Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRKOĞLU’NDAN DOĞANAY’A CEVAP

TÜRKOĞLU’NDAN DOĞANAY’A CEVAP

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 Milletvekili’ne yönelik yaptığı basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu’ndan cevap geldi. Türkoğlu; “Ciddiyetten uzak ve gülünç duruma düşüyor” dedi.

CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen 15 Milletvekiline yönelik AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın “15 Milletvekilinin yerinde olmak istemezdim” sözleriyle yaptığı basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu şu sözlerle karşılık verdi; “ AKP Bolu İl Başkanı Sayın Nurettin Doğanay’ın partimizden istifa ederek İyi Partiye geçen milletvekillerimizle ilgili basın açıklaması, AKP’nin siyasi tarihini incelediğimizde ne yazık ki ciddiyetten uzak ve gülünç duruma düşüyor. AKP’nin diğer partilerden yaptığı transferleri görmezden gelip açıklama yapan Sayın Doğanay’a sormak istiyorum. 2001 yılında AKP kurul kurulmaz başta SP olmak üzere diğer partilerden milletvekili transferleri yapmadı mı? Tuğrul Türkeş’i MHP’den alıp Başbakan Yardımcısı yapan sizler değil miydiniz? Süleyman Soylu’yu DYP’den, Numan Kurtulmuş’u HAS partiden alarak bakan yapmadınız mı? Evet, şuan ülkemiz tarihi bir süreçten geçiyor.  Yaşananlar gerçeklerin gizlenemez olduğunu kanıtlarcasına tarih de ki yerini alacak. İşte o zaman kimin kim yerinde olmak istemediğini göreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisini yöneten kadrolar cesaretiyle, zekâsıyla, AKP ve MHP’nin bir deli gömleği gibi Türkiye’ye giydirmeye çalıştığı hukuksuz, ahlaksız ve kumpasçı seçim koalisyonunu bozdu.”

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE YENİ BİR SİYASET YOLU AÇILDI”

Açıklamasının devamında Ersan Türkoğlu; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararı üzerine “Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır.” sözüyle hareket eden 15 Milletvekilimiz Partimizden istifa ederek İYİ Parti’ye geçti. Böylece İYİ Parti’nin seçime girmesini engelleme ve Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olmasının önünü kesme kararlılığında olan AKP-MHP koalisyonunun kumpası, oyunu bozulmuş oldu. Türkiye’nin önünde yeni bir siyaset yolu açıldı. CHP’nin ve 15 milletvekilimizin bu tutumunu sadece CHP tabanı değil haksızlığa tahammül edemeyen bütün yurttaşlarımızın takdirini kazanmıştır. 15 milletvekilinin yerinde olmak istemezdim diyen Sayın Nurettin Doğanay’ın yerinde sanırım hiç kimse olmak istemezdi!  Uzun zamandır AKP’nin Bolu il Başkanlığını yapan Sayın Doğanay’ın 24 Haziran seçimlerinde işi zor. Neden mi? Sayın Doğanay Bolu’da patatesi, buğdayı para etmeyen, doğru dürüst destek almayan, dünyanın en pahalı mazotu ile tarlasını eken çiftçimizin yüzüne nasıl bakacak? Bütün çevre iller ipard projesi kapsamına sokulup, köylüsü kentlisi hibe kredilerle tavuk kümesi yaparken, Kıbrıscık, Mudurnu, Göynük, Dörtdivan gibi ilçelerimizde, fabrikaların dibinde olmasına rağmen teşvik alamayıp beş binlik, on binlik kümeslerini kapatan, ahırdaki hayvanı para etmeyen köylümüzün yüzüne nasıl bakacak?  Eskisinden beter olan, bir türlü tamamlanamayan Bolu-Mudurnu yolundan dolayı Mudurnulu insanımızın yüzüne nasıl bakacak? Merak ediyorum” dedi.

Etiketler: