Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİ’DE TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

AK PARTİ’DE TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI
24 Haziran'da yapılacak seçimler öncesinde AK Parti Bolu’da Milletvekili adaylarının belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı.


27 aday adayının olduğu ve AK Parti Bolu İl Başkanlığı toplantı salonunda saat 10.00’da başlayan yoklama saat 16.00’ya kadar sürdü.  Buradan çıkacak olan sonuçlar AK Parti Genel Merkezine gönderileceği ve Milletvekili adaylarının belirlenmesinde önemli rol oynayacağı belirtildi.

Gerçekleştirilen temayül yoklamasına AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Koordinatörü Hacı Turan,  AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Neslihan Coşkun, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu AK Parti Merkez ilçe Başkanı Ahmet Eker ve partililer katıldı.

Sabah saatlerinde başlayan oy kullanmaya partililer yoğun ilgi gösterdi. Temayül yoklamasında AK Parti Bolu merkez ve ilçe teşkilat başkanları, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları oy kullandı.

Temayül yoklamasına seçimde aday adayı olan 27 kişiden 25'i için teşkilat mensupları sandık başına gitti. Temayül yoklamasına katılımın yoğun olduğu gözlenirken, aday adayları oy kullanacak delegelerle yakından ilgilendi.

Temayül yoklaması öncesinde bir konuşma yapan Teşkilat Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Koordinatörü Hacı Turan, 24 Haziran 2018’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler için Bolu’ya ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.  Turan; “Bu seçimlerden önce aday adayı süreci başladı. Bolu’da mevcut 2 milletvekilimiz 25 de aday adayı arkadaşlarımız var. Ben hepsine hayırlı olsun diliyor tebrik ediyorum. İnşallah 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler Bolumuza ve ülkemize hayırlara vesile olsun. Bu seçimler neticesinde de Bolu’muzda 2-1 idi ama şimdi Milliyetçi Hareket Partisi ile berber kurduğumuz Cumhur ittifakı ile 3-0 alacağız.” dedi.

“BOLU’YU 3-0 ALACAĞIZ”

Komisyon başkanı Hacı Turan, Bolu’da MHP ile birlikte gerçekleştirilen Cumhur ittifakı ile Bolu’yu 3-0 alacaklarını belirterek;  “Yaklaşık bir 110 delegemiz burada temayüle katılacak. Biz katılımın çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Güzel de bir heyecan oldu teşkilatta bir hareketlilik oldu. Aday adayı sayımız da Bolu ölçeğinde oldukça yüksek. 3 milletvekili çıkacak yerde 27 aday adayımız var. Bu güzel bir rakam. Demokratik ortamda çok güzel huzurlu bir şekilde geçiyor. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı, eleştiri almadık. Tabi ben burada il başkanımızın, il teşkilatımızın, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın çok büyük etkinliği var.  Güzel organize olmuşlar. Huzurlu bir şekilde devam edecek. Saat 16.00da biz bunları zarfa toplayacağız. Söylediğim gibi burada kesinlikle açılmayacak. Tabi bu temayül bizim kriterlerimizden bir tanesi. Ben temayülden birinci çıktım milletvekili olacağım diye bir şart yok. 5-6 kriterimiz var. Kamuoyu anketleri, genel bir değerlendirme, aday adayları ile ilgili araştırmalar olacak. Adayların bölge durumları incelenecek. Ona oturup karar verilecek. Bu sadece teşkilatlarımıza aday adaylarımıza karşı bakışı o durum tespitidir. Bunun adaylı sürecinde bir etkini de var. Güzel bir netice alacağımızı düşünüyoruz. Bolu’ya sık sık geliyorum. Karadeniz bölgesinden sorumlu teşkilat başkan yardımcısıyım. Bolu’da çok güzel bir hava, ortam var. Birkaç ay önce yapmış olduğumuz il kongresinde de sayın cumhurbaşkanımız katılmıştı. Muhteşem bir kongre yaptık. İnşallah Milliyetçi Hareket partisiyle kurmuş olduğumuz bu ittifakta biz Bolu’yu 3-0 alacağız.” şeklinde konuştu.

“BOLU ÖZELİNDE KAZANAN TARAF OLACAĞIZ”

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, belli kriterler doğrultusunda yapılan temayül yoklamasında hassas davrandıklarını söyledi. Doğanay, “Yapılmakta olan temayül yoklamasının teşkilatlarımız, ülkemiz ve milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Ankara’dan çok kıymetli bölge koordinatörümüz, teşkilat başkan yardımcımız Hacı Turan’ın Başkanlığında temayül yoklaması başladı. Bütün aday adaylarımızın hepsi burada 25 tane aday adayımız var. 25 tane aday adayından teşkilatlarımız bu temayülde onlara bakış açısı noktasında ortaya koyacak. O 5-6 kriterden bir tanesi bu temayül yoklaması. Onun dışında çok farklı kriterler var. Bunda kamuoyu araştırmaları, teşkilatların il başkanlığımızın ve ilçe başkanlığımızın görüşleri ortaya konulacak. Tabi ki hassas davranıyoruz. Ben şahsım olarak öncelikle AK Parti il başkanı sıfatıyla tüm aday adaylarına eşit mesafede bir çalışma ortamı hazırlamak adına çaba sarf ettik.

Perşembe günü Kıbrıscık, Seben, Mudurnu, Göynük, istikametine program yaptık. Hemen Cuma günü de Mengen’den başlayarak Gerede, Dörtdivan, Yeniçağa üzerinde bir program yaptık ve akşamda aday adaylarımıza il başkanlığı, merkez ilçe, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri olarak bir tanıtım programı düzenledik. Bunu yapmamızdaki gaye şuydu; herkes birbirini eşit mesafede tanışsın. İl başkanı sıfatıyla benim bunu hazırlamam gerekiyordu. Amacımız ve gayemizde önümüzdeki süreçte şunu çok net bir şekilde söylüyorum ve söylemek istiyorum; rabim nasip ederse milletimiz, Bolu halkımız eğer ki teveccüh gösterirse son seçimlerde biz 3. Sıra milletvekilliğini çok az bir farkla kaybetmiştik. İnşallah Milliyetçi Hareket Partisi işle de yapmış olduğumuz ittifak ile birlikte ittifak tarafının Bolu özelinde kazanan taraf olacağını belirtmek istiyorum. “ifadelerini kullandı. 

Etiketler: