Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu heyetinden, Kilis İl Jandarma’ya ziyaret

Bolu heyetinden, Kilis İl Jandarma’ya ziyaret
Bolu Belediye Başkanı Yılmaz öncülüğündeki heyetten kahraman Mehmetçiğe moral Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiklere destek vermek üzere Kilis İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.


Zeytin Dalı Harekatı’na destek için Kilis’e giden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın öncülüğündeki 46 kişilik heyet, Kilis İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. “Destek için Kilis’teyiz” etkinliği kapsamında gerçekleşen ziyarette,  Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve beraberindeki heyet, komuta kademesinden operasyonlar hakkında bilgiler aldılar ve İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil’e Bolu halkı adına teşekkür ederek Türk bayrağı teslim ettiler.

Yılmaz: “Yeniden kurtuluş mücadelesi verdiğimiz bir mekân”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, güvenlik güçleri ve vatandaşlara destek olmak için Kilis’e geldiklerini belirtti. Belediye başkanı ve komutanlardan, kentin genel durumu hakkında bilgi aldıklarını ifade eden Yılmaz, “Burası özel bir coğrafya, dünya burada bir mücadele içerisinde. Bizim ise sanki yeniden kurtuluş mücadelesi verdiğimiz bir mekân. Çünkü hiç burayla ilgili hiçbir ilgisi olmayan ve on binlerce kilometre uzaktan gelip söz sahibi olmaya çalışanların yanında, 900 kilometre sınırı olan bir bölgede olmanın sıkıntısını yaşıyoruz.” diye konuştu.

Yılmaz, Kilis’in kendi nüfusundan daha fazla misafire ev sahipliği yaptığını, bunun da belediyecilik açısından zor bir süreç olduğunu dile getirerek, bu anlamda kentin yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Türk askerinin terör örgütü FETÖ ile mücadele ettiği ve komuta kademesinde ciddi sıkıntılar yaşadığı süreçte, milletin tüm fertlerinin asker olduğunu tüm dünyaya tekrar gösterdiğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

“Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin”

“Askerimiz son yaptığı bu mücadeleyle yeniden Türk milletinin asker bir millet olduğunu gösterdi. Güvenimizi sağladılar ve halkla kucaklaştılar. Birlik ve beraberliğimizi bu olaylar pekiştiriyor. Şu an sadece burada, Kilis’teki vatandaşlarımızın sıkıntısıyla değil dünyaya karşı mücadele veriyoruz. Türk milleti bütün güçleriyle birleşmiş durumda. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman, bu millet, bu ümmete tekrar hizmet edecek inşallah.”

Kara: “Türkiye’nin kalbi Kilis’te atıyor”

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan etkinliğe verilen desteğin sevindirici olduğunu belirterek, Türkiye’nin kalbinin Kilis’te attığını söyledi.

Dülger: “Bugün biliyoruz ki 81 il bizimle”

AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger de Kilis halkının, kendi nüfusundan daha fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptığını anımsatarak, “Aliya İzzet Begoviç’in ‘Zor günler geçtiğinde biz daha çok dostlarımızın yanımızda olup olmadığını hatırlayacağız’ der. Biz de bugün biliyoruz ki 81 il bizimle.” dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise bu tür etkinliklerin illerin kardeşliğini pekiştirdiğini ve birlik olduğunu gösterdiğini ifade ederek, ortaya çıkan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun korunması durumunda İslam dünyasının hızlı adımlarla ilerleyeceğini vurguladı.

Heyettekiler, beraberlerinde getirdikleri bir tır tavuğu da ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Kilis Belediyesi yetkililerine teslim etti.

Etiketler: