Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ESNAFI BÖYLE DOLANDIRIYORLAR

ESNAFI BÖYLE DOLANDIRIYORLAR
3 gün önce marketlerden tırnakçılık yaptıkları iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan 3 kadın, basında çıkan haberleri gören 3 market sahibinin daha dolandırıldıklarını fark etmesi üzerine yeniden gözaltına alındı. Tırnakçılık anının güvenlik kameralarına yansıdığı olayda, şüpheliler yeniden adliyeye sevk edildi.


Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

Geçen Cumartesi günü, Aktaş Mahallesi’nde bir markete giren Z.M., D.M. ve E.Z. isimli kadınlar, aldıkları ürünlere ödeme yapıp para üstü aldıkları sırada tırnakçılık yaparak hem para üstünü hem de kendi verdikleri parayı aldı. Durumu sonradan fark eden kasiyer polise haber verdi. Marketin kamera kayıtlarını inceleyen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 kadını Pazar günü de Sağlık Mahallesi'nde bir markette aynı yöntemle dolandırıcılık yaptıkları sırada suçüstü yakalandı. Kadınlar geçen Pazartesi günü çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayın haberleştirilmesinin ardından haberleri gören 3 market sahibi daha aynı kadınların kendi marketlerine de gelmiş olduğunu fark etti. Market görevlileri kamera kayıtlarını incelediklerinde aynı yöntemle dolandırıldıklarını fark ederek durumu polise haber verdi. Z.M.,D.M. ve E.Z. yeniden yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan kadınlar, yanlarındaki çocuklarıyla birlikte yeniden adliyeye sevk edildi.

TIRNAKÇILIK ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Tırnakçılık anına ilişkin bir marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise, dolandırıcı kadınlardan birisi alışveriş yaptıktan sonra kasiyere 200 lira verdi. Görüntülerde, kasiyerin ürünlerin bedelini aldıktan sonra paranın üstünü dolandırıcı kadına iade ettiği, alışverişi yapan kadının para üstünü almasıyla birlikte kasaya dolandırıcı kadınlardan birinin daha gelmesi görüldü. Görüntülerin devamında ikinci kadın, kasiyeri oyaladığı sırada diğer kadın, kasiyerden aldığı para üstününün içinde bulunan 100 lirayı el çabukluğu ile cüzdanının altına sakladığı, ardından para üstünü 100 lira eksik şekilde kasiyere uzatarak, verdiği 200 lirayı istedikten sonra ödemeyi kasaya gelen ikinci kadının yapacağını söylemesi yer aldı.