Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ORMAN KÖYLÜM AKP SİZİN İKTİDARINIZ DEĞİL”

“ORMAN KÖYLÜM AKP SİZİN İKTİDARINIZ DEĞİL”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda milletvekillerine seslendi. Özcan konuşmasında, Orman köylüsünün sorunlarını Meclis Kürsüsüne taşıdı.


TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma da Cumhuriyet Halk Parti Bolu Milletvekili Tanju Özcan, orman köylülerinin sorunlarını 20 kez konuştuğunu ancak sorunlara herhangi bir çözüm olmadığını söyledi. Ayrıca Özcan, bu sorunları sahip çıkmalarına rağmen orman köylülerine dertlerini iyi anlatamadıklarını ve orman köylülerinin seçim sandıklarından çıkan sonuçlarda kendilerinin bir eksikliğinin olduğunu söyledi.

 

“HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMIYOR?”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Orman köylüsüne seslenerek; “ Ey benim fakir fukara garip gureba orman köylüm AKP sizin iktidarınız değil. AKP, lüks yat sahibi olan ve ucuz mazot alan zenginin iktidarıdır. Bu AKP yemi sizden yiyip, yumurtayı zengine yumurtlayan bir iktidar.  Bu iktidardan size hayır gelmez. Bunu defalarca söyledik. AKP iktidara geldiğinde orman köylüsünün oranı yüzde 17’diydi. Bugün ise orman köylüsünün nüfusa göre oranı yüzde 8’e düştü. Yani orman köylüsünün yarısı köyünü terk etmek zorunda kalmış. Peki, hiç mi vicdanınız sızlamıyor. Bu ülkede 7 buçuk milyon orman köylüsü var. Türkiye’nin en fakir kesimi orman köylüsüdür. Milli gelirden yüzde 1 bile pay almıyor ve bu orman köylüsünün yüzde 80’i AKP’ye oy verdiği halde bunları görmemezlikten geliyorsunuz. Buradan tekrar Orman köylülerine sesleniyorum; Ey orman köylüm sen bu AK Parti hükümetine oy verdiğin sürece senin sorunun çözülmeyecek, sen dünyanın en pahalı mazotunu kullanmaya devam edeceksin, 10 yıl önce vahidi aldığın fiyatın yarı fiyatını bile alamayacak hale geleceksin. İşte o yüzden 24 Haziranda çok büyük bir fırsat var. Sandık köylünün önüne geliyor. Artık başlarına sorun açan, daha da yoksullaşmalarına sebep olan iktidardan kurtulmanın tamda zamanıdır. Bugüne kadar oy verdiniz, sizin sırtınızdan verdiğiniz oylardan birileri Türkiye’de ihya oldu. Ama siz fakirleşmeye devam ettiniz.”

 

“10 YIL ÖNCEKİ MAZOT VE VAHİDİ FİYATI İLE BUGÜN Kİ FİYATLARINA BAKIN”

Konuşmasının devamında orman köylüsünün aldığı vahidi fiyatı ile ilgili de öneri sunan Özcan; “ İlk Milletvekili olduğum zaman Orman köylülerinin vahidi fiyat meselesi konusunda kanun teklifi verdim. Önerim şu; Orman köylüsünün vahidi fiyatını bir bölge şefinin iki dudağı arasına bırakmayalım. Orman köylümüze başta bir avans verelim. Üretimini yapsın, depoya teslim ettiği enval satılsın, kaça satılmışsa yarısını orman köylümüze vahidi fiyatı olarak verelim. Türkiye’deki en karlı kurumlarında bir tanesi Orman Genel Müdürlüğü’dür. Devlet sağ cebinden alıyor sol cebine koyuyor. Ama orman köylüsü sadece bakıyor.  10 yıl önceki mazot ve vahidi fiyatı ile bugün ki fiyatlarına bakın AKP’ye oy vermemek için ne kadar geçerli sebepleriniz olduğunu göreceksiniz” dedi. 

Etiketler: