Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İZZET BAYSAL ŞÜKRAN GÜNLERİ

İZZET BAYSAL ŞÜKRAN GÜNLERİ
Bu sene 29’uncusu düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri’nin ikinci günü de tam bir bayram havası ile geçti. Kent Meydanı’nda başlayan sokak şenlikleri, İzzet Baysal Caddesi’nde açılan stantların gezilmesi ile devam etti.


 Programa, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Ahmet Baysal’ın eşi Solmaz Baysal, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Şükran Günleri’nin 2. günü Kent Meydanı’nda anaokulu öğrencilerinin hazırladığı programla başladı. Programda ilk olarak Saygı Duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Mebrure İlhan Bağışgil Anaokulu öğrencilerinin folklor gösterisi ile devam etkinlikte Bolu Anaokulu öğrencilerinin Kent Meydanı’nda sergiledikleri Rongu Ahmet Baysal’a ve katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Anaokulu müdürleri İzzet Baysal Vakfı’nın Mütevelli Heyeti’ndeki bayan üyelere 13 Mayıs’ın Anneler Günü olması nedeniyle çiçek vermesi programa ayrı bir renk kattı. Program sonunda protokol üyeleri ve çocuklar ile birlikte gökyüzüne balonlar uçuruldu.

ÖZEL ÇOCUKLARDAN ÖZEL SERGİ AÇILIŞI

İzzet Baysal Şükran Günleri’nin 2. Günü etkinlikleri kapsamında Mehmet Yücetürk Sanat merkezinde kent konseyinin özel bireyler meclisinin, özel çocuklarının hazırlamış olduğu sergi açılışı yapıldı.

Ahmet Baysal ve protokol üyeleri, Bolu Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin projesi ile İŞKUR, Bolu Halk Eğitim Müdürlüğü ve Bolu Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen kurslar sayesinde özel eğitim alan öğrencilerin sergisini gezdiler. Burada özel eğitim öğrencileri ile sohbet ederek onların yaptıkları el emeği ürünleri inceleyen Baysal, her bir öğrenci ile tek tek hatıra fotoğrafı çekilip onları tebrik etti.

AHMET BAYSAL’DAN STANTLARA İLGİ

İzzet Baysal Şükran Günleri’nin 2. Günü etkinlikleri Kent Meydanında başlayıp İzzet Baysal Caddesi’nde devam etti.

 Ahmet Baysal, Kent Konseyi ve Protokol üyeleri anaokulu öğrencilerinin aynı mekândaki stantlarını gezdi. Stant açan kuruluşların ve okulların birbirinden güzel yapmış oldukları gösterileri programa ayrı bir güzellik kattı.

 Ahmet Baysal, Kent Konseyi ve diğer protokol üyeleri hemen her standa uğrarken cadde de Bolu’da faaliyet gösteren birliklerin, derneklerin ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının stantları açıldı. Stantlarda yiyecek, içecek ve çeşitli gıdaların sunumunun yanı sıra çizgi film karakterlerinin canlandırmaları beğeni topladı. Cadde’de sergilenen pek çok etkinliğin yanı çeşitli folklor oyunları da hem protokolü hem de vatandaşları coşturdu.

 Stantların gezilmesinin ardından ise her yıl Yukarı Çarşı’yı Koruma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği tarafından protokol üyelerine BOBES toplantı salonunda yemek verilirken Bolu Halkına ücretsiz olarak yemek ikramı her yıl olduğu gibi yukarı çarşıda yapıldı. Yemek ikramının ardından ise dernek tarafından Ahmet Baysal’a ve yemeğe sponsor olan firmaya plaket takdim edildi.

ÖDÜL TÖRENİNDE DUYGUSAL ANLAR

İzzet Baysal Şükran Günleri’nin 2. Gününde, İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu İzzet Baysal Temalı Ödül Töreni düzenlendi.

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen törene; Bolu Valisi Aydın Baruş, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör yardımcısı Vahdettin Çiftçi, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Ahmet Baysal’ın eşi Solmaz Baysal, rahmetli İzzet Baysal’ın kızı Esin Avunduk, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Ödül töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşını okunması ile başladı.

Programında yer alan ve il genelindeki okullarda yapılan, teması  “İzzet Baysal” olan resim, şiir, kompozisyon ve mektup kategorilerinde yapılan yarışmalar neticesinde dereceye girenlerin ödülleri

Bolu Valisi Aydın Baruş, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, rahmetli İzzet Baysal’ın kızı Esin Avunduk ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Törende Mektup dalında özel eğitim derecesinde ödül alan Büyük Berk Özel Eğitim- Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Sevgi Törenci kendi kaleme aldığı mektubunu okudu. Salonda büyük beğeni toplayan mektup duygusal anlar yaşattı. Büyük alkışlar alan Sevgi Törenci’ye ödülünü Bolu Valisi Aydın Baruş ve Ahmet Baysal takdim etti.

Ödül alan öğrenciler;

Şiir dalında ilkokul dereceleri:1. Sakarya İlkokulu Rüya Bursalı, 2. Atatürk İlkokulu Arda Efe Özkan, 3. Karacasu İlkokulu Fatmanur Erbay

Şiir dalında ortaokul dereceleri:1. 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu Ayten Ceren Yalçın, 2. Cumhuriyet Ortaokulu Ebrar Batmaz, 3. Bolu Karaköy TOKİ İlköğretim Okulu Ezgi Ertan

Şiiri dalında lise derecesi: 1. İzzet Baysal Anadolu Lisesi Necip Toksöz

 Mektup dalında özel eğitim derecesi: Büyük Berk Özel Eğitim- Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Sevgi Törenci

Mektup dalında ilkokul dereceleri: 1. Gazipaşa İlkokulu Onat Kutlu Palazoğlu, 2. Gazipaşa İlkokulu Ecrin Cengiz, 3. Milli Egemenlik İlkokulu Ecrin Demir

Mektup dalında ortaokul dereceleri: 1. Canip Baysal Ortaokulu Hatice Kübra Yılmaz, 2. Sakarya Ortaokulu Ayşenaz Civan, 3. Sakarya Ortaokulu Deniz Özgüneylioğlu

Mektup dalında lise dereceleri: 1. Bolu Fen Lisesi Sümeyye Karataş, 2. Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Sinem Aytugar, 3. Altındağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Zehra Demirtaş

 Kompozisyon dalında ortaokul dereceleri: 1. 60. Yıl Ortaokulu Fatmagül Arık, 2. Karaköy ortaokulu Ayperi Yurgül, 3. Cumhuriyet Ortaokulu Cem Altunay.

Kompozisyon dalında lise dereceleri: 1. Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Sinem Aytugar, 2. İzzet Baysal Anadolu Lisesi Hatice Kurtipek, 3. Canip Baysal Anadolu Lisesi Ayşegül Aydın.

 Resim dalında Özel Eğitim Derecesi: 1. Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama merkezi Okulu, Kerem Köseoğlu

Resim dalında ilkokul dereceleri: 1. Bolu Bilim Sanat Merkezi Eralp Akay, 2. Bolu Atatürk İlkokulu Ömer Faruk Akdemir, 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu İrem Kılıç

Resim dalında ortaokul dereceleri: 1. Seyit Mithat Ortaokulu Murat Apaydın, 2. Gazipaşa Ortaokulu Zehra Hancı, 3. Milli Egemenlik Ortaokulu Hatice Şeyma Bulut

Resim dalında lise dereceleri: 1. İzzet Baysal Anadolu Lisesi Nisa Aracı, 2. İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Emine Burcu Uzunpınar, 3. İzzet baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şevval İleri