Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KARAMOLLAOĞLU’NUN ADAY OLMASINDAN MEMNUNUZ”

“KARAMOLLAOĞLU’NUN ADAY OLMASINDAN MEMNUNUZ”
Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirdi. Çetinkaya; “Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu Bey yapılan coşkulu toplantıyla Cumhurbaşkanlığını ilan etmiş oldu. Saadet Partililer olarak son derece mutlu ve memnun olduk” dedi.

Veysel Çetinkaya, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun 24 Haziran erken seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklamasında; “Kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı siyaset, ayrıştırıcı değil birleştirici bir anlayışa sahibiz”, “ Bütün çalışmalarda kuvvetler ayrılığını ön planda tutarız” ve “Adaletin her şeyin üstünde değer taşıdığı bir anlayışa sahibiz” ifadeleri hakkında konuştu.

SP İl Başkanı Veysel Çetinkaya; cumhurbaşkanlığı adalık sürecini ve genel başkanları temel Karamollaoğlu’nun adaylığından mutlu oldukları söyledi. Çetinkaya; “Yapılacak bu seçimlerin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Her şeyden evvel bir siyasi bir partiyiz. Siyasi parti olmanın gereğini yapmak zorundayız, yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreci yaşandı, sonunda da çeşitli görüşmeler istişareler neticesinde de Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu adaylığını açıkladı. Bundan özellikle Saadet Partililer olarak son derece mutlu ve memnun olduk. Geçen yıl yaptığımız referandum beri Temel Başkanımız ülkemiz halkının dikkati çekmekteydi. Yaptıkları çıkışlar, ortaya koydukları çözüm önerileri gerçekten milletimizin ilgisini çekmiş ve genel başkanımıza bir teveccüh oluşmuştur ülke sathında. Bu meyanda baskın acil bir seçim söz konusu olunca bu konuda da süratle genel merkezimiz istişarelerini ve temayüllerini yaptı. Netice de Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu Bey yapılan coşkulu toplantıyla Cumhurbaşkanlığını ilan etmiş oldu. Ben hayırlı olsun diyorum inşallah.” şeklinde konuştu.

“KUTUPLAYICI DEĞİL KUCAKLAYICI ANLAYIŞ”

Saadet Partisi olarak ülkeye en büyük kötülüğün ayrıştırmadan geçtiğine dikkat çekerek;  “Milli görüş partileri hep kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı şekilde olmuştur. Ülkeyi bir bütün olarak görüp hiçbir insan arasında ayrım yapmamıştır. Herkesle kucaklaşmış herkesin teveccühünü kazanmıştır. Zira biliyor ki Saadet Partisi; bu ülkeye en büyük kötülük “Ayrıştırmadan Kutuplaştırmadan Geçer”. Biz bunların acı reçetelerini yaşadık zamanında. 12 Eylül öncesi sağ sol kutuplaşması neticesinde binlerce vatandaşımızın canı gitti. Yürekler yandı, ocaklar söndü. Biz bundan son derece ıstırap duyduk. Biz hiçbirisine karışmadık. Yine sonraki yıllarda da aynı kutuplaşmalar söz konusu oldu. Biz biliyoruz ki; bu ülke yıkılırsa kutuplaşma ile yıkılır o yüzde biz kutuplaşma yerine kucaklaşmayı, bir ve beraber olmayı her zaman öne aldık. Bu siyasi anlayış devam ettiği sürece bu tutum devam edecektir. İnsanlar arasında en ufak bir ayrımı kesinlikle yapmayacaktır, bundan herkes emin olsun.” dedi.

“YARGI BAĞIMSIZ DEĞİL!”

SP İl Başkanı Veysel Çetinkaya, yargının bağımsız olmadığını ve yargının üzerinde bir vesayet olmaması gerektiğinin altını çizerek;  “Bizim 49 yıllık bir geçmişimiz var ve şunu savunduk. Yönetimde mutlaka kuvvetler ayrılığı ilkesi yerleştirilmesi lazım. Gerek yargı gerekse icra, parlamento bağımsız olmalı. Eğer bunlar bağımsız olmazsa birbirini etkilerse düzen bozulur. Yargı üzerinde hiçbir vesayetin olmaması gerekir. İşte o yüzden geç yılki referandum da biz “Hayır” diyeceğimizi ilan ettik. Neden? Yargı bağımsız değil, yargı üzerinde Cumhurbaşkanının yargı mensuplarını atama yetkisi vardır. Bu bağımsızlığı ortadan kaldırır. Cumhurbaşkanının,  meclisi fesih etme söz konusu bu da seçilen meclis üyelerinin üzerinde bir baskıydı biz bunu kabul etmedik. Diğer bir şartımızda Cumhurbaşkanının tarafsızlığı idi. Cumhurbaşkanı seçildiği zaman partisinden istifa etmeliydi. Bu da olmadı.” değerlendirmesinde bulundu.

“EN ÖNEMLİ İLKEMİZ ADALET”

Çetinkaya, parti olarak en önemli ilkelerinin adalet olduğunu vurgusunu yaptı ve “Partimizin en önemli umdelerinden bir tanesi de adalettir. Adalet olmazsa yönetim, huzur olmaz. Biz bu gerçeğin altını çiziyoruz. Ne olursa, kim olursa olsun hiçbir kimsenin hakkı yenmemeli, hiçbir kimse korkudan dolayı adalete sığınma gibi korkusu olmamalı. Maalesef yargı bağımsızlığı üzerinde bir takım etkiler var,  hükümetin etkisi var. Bunların ortadan kalkması gerekir. Bizim partimizi, ortaya çıkardığı bir ‘Bylock’ olayında kullandı. Bazıları kendi haberi olmadan telefonuna ‘Bylock’ yüklenmiş ve bunların sayısı da az değil 11 bin 400 kişi. Bizim hukukçu arkadaşlar uğraşarak bunu çözdü ve o kişilerin haksız olduğu ispat edildi. Adamın zerre kadar suçu yok, yazık değil mi? 175 gün içerde yattı. Bu tür haksızlıkların kesin olmaması gerekir. Herkesin hakkı adaletle sağlanmalı. Adaletin mutlak manada hakim olmasında yanayız.” diye konuştu.

“11ADAY BAŞVURU YAPTI”

Son olarak, Bolu Saadet Partisi’nin 24 Haziran erken seçilerinde milletvekili adaylarının olduğunu ve bunları açıklayacaklarını kaydetti. Çetinkaya; “Evrakları ben kendi elimle götürdüm. Şu anda 11 tane aday adayımız mevcut. İçlerinde, yüksek lisans sahipleri, mühendisler, üniversite öğrencileri var. Bunların yanında aday olmak isteyip de bu sefer kalsın diyenler var. Ayrıca bundan sonraki müracaatlar genel merkeze yapılıyor. 30 Nisan itibariyle illere yapılan başvurular sona erdi. Bundan sonra genel merkeze aday adaylığı başvurusu yapılacak kanaatindeyim. Bu kişileri basına tanıtacağız. Açıklayacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

 

 

Etiketler: