Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YILDIZ SEÇİM MANİFESTOSUNU AÇIKLADI

YILDIZ SEÇİM MANİFESTOSUNU AÇIKLADI
24 Haziran Genel Seçimi için AK Parti’den Bolu Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştiren Halit Yıldız, düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı. Yıldız; “Bolu’yu yaşayan’ biri olarak, tespit ettiğim sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik geliştirdiğim; aday olmam ve seçilmem halinde gerçekleştirmeyi düşündüğüm projelerimi siz değerli hemşerilerimle paylaşmak isterim” dedi.

AK Partili Eski İl Genel Meclisi Başkanlarından Halit Yıldız, Bolu Milletvekilliği aday adaylığı sürecini başlatmasının hemen ardından, çalışmalarına başladı. Hampton By Hiton’da düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Yıldız, toplantıda ilk olarak özgeçmişinden bahsetti. Ardından 12 maddelik manifestosunu açıkladı.

Yıldız; “1961 yılında Bolu’nun Yeniçağa ilçesi'ne bağlı Dere Köyü'nde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Bolu’da tamamladıktan sonra 1982 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisin’ den mezun oldum.

Aynı yıl Türk Ticaret Bankası'nda müfettiş yardımcısı olarak göreve başladım. 1983 yılında Maliye Bakanlığının en üst düzey denetim kurullarından olan Gelirler Kontrolörleri Kurulu’na girmeye hak kazandım. Yaklaşık 12 yıl yurdun değişik yerlerinde vergi incelemesi, teftiş ve soruşturma faaliyetlerinde bulundum. Ayrıca bir süre vergi incelemeleri konusunda eğitim almak ve oradaki vergi sistemini ülkemize uyarlamak maksadıyla Maliye Bakanlığı tarafından Almanya’da görevlendirildim. Başkontrolörlük görevime ilaveten; Maliye Bakanlığı Eğitim Grup Başkanlığı Birimi’nde inceleme elemanlarına, Maliye Bakanlığı personellerine ve vergi dairesi müdürlerine birçok alanda eğitim verdim.

1995 yılında Gelirler Başkontrolörlüğü görevinden ayrılarak Yeminli Mali Müşavir unvanı ile serbest meslek hayatına geçiş yaptım. Halen Ankara ve Bolu'da sahibi olduğum Rehber Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti.'ne bağlı 2 ayrı ofis çatısı altında toplam 10 kişilik uzman kadrom ile beraber Yeminli Mali Müşavirlik faaliyetlerine devam etmekteyim. Bu çerçevede; başta Ankara. İstanbul, Bolu, Nevşehir, Niğde ve Aksaray olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde değişik sektördeki firmaya danışmanlık ile Maliye Bakanlığı adına denetim ve tam tasdik hizmetleri vermekteyim.

Bilgi birikim ve deneyimlerimi ülkemin hizmetine sunmak amacıyla 2004 yılında AK Parti’ye üye oldum. Aynı yıl yapılan mahalli idareler seçimlerinde Bolu'dan AK Parti il Genel Meclisi Üyesi olarak seçildim. 2005 yılında 5302 sayılı il Özel İdaresi Yasası’nın yayımlanmasıyla, il Genel Meclisi Başkanlığı görevine layık görüldüm. 2 yıl “kurucu başkan" sıfatı ile sürdürdüğüm görevim süresince, ekibimle beraber tüm Bolu halkı tarafından takdir toplayan, başta termal turizm alanı olmak üzere ilimizin tanıtım ve kalkınmasına yönelik birçok öncü projenin üreticisi olduk ve hayata geçmesini sağladık. 2007 yılında yapılan erken seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Bolu Millet Vekili Aday Adayı olmak için Bolu il Genel Meclisi Başkanlığı görevimden istifa ettim.

2023 makroekonomik planlarında önemli atılım alanlarından biri olarak gösterilen “sağlık turizmi" alanından, Bolu'nun ciddi bir pay almasını ve öncü olmasını sağlayacak, tamamlandığında 8.000 yatak kapasitesine ulaşacak ve Bolu turizminin %50 kapasitesini teşkil edecek “Narven Termal Kasaba" projesinin icra kurulu başkanlığı görevini sürdürmekte ve yatırımlarına yön vermeye devam etmekteyim. Söz konusu proje, Türkiye’nin en büyük turizm yatırımlarından biri olup halen ilerlemeye devam etmektedir. Yatırım Tutarı 250.000.000$’a ulaşacak olan projemiz 2016 yılında kısmi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Mevcutta 2.000 yatak kapasitesi ve yıllık 700.000 geceleme ile şimdiden ilimiz ve ülkemiz ekonomisine ciddi katkı sağlamaktadır.

Türkiye'nin beyaz et üretiminin %30'unu karşılayan Bolu’nun gübre problemini çözmek amacıyla biokütleden enerji üretimi alanında 20 işadamını bir araya getirerek Bolu Güç Birliği Enerji Yatırım Anonim Şirketi’nin kuruluşuna öncülük ettim. Bu alanda patenti şirketimizde bulunan ve dünyada ilk kez uygulanacak bir teknoloji ile ilimizin en büyük sorunlarından bir tanesi çevreci bir çözüme kavuşturulmakla kalmayıp “Tabiatın Kalbi" olan ilimizin enerji ihtiyacının bir kısmının da yenilenebilir kaynaklardan karşılanması hedeflenmektedir. Türkiye'ye model olacak bu projenin de halen icra kurulu başkanlığı görevini yürütmekteyim.

1999 yılından bu yana, sahibi olduğum, 180.000 adet broiler tavuk üretim kapasitesine sahip, en son teknoloji ile üretim yapmakta olan çiftliğimiz, ilin beyaz et üretimine katkı sağlamaktadır.

İş Hayatım haricinde birçok sivil toplum kuruluşu, dernek ve vakıfta görev aldım. Bir süre “Boluspor Kulübü Yönetim Kurulunda Mali Asbaşkan ve 12 yıl süreyle "Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odasında disiplin kurulu üyesi olarak görev yaptım. Halen “Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfında disiplin kurulu üyesi; "Yeniçağa Kalkınma ve Tanıtma Vakfında yönetim kurulu üyesi ve “Bolu Bağışçılar Vakfı" mütevelli heyeti üyesi olarak görev yapmaktayım.

Evli ve iki çocuk babasıyım. Eşim, emekli kız meslek lisesi öğretmenidir. Oğlum. TED Ankara Koleji'nden sonra Bilkent Üniversitesi işletme Fakültesi'ni bitirmiş olup Narven Sağlık Termal Turizm İnşaat Madencilik San. Tic. A Ş. Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Kızım, hukuk fakültesi mezunu olup halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Yüksek Lisans eğitimine devam etmekte ve diğer yandan da serbest avukat olarak görevini sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.

27. dönem AK Parti Milletvekili aday adayı Halit Yıldız listeye girmesi ve milletvekili seçilmesi durumunda Bolu için gerçekleştirmeyi düşündüğü projelerini maddeler halinde açıkladı. Yıldız’ın 12 maddelik manifestosu şu şekilde: “Değerli Bolulular;

35 yıllık kamu ve özel sektör tecrübemi memleketimin ve ülkemin hizmetine sunmak amacıyla AK Parti Bolu Milletvekili Aday Adayı oldum.

Bolu'da yaşayan ‘Bolu’yu yaşayan’ biri olarak, tespit ettiğim sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik geliştirdiğim; aday olmam ve seçilmem halinde gerçekleştirmeyi düşündüğüm projelerimi siz değerli hemşerilerimle paylaşmak isterim.

1-BOLU MASTER PLANI!

Bolu’nun Mastır Planını Hazırlayarak, Sorunları Önem Sırasına Göre Adım Adım Çözeceğiz!

İlk işimiz Bolu'nun master planını çıkartmak olacak. İl merkezinden ilçelere, mahallelerden köylere her bölgenin sorunları belirlenecek. Yıllık ve beş yıllık olmak üzere çalışma programları hazırlanacak. Sorunlar önem sırası ve programa göre adım adım çözülecek.

2-2023 DE2,5 MİLYON TURİST!

Her Yıl 2 Milyon Yerli ve Yabancı Turisti Ağırlayacağız!

"Sağlık Turizminde Başkent Bolu" sloganı ile ilimiz, sağlık turizmi açısından sahip olduğu potansiyelin yatırıma dönüştürülecek; başta Fizik Tedavi, Sporcu Sağlığı ve Geriatri olmak üzere birçok sağlık alanında tesisleşmenin teşvik edilerek ilin ekonomisine katkı sağlanacaktır.

Turizm cenneti ilimizin en önemli kaynak sularının yer aldığı Karacasu ve Taşlı Yayla bölgelerinde turizm arazileri oluşturulacak. Bu alanlar yatırımcılar için cazip hale getirilecek, bürokratik engellere takılmadan hızlı bir şekilde yatırım yapmaları sağlanacak.

İlimizde ciddi öneme sahip olan yayla evleri için tip projeler hazırlanacak. Mevcut yayla evleri proje ile birlikte tek tip hale getirilecek. Kirli görüntülerin ortadan kaldırıldığı yaylalar ülkemizin en çok turist çeken yerleri arasına girmesi sağlanacak.

Kayak pistlerimizin dünya genelinde tanıtımına destek verilerek ilimizin kış turizmi pastasından aldığı pay büyütülecek.

En büyük doğa zenginliklerimizden olan göllerimizde düzenlenen etkinlikler artırılıp tanıtımı desteklenecektir. Tabiatın Kalbi Bolumuz tüm dünyaya turizm sayesinde tanıtılacak ve 5 yıl içerisinde ağırlanan turist sayısı 3'e katlanarak yıllık 2,5 milyon turist ağırlanması hedeflenecek.

3-14.014 KİŞİLİKŞEHİRSTADI!

14.014 Kişilik Stadyumun Yapılması İçin Gayret Göstereceğiz!

Bolu'nun gurur kaynağı Bolusporumuz için son teknolojiyle donatılmış bir stadyum ve spor kompleksi yapılacaktır.

4-AMATÖR DALLARA DESTEK!

Amatör Dallarda Genç Sporcular Yetiştireceğiz! Yetenekli Öğrencileri Destekleyeceğiz!

Birçok spor dalının alt yapıları ve ilimizdeki yetenekli öğrenciler desteklenerek genç yetenekler ülkemize kazandırılacak. Amatör branşlarda Bolu'nun bir merkez olması hedeflenecektir.

5-YATIRIM DESTEK OFİSLERİ!

Yatırımcıya Tam Destek Sağlayacağız!

Bolu’da ve Ankara'da "Yatırım Destek Ofisi*1 adı altında birimler kurulacak. İlimiz sınırları içerisinde yatırım yapan herkesin sorun yaşadığı anda müracaat ederek destek bulabilecekleri, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ile koordine çalışan bir oluşumla yatırımlar hızlandırılarak istihdamın önündeki engeller ortadan kaldırılacak. Ayrıca bu ofisler, büyük yatırımların Bolu'ya çekilmesi için lobi faaliyetleri yürütecektir.

6- HEMŞERİ DESTEK OFİSLERİ!

Hemşerilerimizin Kimsesi Olacağız!

Bolu ve Ankara'da "Hemşeri Destek Ofisi" adı altında birimler kurularak Boluluların yaşadığı anlık sorunlara müdahil olunarak hemşerilerimizin kimsesi olunacak. Online ve yüzyüze kanallar kullanılarak tüm vatandaşlarımıza dokunulması sağlanacak.

7 BİRLİKTEN KUVVET DOĞACAK! 4

Bolu'daki Yatırımcılar Bir Araya Getirerek Büyük Projelerin Geliştirilmesini Sağlayacağız!

Bolu’nun tüm iş adamları bir araya getirilecek. Büyük yatırımların memleketimize kazandırılması için projeler üretilecek. Bu sayede hem yatırımlar hızlanacak hem de riskleri paylaştırılması sağlanacak.

8-EVLERİNTEMELİ ANNELERİMİZTURİZMİN DETEMELİ!

Ev Hanımlarına Ek Gelir Kapısı Açılmasını Sağlayacağız!

Ev hanımlarının el emeği ürünleri, Bolu turizminin yapıtaşı haline getirilerek ev hanımlarının ekonomiye katılması sağlanacaktır.

9-10.000 KİŞİLİKUYDU KENT!

Doğayla İç İçe Sosyal Bir Yaşam Alanı Oluşturacağız!

Bolu halkına ucuz konut temin edecek ve şehir merkezinin keşmekeşinden uzaklaştırarak doğayla iç içe sosyal bir yaşam sağlayacak 10.000 kişinin yaşayacağı bir uydukent kurulacak.

10-DÜNÜN TECRÜBESİ, BUGÜNÜN GÜCÜYLE BİRLEŞECEK!

Bolu Üst Kurulu Oluşturulacak, Tecrübelerden Faydalanılacak!

İlimize geçmişten bugüne hizmet etmiş, ilimizin gelişimine katkıda bulunmuş, hayırlarıyla iz bırakmış önemli isimler; Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya getirilerek "Bolu Üst Kurulu" oluşturulacak. Yapılacak projeler ile ilgili görüşleri alınarak edindikleri tecrübelerden faydalanılacak. Yıllara mal olmuş tecrübeler yok olmadan, güçlenerek icraatlara yansıtılması sağlanacak.

11-ÇİFTÇİMİZ DESTEKLENECEKTARIMDA KALİTELİ ÜRETİM SAĞLANACAK!

Çiftçimiz Desteklenecek, Tarımda Kaliteli Üretim Sağlanacak!

Bolu’da 10 yıl önce oluşturulan Toprak Tahlil Laboratuvarı aktif hale getirilecek. Bolu Ziraat Odası ile birlikte ekilecek tüm topraklar analiz edilecek. Ürün verimliliği ve kalitenin arttırılması için projeler üretilecek. Çiftçi ve

emekçi üretimin her alanında yönlendirilecek, desteklenecek ve bir arada hareket etmesi sağlanacak.

12-ÜNİVERSİTE İLE ŞEHİR ENTEGRASYONU!

İlimizin Fahri Turizm Elçileri Öğrencilerin Şehir ile Entegrasyonu Sağlanacak!

İzzet Baysal’ın şehrimize emaneti, ilimizin fahri turizm elçisi üniversite öğrencilerimizin Bolu ile kaynaşması sağlanacak. Üniversite de halk günleri, şehir merkezinde öğrenci etkinliklerinin düzenlenmesi sağlanacak. Bolu, üniversite öğrencileri için daha yaşanabilir bir hal alacak.”

Etiketler: