Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HALİT YILDIZ PROJELERİNİ KÖROĞLU ANA HABER’DE ANLATTI

HALİT YILDIZ PROJELERİNİ KÖROĞLU ANA HABER’DE ANLATTI
AK Parti Bolu Milletvekili Aday Adayı Halit Yıldız, her akşam saat 20.30’da Köroğlu TV ekranlarına gelen Ana Haber Bülteninin konuğu oldu. Yıldız, burada yaptığı açıklamada milletvekili seçilmesi durumunda hayata geçireceği projelerden bahsetti.

Umut Dura’nın sunduğu Köroğlu Ana Habere konuk olan AK Parti Bolu Milletvekili Aday Adayı Halit Yıldız, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yıldız ilk olarak Bolu master planı ile ilgili projesini Köroğlu TV izleyicileri ile paylaştı. Yıldız, “Biz 2007 yılına kadar Bolu’nun bütün köylerine kadar gezdik. Bütün kurumları inceleme imkanı bulduk. Bir yere başlarken, oranın master planının, imkanlarının önceliklerinin belirlenmesi lazım. Bolu’da Allah nasip eder de bu görevi bize verirse, mutlaka bir master planı yaptıracağız. Nerede noksanlıklarımız var, önceliği nereye vermeliyiz. Bir yıllık, beş yıllık planlar yapılacak, turizmle ilgili, sporlar ilgili, yatırımlarla ilgili, teşviklerle ilgili bunların tamamı sivil toplum kuruluşları ile, ticaret odaları ile, esnaf dernekleri ile, kent konseyi ile ve bize destek olabilecek bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak mutlaka Bolu’nun önceliğini belirleme çalışması yapmayı arzu ediyoruz.” dedi. 

Programın devamında projelerini sıralayan AK Parti Bolu Milletvekili Aday Adayı Halit Yıldız şöyle devam etti:

14.014 kapasiteli şehir stadı

Boluspor Bolu’nun çok önemli bir değeri. Bolu iki ayak üzerinde durur. Boluspor’umuz ve İzzet Baysal Vakfımız. Bunlar bizim için çok önemli. Boluspor, Bolu’yu Türkiye’de en çok tanıtan kurumların başında ancak, malumunuz olduğu üzere şu an bulunduğu yere yakışan bir stadımız maalesef yok. Bu amaçla mutlaka Bolu’ya yakışan bir stadı yapmayı arzu ediyoruz. Kapasitesi de 14.014 olsun istiyoruz. Özellikle bize proje açıkladıktan sonra yer konusunda bir çok soru geldi. Kamuoyunda tartışılan üç yer var. Biri mevcut yerinde kalsın, biri Karaçayır bölgesinde olsun, biri de üniversite alanında olsun arzu ediliyor. Ancak bunların hepsinin artıları ve eksileri var. Mutlaka bunun kamuoyunda tartışılarak en uygun yere yapılması lazım. Eğer bu dönemde seçilme imkanımız olursa, ilk yapacağımız çalışmalardan biri bunu Ankara’ya taşımak, gerek bakanımıza, gerekse Cumhurbaşkanımıza bunu arz ederek bunu hayata geçirme arzusundayız.

“Bolu’nun sporla iç içe olması gerekiyor”

Biz Bolu’yu bir spor kenti olsun arzu ediyoruz. İl genel meclisi başkanı olduğumuz dönemde amatör sporlarla ilgili ilk çim sahayı Bolu İl Genel Meclisi başkanı olarak kazandırmıştık, Türkiye’de ilklerdendi. Boluspor’un şu an mevcut tesisleri için ilk temel noktayı İl Genel Meclisi olarak 500 bin TL koyarak başlamıştık. O dönemde de çok ciddi anlamda amatör sporları destekledik. Sporun her dalının mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Bolu’nun sporla iç içe mutlaka olması gerekiyor.

“Yatırımcıların desteklerden faydalanmasını sağlayacağız”

Yatırımcılara destek çok önemsediğimiz bir proje. Maalesef yatırımcılar çok yalnız kalıyorlar. Buradaki arzumuz bizim, yatırımcı yatırım yapmaya karar verdiği an, teşebbüs aşamasında bizlere parti merkezinde oluşturacağımız Bolu’da oluşturacağımız bir yatırım destek ofisi ile kendisine her alanda destek olmayı planlıyoruz. Yatırımcının bizlere ulaşmasını beklemek yerine, kamu kurumlarında boğuşmak yerine bizlere gelmek suretiyle bir ekip vasıtasıyla Ankara ve Bolu’daki bürokratik engellerden kurtulmayı, Türkiye’deki yararlanabileceği tüm desteklerden yararlanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Burada vaat ettiğimiz yasal ve legal olan desteklerdir. Bugün bir kamu kurumuna müracaat ediyorsunuz, çed raporu alacaksınız bir tek yazının aylarca sürdüğünü görüyorsunuz. Biz Narven projesini yaparken, Bolulu olmasaydık, başarmak mümkün değildi. Aylar süren çalışmalardı. Dolayısıyla, yatırımcıyı bıktıran, üzen durumlar söz konusu. Bunlar mutlak surette ortadan kalkacak. Yine bir çok Türkiye’de önemli projeler, otomobil projesi gibi, lastik fabrikası projeleri gibi önemli projeler gündeme geliyor. Yine bu ekip tarafından Türkiye’deki bütün projeler takip edilecek, Bolu’ya kazandırılması için fedakârlık gösterilecektir.

“Hemşeri dernekleri bizim için çok önemli”

Derdi olan, sıkıntısı olan insanlar milletvekillerine ulaşabilmek için Ankara’da veya burada sürekli takip etmek durumunda kalıyorlar. Zamanlarından paralarından fedakarlık ediyorlar. Burada yapmak istediğimiz, yeni teknolojiden de istifade ederek, merkezde muhtemelen parti binasında bir ofis oluşturup, buralara insanların gelmesi, problemlerini dertlerini bize anlatmaları veya internet üzerinden bize ulaşmaları, belirli günlerde internet ortamında halk günleri yapmak suretiyle, insanların dertlerini dinlemeyi planlıyoruz. Bu istek ve arzular kayıt altına alınacak, kendilerine de dönüş yapılacak. Taleplerinin hangi aşamada olduğuna ilişkin kendileri de takip edebilecek. Hedefimiz, amacımız, Bolu halkının uğraşmadan bizlere ulaşmasını hedefliyoruz. Bir de, hemşeri dernekleri Ankara’da, İstanbul’da bizler için çok önemli. Onlara ciddi anlamda destek olacağız. Ankara’da Boluluların lehine kulisler yapılacak. Kendi çocuklarımız bürokrasinin değişik yerlerine atanması sağlanacak. Bugün Ankara’ya gittiğinizde genel müdürlüklerde ne kadar bürokrat varsa, üst düzey çalışanlarınız varsa o kadar güçlüsünüz. Bu görevlerde bir çok arkadaşımız var güzel şeyler yapıyorlar ama bu sayıyı çoğaltmalıyız ve en üst noktaya getirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Gurbetteki Boluluları Bolu’ya getirip buluşturmak için çalışmalar yapmayı da planlıyoruz.

“Turistin gelmesi yeterli değil, mutlu göndermek gerekir”

Yıllarca Bolu turizm kenti mi olsun, sanayi kenti mi olsun diye tartıştık. Her zaman turizm daha önde olması gerekir ama sanayinin de ihmal edilmemesi gerekir. Biz, Narven tatil köyünü açtık, yaklaşık her an 2 bin kişi konaklıyor. Diğer yapılan yatırımlarla beraber yılda 2.5 milyon bir konaklama hedefliyoruz. Yatırımcıların en büyük sıkıntılarından biri arazi temini. Hedefimiz Karacasu’da ve Taşlıyayla göletinin etrafında 50’şer dönümlük alanlar oluşturmak, altyapılarını, elektriğini, suyunu çözmek ve yatırımcılara buraları bir yarışma ile tahsis etmek. Buraya turistin gelmesi yeterli değil, onların defalarca gelmelerini sağlamak durumundayız. Gastronomi turizmini hareketlendirmek zorundayız. Annelerimizin, ev hanımlarımızın yaptığı el ürünlerini bu insanlara satmak lazım ki, hem o insanlar mutlu dönsünler, hem de çalışmayı arzu eden ev hanımları gelir elde etsin. Bunların tamamı master planı ile tartışılacaktır.

“Uydu kent projesini önemsiyoruz”

Bir başka projemiz, 10 bin kişilik bir şehir uydu kent kurmayı planlıyoruz. Bolu’da ciddi anlamda arsa sıkıntısı olduğunu görüyoruz. Bu nedenle bir uydu kent projemiz var. Orada da dediğimiz gibi 2 bin konut yapmayı planlıyoruz. Bu 2 bin konutta 10 bin kişiyi barındırmayı planlıyoruz. Bunun altyapıları, sosyal donatıları, okulu, camisi, spor merkezi ile beraber emeklilerin huzur içinde yaşayabilecekleri bir yer olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız kentleşmeye önem veriyor ve Cumhurbaşkanımızın buna desteklerinin olacağını tahmin ediyoruz. Onun için bu projeyi çok önemsiyoruz.

“Öğrencileri Bolu sevdalısı olarak göndermeyi hedefliyoruz”

Bolu ile üniversite arasında, sanayi arasında ciddi bir ilişki olmadığını görüyorum. Bundan 10 yıl önce 30 bin olan öğrenci sayısı yine 30 binlerde. En yakınımızda Karabük yaklaşık olarak 40 – 45 binleri bulmuş durumda. Hem yeni fakültelerin açılması mevcut öğrenci sayısının arttırılması lazım, hem de öğrencilerin burada daha mutlu olmalarını sağlamak lazım. Zaman zaman öğrenciler, üniversite ile halkı bir araya getirecek toplantılar, eğlenceler yapmak lazım. Bu öğrencileri Bolu’dan gönderirken Bolu sevdalısı olarak göndermeyi hedefliyoruz. 

Etiketler: