Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DOĞANAY'DAN SEÇMENLERE HATIRLATMA

DOĞANAY'DAN SEÇMENLERE HATIRLATMA
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için takvimin işlediğini belirterek; "Vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde oy kullanmak istiyorsa listede isimlerinin olup olmadığını kontrol etmelidir" dedi.

Vatandaşların seçmen listelerini muhtarlıklar, cami ve dernek kapısında bulabileceğini ifade eden Doğanay, şöyle konuştu: "Vatandaşların, 2-12 Mayıs arasındaki bu süreçte, bulundukları yerleşim yerlerindeki listelerde isimlerinin olup olmadığına bakmaları gerekmektedir. Diğer taraftan vatandaşlarımız www.ysk.gov.tr adresinden de seçmen kayıtlarını kontrol edebilir. Eğer vatandaşlarımızın listelerde isimleri bulunmuyorsa nüfus müdürlüklerine giderek bulundukları yerleşim yerlerine kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Listede ismi olmayan vatandaşlarımız, bu süre içerisinde gerekli müracaatı yapmazsa 24 Haziran seçiminde oy kullanma şansını kaybedecektir"

Doğanay; geçmiş seçimlerde birçok vatandaşın gerekli işlemleri zamanında yapmadığı için oy kullanamadığını aktararak aynı sorunla karşılaşılmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Seyyar Sandık uygulaması hakkında da bilgi veren AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Özellikle son seçimlerde sıkça rastlanan ve vatandaşların oylarına sahip çıkmak için sedye ile sandık başına gelmelerinden dolayı yaşanan rahatsızlıkları gidermek için seyyar sandık sistemi getiriliyor. Buna göre; Yatağa bağımlı vatandaşların seçme hakkının kullanılması için seyyar seçim sandığı kullanılacak. Vatandaşlar 2 Mayıs ile 12 Mayıs tarihlerinde muhtarlıklara başvurarak seyyar sandık talep edebilecek. Seyyar sandık talep formunu yatalak hastanın bir yakını doldurup yatalak hastaya ilişkin raporu da talep formuna ekleyip muhtarlıklara teslim ettikten sonra seçim günü sandık, vatandaşın ayağına gelecek. Bu büyük kolaylık milletimizin oy kullanma ve seçme hakkına duyulan saygının önemli bir yansımasıdır" dedi.

Etiketler: