Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“İMAR KOMİSYONUNA YAPILAN MÜDAHALEYİ KINIYORUZ”

“İMAR KOMİSYONUNA YAPILAN MÜDAHALEYİ KINIYORUZ”
Bolu Belediyesi meclisindeki CHP ve AK Partili meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz arasında yaşanan “İmar Komisyonu Üye Seçimi” tartışması devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partililer kendi adaylarına karşı AK Partililerin başka CHP’lileri imar komisyonuna önermesi ve oy çokluğu ile AK Partinin önerisinin kabul edilmesinden sonra CHP’li üyeler meclis salonunu bir kez daha terk ettiler.

CHP Belediye Meclis Üyesi Erhan Beykoz, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın, CHP üyelerinin görevini yapmasını engellediğini söyleyerek, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ı göreve davet etti. Beykoz; “Yapılan bu ahlaksızca davranışın hakkında AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ı göreve davet ediyorum.” dedi

Yaşanan bu tartışmanın ardından, AK Parti oyları ile imar komisyonuna seçilen iki üye hemen komisyon üyeliğinden istifa ederken meclis üyeleri partide düzenledikleri basın toplantısında çok sert açıklamalarda bulundular.

Cumhuriyet halk partisi Bolu İl başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; CHP Belediye Meclis Üyesi Erhan Beykoz, CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Aksoy, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Erhan Beykoz konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, imar komisyonuna yapılan müdahaleyi şiddetle ve nefretle kınadıklarını dile getirdi ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı ağır bir dille eleştirdi. Beykoz; “2014 seçimlerinde Bolu Halkından 30 bin kişi tarafından verilen oylarla bizlere muhalefet görevi verildi. Bolu Halkı bizleri, ekmeğinden, suyundan, sosyal hayatından keserek verdiği vergileri korumak, kollamak, yanlış yatırımları engellemek ve parasına, geleceğine sahip çıkmamız adına görevlendirdi. 2014 seçimleriyle verilen bu kutsal görev Alaaddin Yılmaz tarafından en başından beri engellenmektedir. Seçim sonrası belediye meclis üyelerinin Bolu’nun sorunlarının konuşulması adına gündemin en önemli maddelerinden olan dilek temenniler tamamen çıkarılmış, muhalefetin konuşması engellenmiştir. Konuşmak isteyen meclis üyeleri Bolu’nun sorunları, eksiklikleri, yapılan yanlışları anlatmak istediklerinde, dilekçeyle söz istemek zorunda kalmışlardır. Üstelik bu istek 2 veya daha fazla kişiden gelmesi halinde, bir kişiye söz hakkı vererek, sorunların belediye meclisinde tartışılmasını engellemiştir. Aradan geçen 4 yıla rağmen bunda bir değişiklik yapmamış, adeta belediye muhalefete kapatılmak istenmiştir.

“CHP’nin iradesine tahakküm koymaya çalışmıştır”

Son olarak da, komisyonlara gurubu olan her partiden seçilen adaylar damgasını vurmuştur. Bilindiği üzerine her parti, hangi komisyona kendi belirlediği üyelerini gönderme özgürlüğüne sahiptir. İlk 3 yılda komisyon üyelerimizin 2 kişi olması gerekirken bir düşürmüş, 4.yılda bu sayı normale dönmüştür. Seçim yılına girdiğimiz son senemizde ise,

CHP gurubunun belirlediği İmar komisyonuna önerdiğimiz arkadaşlarımızı kendi kafasına göre değiştirmek istemiş, oy çokluğuyla kendi istediği arkadaşlarımızı yazarak oylama yaptırıp, komisyon seçimlerine müdahale etmiştir. Seçimlerin yapıldığı Nisan ayı sonrası kendi istediği le seçtiği arkadaşlarımız istifa ederek, seçimlerin Mayıs ayında yeniden yapılmasını bekledik. Mayıs ayında da yeniden CHP Gurubunun belirlemiş olduğu imar komisyonu adaylarımıza yeniden müdahale ederek, istifa ettiği halde bir arkadaşımızı yeniden oy çokluğu ile seçerek, CHP’nin iradesine tahakküm koymaya çalışmıştır.

Dünyanın hiçbir yerinde olmayan, hiçbir demokratik ülkede yaşanmayan ve hiçbir mecliste yaşanmamış müdahale Bolu’da, Bolu belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından yapılmıştır. Mayıs ayında seçilen arkadaşlarımızda istifa etmişlerdir.

“HANGİ İMAR DURUMLARI MUHALEFETTEN SAKLANMAK İSTENMEKTEDİR?”

Nisan ayında istifa eden arkadaşlarımız imar komisyonuna girmedikleri gibi. Mayıs ayında da

istida eden arkadaşlarımız komisyonlara girmeyeceklerdir. Bu arada belediye meclisinde

komisyon çalışmaları sadece AKP meclis üyeleri katılmışlardır. Özellikle bu yöntemle CHP meclis üyelerinin komisyonlara girmesi engellenmiş, komisyona gelen onlarca konu sadece AKP meclis üyeleri tarafından karara bağlanmaya devam etmektedir. Seçim sürecine girdiğimiz son yılda özellikle CHP gurubunun iradesine yapılan müdahaleyle ne amaçlanmaktadır? İmar komisyonunda kimlerin hangi evrakları geçecektir? Hangi imar durumları muhalefetten saklanmak istenmektedir? CHP gurubu olarak dün olduğu gibi bu günde özgür irademize müdahale ettirmeyeceğimizin bilinesini istiyoruz. Bu müdahale kaç ay daha sürecektir? Bu şekliyle seçime kadar AKP imar komisyonunda sadece kendi üyeleriyle mi çalışacaktır? Belediyenin en önemli komisyonu olan imar komisyonuna yapılan müdahaleyi şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bolu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“DOĞANAY’I GÖREVE ÇAĞIRIYORUM”

Son olarak Beykoz, “Yapılan bu ahlaksızca davranışın hakkında AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ı göreve davet ediyorum.” diye konuştu.

Etiketler: