Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DP’den İyi Partiye Ziyaret

DP’den İyi Partiye Ziyaret
Demokrat Parti Bolu İl Teşkilatları, siyasi parti ziyaretleri kapsamında İYİ Parti İl Başkanlığına da bir ziyarette bulundu.

İyi Parti İl Başkanlığına yapılan ziyarette ev sahipliğini, İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ve Milletvekili Aday Adayı Mehmet Aydın ve Yakup Balveren yaptı. Demokrat Parti’yi temsilen, İl Başkanı Murat Ermiş ve Merkez İlçe Başkanı Naim Yılmaz geldi.

Ziyarette bir konuşma yapan İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, “Malumunuz olduğu üzere 24 Haziran’da yapılacak seçimlerle ilgili çalışmalar başlamış olup. Bu konuda ilimizde bulunan Demokrat Parti teşkilatı da Meral Akşener Hanımefendinin 100 bin imza ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılabilmesi için destek amacıyla buraya gelmiş bulunmaktalar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Demokrasiye verecekleri bu katkı, çok anlamlı, çok manalı ve çok sevindirici olacaktır. Dolayısıyla, ben ve arkadaşlarım bu girişimlerini canı gönülden kutluyorum. İnşallah yapılacak seçimlerde de ittifak yaptığımız için birlikte sahada hep beraber çalışacağız ve iyi bir sonuçla 24 Haziran akşamı başarı ile çıkmayı umuyoruz.” diye konuştu.

Daha sonra konuşmasını yapan Demokrat Parti İl Başkanı Murat Ermiş, ise şöyle konuştu; “Ben böyle bir seçimi Türkiye’de ilk defa görüyorum. Meral Akşener tanıdığımız bir sima bildiğimiz bir isim. Kendisine destek için buraya geldik. İmza desteğimiz olacak. Bir katkımız olması için kendimizi görevli addediyoruz.  Önümüzdeki yıllarda memleketin kaderini belirleyecek olan bir siyasi sistem tercihi yapılacaktır. Ya tek adam sistemine razı olunacak, ya da tekrar demokrat parlamenter sisteme dönüş yolu açılacak. Dolayısıyla bu seçimlerde şahıslar ve partiler ikinci derecede öneme sahiptir. Ya bir şahsın iradesi ya da hukukun üstünlüğüne dayalı, çoğulcu, demokratik sistem oylanacaktır. Bizler cumhurun bir ittifakın adından başka varlığı olmayan sisteme razı olamayız. Hakimiyet gerçek anlamda millette olduğu sisteme tekrar dönülebilmesi için yollara çıkmış bulunuyoruz. Hep beraber bu yola devam edeceğimize ben canı gönülden inanıyorum. Bu kazamızın hepimiz ve ülkemiz için mübarek olmasını diliyorum.”

Ziyarette son konuşmayı Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı Naim Yılmaz yaptı. Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde maalesef İyi Parti standına yapılan bir hain saldırı var bunu lanetliyoruz. Siyasiler unutmasınlar herkes bu yollardan geçti. Bugün makam sahibi olanlar da bir zamanlar da stantlarda oy istiyorlardı. Bu kişilerin değil saldırıya uğramalarını kıllarına zarar gelmesini engellemek bugün makam sahiplerinin görevleridir. Bunların namus borçlarıdır. Bildiğiniz gibi gündemde dörtlü ittifakımız var. 72 yıl yıl önce yeter söz milletindir diye yola çıkan Demokrat Parti, bugün aynı yola vatanın gelmiş olduğunu gördü ve hiç çekinmeden bu ittifaka girdi. Maalesef milletimizin refaha çıkması için bir zaruret oldu. Türkiye’nin eğilimlerini gösteren dört büyük parti bir çatı altında birleşti. Bunlar; Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, İyi Parti ve Saadet Partisi.” diye konuştu. 

Etiketler: