Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KÜPÇÜ DESTEKLİYOR FABRİKALAR YÜKSELİYOR

KÜPÇÜ DESTEKLİYOR FABRİKALAR YÜKSELİYOR
AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün altyapı için sağlamış olduğu kaynaklar, fabrikaların yapımı için Devletten alınan hibe ve krediler ile birlikte şehir içinde kalan tabakhanelerin taşınmasında büyük bir atılım yaşandı.

Geçtiğimiz yıl temeli atılan ilk fabrikanın ardından diğer sanayicilerde temel atma çalışmaları ve hazırlıklarını hızla sürdürüyor. Şu ana kadar Gerede Deri Organize Sanayi bölgesinde 6 deri fabrikası inşaatının yapımı tüm hızıyla devam ediyor, 15 fabrika yapımı için inşaat ruhsatını alınmış yakında yapımına başlanılacak. Yine 15 fabrikanın da imar durumu verilmiş projeleri hazırlanıyor ve yapımına başlanılacak. Hedef; 2018 yılı içerisinde Gerede Deri Organize Sanayi bölgesinde 40’a yakın modern deri fabrikasının inşaatının tamamlanması ve üretime başlaması. Daha temiz ve modern bir ortamda üretim ve çalışma imkânı sağlayacak fabrikalar; tedarik noktasında Türkiye’nin Ayakkabılık deri ihtiyacının %40’ı Gerede’de üretilmekte. Modern tesislerde yapılacak üretimlerde hem kalite hem de üretim miktarının artması bekleniyor. İlçe ekonomisi ve personel istihdamı konusunda ilçemizde ilk sırayı alan deri üretim fabrikalarının Gerede’nin ekonomisinin bel kemiğini oluşturmaya devam edecek.

“DERİ SANAYİDE ÇALIŞAN KARDEŞLERİMİZ DAHA İYİ ŞARTLARDA ÇALIŞMA İMKÂNI BULACAKLAR”

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü yaptığı açıklamada; “Deri Sanayinin taşınması noktasındaki süreç resmen başladı, deri organize sanayi Gerede ekonomisi için hayati önem taşımaktadır. Deri OSB ile ilgili öncelikli düşüncemiz Gerede’deki dericilerimizdir. Dericilerimiz Deri OSB’de daha modern şartlarda ham derileri işleyecekler, kalite artacağı için dolayısıyla üretim de artacak ve istihdam artışı sağlanacak. Deri sanayide çalışan kardeşlerimiz daha iyi şartlarda çalışma imkânı bulacaklar, bu fabrikalarımızın kısa zamanda bitirilerek hizmete açılmasını temenni ediyoruz. Öncü olan, elini taşın altına koyan, ülke ekonomisine güvenerek yatırım yapmaya devam eden üreten tüm hemşehrilerime, sanayicilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

            

Etiketler: