Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bahar yorgunluğu için öneriler

Bahar yorgunluğu için öneriler
Bahar yorgunluğu sık duyduğumuz ve çoğumuzun muzdarip olduğu bir sorun. Peki mevsim geçiş dönemlerinde yaşanan bahar yorgunluğu nasıl geçer?

Bahar yorgunluğunun temel sebeplerinden biri kış aylarında azalan güneş ışınları sebebiyle D vitamini miktarımızdaki azalmadır. D vitamini açısından en doğal kaynak güneş olduğundan kış aylarının kapalı havaları sebebiyle kış mevsimi boyunca yeteri kadar D vitamini alamıyoruz ve bahar yorgunluğu dediğimiz şey bahar aylarında bizi etkilemeye başlıyor.

D vitamini güneş ışınları sayesinde vücudumuzda üretilebilen ve besinler veya takviyeler ile dışarıdan alınabilen bir vitamin. Bahar yorgunluğu nasıl geçer diye düşünüyorsanız kış aylarında azalan D vitamini seviyesini düzenlemek için besin takviyeleri kullanabilirsiniz. Zira güneş ışınları henüz etkisini göstermediğinden doğal yollarla D vitamini ihtiyacınızı karşılamak mümkün olmayabilir.

Vücuttaki D vitamini eksildiğinde kendinizi yorgun, zayıf ve gergin hissederseniz. Mevsim geçişlerinde daha gergin ve yorgun hissetmemizin sebebi budur. D vitamini eksildiğinde kaslar da zayıfladığından kas ağrıları da baş gösterebilir.

Bahar yorgunluğuna karşı D vitamini takviyeleri kullanabilir veya güneşli günlerde 15-20 dakikalık yürüyüşler yaparak D vitamini oranınızı arttırabilirsiniz.