Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇANAKKALE’Yİ GÖRMEYEN SEBENLİ KALMAYACAK

ÇANAKKALE’Yİ GÖRMEYEN SEBENLİ KALMAYACAK
Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ’ın “Sebenli olupta Çanakkale’yi görmeyen kalmayacak” beyanı çerçevesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çanakkale gezisine Seben Ortaokulu ve Seben Mehmet Akif Ersoy  İmam Hatip Ortaokulunda 6.sınıfta okuyan 48 öğrenci ve 5 rehber  öğretmen katıldı.


6 mayıs tarihinde Bursa Cumalıkızık’da köy  kahvaltısı ile güne başlayan öğrenciler Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji  Merkezi  ile Bursa Büyüksehir Belediyesi hayvanat bahçesini gezip ardından Bursa’nın meşhur İskenderini yediler.

7 mayıs pazartesi sabahı rehber eşliğinde Çanakkale’ye geçen öğrenciler Şehitlikler, tabyalar, simülasyon merkezi, Çanakkale Şehitler Abidesini gezerek her karışında vatan sevdası ile can veren ecdadımızı anıp, bu vatanın ne zor şartlarda dahi düşmana verilmediğini ve nasıl destan yazıldığını gördüler.

Geziyi düzenleyen Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, “Seben belediyesi  olarak tarihimizde önemli  bir yeri olan Çanakkale’nin gençlerimiz tarafından yerinde görülmesini, öğrenilmesini ve gelecek kuşaklara aktarılmasını önemsiyoruz. İste bu yüzden her yıl Seben’de  6. sınıf öğrencilerimiz  için “Çanakkale gezisi” düzenleyerek, Sebenli olupta Çanakkale’yi görmeyen kalmasın diyoruz.