Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bankalardaki bu hesaplara yatırım yapanlar zengin oldu.

Bankalardaki bu hesaplara yatırım yapanlar zengin oldu.
Bankalardaki altın hesapları ilk çeyrekte miktar bazında azalış kaydetmesine rağmen, altın fiyatlarındaki artışın etkisiyle 24 milyar 773 milyon lirayla rekor seviyeye ulaştı.

Küresel ekonomideki çalkantıların devam ettiği yılın ilk çeyreğine,  ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi, döviz kurları ile tahvil faizlerindeki  yükseliş, jeopolitik riskler ve gelişmiş ülke merkez bankalarının para  politikalarındaki normalleşme adımlarının hızlanması damga vurdu.

Tüm bunlar, tarihler boyu cazibesini yitirmeyen altının fiyatında  yükselişi beraberinde getirirken, bu durum ton bazında düşüş kaydedilmesine  rağmen bankaların altın hesaplarının tutar bazında rekor seviyeye çıkmasına neden  oldu.

Yurt içinde altının gram fiyatı yıla başladığı 158,8 lira  seviyelerinden yükselişe geçerek ilk çeyreği yüzde 6,1'lik artışla 168,5 liradan  tamamladı. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı ise 1.303,2 dolardan  1.325,5 dolara çıkarak yüzde 1,7 değer kazandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre,  bankalardaki altınhesapları ise ilk çeyrekte 24 milyar 773 milyon lira  seviyesinde gerçekleşti. Böylece altınhesapları, rekor seviyeye ulaşılan geçen  yıl sonundan daha yüksek bir seviyeye çıktı. Bu rakamın 24 milyar 168 milyon  lirası yurt içi, 605 milyon lirası ise yurt dışı yerleşiklerin hesaplarından  oluştu.

Bankalarda tutulan kıymetli maden depo hesapları tutarı 2017 sonunda  24 milyar 103 milyon lira seviyesinde bulunuyordu.


BANKALARDA 146,7 TON ALTIN VAR 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda  (KMKTP) altının kilogramı mart ayının son işlem gününü 168 bin 900 liradan  tamamlamıştı. Buna göre bankalardaki kıymetli maden depo hesaplarının  büyüklüğünün ilk çeyrek sonunda 146,7 ton düzeyinde gerçekleştiği hesaplandı.

Yapılan hesaplamalara göre, bankalardaki altın hesaplarının büyüklüğü,  2017 sonunda 153,6 ton seviyesinde bulunuyordu. Bu da kıymetli maden depo  hesaplarının büyüklüğünde son üç ayda 6,9 tonluk azalış gerçekleştiğine işaret  etti.