575 işçi ölümü gerçekleşmiştir

Kar için emekçiler ölüyor, doğa tahrip ediliyor.

Emek sömürüsünün derinleştirerek üretilen hizmetlerin toplum ve doğa yararına olamayacağı ilkesinden hareket ederek kapitalizmin ve iktidarların kar hırsına karşı çıkmak, birleşik bir mücadeleyi örmek gerekiyor.

Hizmet üretiminin sunumunun da kamusal niteliğine sahip çıkmak gerekiyor.

Soma başta olmak üzere iş cinayetlerinde katledilen işçilerin/emekçilerin anısına bağlılığımızın gereği olarak ve başka canlarımızın kar hırsına kurban edilmemesi için bu çalışma düzenine karşı mücadele etmek sorumluluğumuzdur.

Çalışırken birileri ölüyorsa, buradan üretilen ürünler ve hizmetler toplum/doğa yararına olamaz.

Çalışırken öldüren çalışma düzenine ve kapitalizme hep birlikte dur demek için mücadeleye devam edeceğiz. İş Cinayetlerini Unutmadık. Unutmayacağız Unutturmayacağız.” 

Etiketler: