Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YARALAR SARILIYOR

YARALAR SARILIYOR


Geçtiğimiz hafta sonu Tekke Işıklar Köyünde meydana gelen yangının yaraları sarılmaya çalışılıyor. Yangın sonrası hemen çalışmaların başladığı bölgede incelemelerde bulunan Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, “El birliği ile buradaki yaraları sarmamız gerekiyor. Kısa sürede çalışmaları tamamlayarak mağdur olan köylülerimizin eksiklerini gidermek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 

Bolu, hafta sonunda Tekke Işıklar Köyünde yaşanan yangın faciasının üzüntüsünü yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen yangında 4 ev, ahır, samanlık ve odunluk kül olmuş, vatandaşlar korku dolu anlar yaşamıştı. Bir yandan görev şehidi olan erlerin üzüntüsü, bir yandan yangının şoku devam ederken köyde çalışmalar da hemen başladı. 

Yangının kontrol altına alınması ile birlikte köye intikal eden İl Özel İdaresi ekipleri, evsiz kalan ailelerin bir an önce sıcak yuvalarına kavuşması için çalışmalarını hızlandırdı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından köye ulaştırılan prefabriklerin yerleştirileceği alanda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Prefabriklerin kurulumu yapılırken, ekipler tarafından su, kanalizasyon ve elektrik tesisat çalışmaları da tamamlanmak üzere. 

ELİMİZDEN GELENİ FAZLASIYLA YAPMAK İSTİYORUZ”

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer’de Meclis Üyesi Erol Özak ile birlikte, Tekke Işıklar Köyünde meydana gelen yangın bölgesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Köylülerle görüşen ve tekrar geçmiş olsun dileklerini ileten Yüceer, yapılan çalışmalar hakkında da Özel İdare çalışanlarından bilgi aldı. Bu tür afetlerin üzücü olduğunu fakat elbirliği ile yaraları sarmaya çalıştıklarını ifade eden Yüceer, “Yangın söndürme çalışmalarında hemen bölgeye intikal ederek vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışmıştık. Yangın kontrol altına alındıktan sonra da İl Özel İdaremiz ekipleri gerekli çalışmalarına başladı. Yangında evsiz kalan vatandaşlarımız için köye getirilen konteynırlar yerlerine yerleştiriliyor. Bu konteynırların alt yapısı için de hummalı bir çalışma yürütülüyor. Kanalizasyon ve su bağlantıları ile birlikte elektrik kabloları da yenileniyor. Bir an önce bu çalışmaların tamamlanmasını ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesini arzu ediyoruz. Bizler her zaman vatandaşımızın yanındayız. Elimizden geleni fazlasıyla yapmak istiyoruz. İnşallah el birliği ile kısa sürede Tekke Işıklar Köyümüzde meydana gelen yangının yaraları sarılacak” diye konuştu.