Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CAHİT ÇINGI ADAY ADAYI

CAHİT ÇINGI ADAY ADAYI
24 Haziran seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisinde de aday adayları belli olmaya başladı. İnşaat Mühendisi Cahit Çıngı, 24 Haziran’da yapılacak seçimde Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Cahit Çıngı’nın aday adaylığını açıklamak için partisinin il binasında yaptığı basın açıklamasına, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, partinin çeşitli kademelerinde görev yapan yöneticiler ve partililer katıldı.

Basın toplantısında ilk olarak CHP Bolu Milletvekili Aday Adayı Cahit Çıngı’nın özgeçmişi okundu.

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu bir konuşma yaptı. Karsu, “Cumhuriyet Halk Partisinin her kademesinde olan arkadaşlarımız her şeyi göze alarak Cumhuriyet Halk Partisine fedakarlık etmektedirler. Bugün görüyoruz ki; Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir fedakarlık eden 15 arkadaşımızın büyük özveriyle hiçbir şey beklemeden ülkesini demokrasiye tekrar döndürmek üzere çalışma yapmak için partilerinden istifa ederek, demokrasinin var olmasını, tekrar oluşmasını temin etmek için başka bir partinin milletvekili olmasına karar vermişlerdir. Bugün görüyoruz ki; bazı çevreler kendilerini partilerini terk ederek başka bir partinin payendesi olması gibi bir suçlamada bulunmaktadırlar. Hâlbuki bugün Cumhurbaşkanımız ve AKP’nin genel başkanı böyle bir fedakarlıktan sonra milletvekili, AKP’nin genel başkanı devamında Başbakan, Cumhurbaşkanı olabildi. AKP’nin genel başkanı bütün partilerin genel başkanlarını kendisine payende olarak seçerek kullanmaktadırlar. Onun için hiçbir Cumhuriyet Halk Partili üyesinden, il başkanına, adaylarından, milletvekillerine hiçbir menfaat gözetmeden cumhuriyeti kollamak, Atatürk devrimlerini Mustafa Kemal’in ideallerini, onun felsefesini sarsıntıya uğratmadan ve uğratmamak için kendi canlarını feda eder durumdalar.” diye konuştu.

 “BUGÜN BİZLERİN TARİHİ BİR GÖREVİ VAR”

Karsu’nun ardından konuşmasını yapan, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, ise şöyle konuştu; “Türkiye’nin içinde bulunduğu durum çok net bir şekilde ortadadır. Özgürlük, özgürlüğün yokluğu ona ne kadar ihtiyaç duyduğunuz ile alakalıdır. Bizler Cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetine gönül vermiş insanlar olarak bugün ciddi bir mücadele içerisindeyiz. İşte o mücadelenin bir parçasını da 24 Haziran seçimlerinde aday adayı olarak vermek için yola çıkan Sayın Cahit Çıngı başlatmış oluyor. Kendisine başarılar diliyorum. Umut ediyorum ki; hem partimize hem Bolumuza, ülkemize faydalı bir aday adaylığı süreci olacak. Cumhuriyet Halk Partisini kuran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kadrolar olağanüstü mücadele vererek tam bağımsız, birbiriyle bütünleşmiş bir ulus devlet yarattı. Bugün bizlerin tarihi bir görevi var. Bu ulus devletin devamlılığını sağlamak, halkımızın refah ve çağdaşlık seviyesini ileriye taşımaktır. Diyoruz ki bugün Türkiye baskıyla, tek adam rejimi ile diktatörlük ile yönetiliyor. Kötü gidişe dur diyebilecek, 24 Haziran baskın seçimleri hepimiz için bir fırsattır. O yüzden bu partiye gönül vermiş üye veya seçmen olan herkese tarihi görevler düşmektedir. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ki 24 Haziran’da Bolunun en ufak köyünde bile sandıklarda Cumhuriyet Halk Partili gönüllü insanlar olacak. Devletine, ülkesine, Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkar gibi sandığa sahip çıkacak. Bizim mücadelemiz taçlanacak ve Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı ile meclisteki çoğunluğuyla bu memleketi tekrar Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında aydınlık günlere taşıyacaktır.”

Basın toplantısının sonunda CHP Bolu Milletvekili Aday Adayı Cahit Çıngı partililere seslendi. Çıngı şunları kaydetti; “Seçim kararı alındıktan sonra yakın çevremden, siyasi yoldaşlarımdan bu yönde telkinler aldım. Bunlar güzel şeyler, çevrenizin sizi böyle bir göreve yakıştırması bile benim için büyük bir onur.

Ancak beni asıl bu kararı almaya götüren ise geçen Pazar günü İstanbul'a maç için seyahat ederken aldığımız, Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda bir grup milletvekilimizin İYİ Parti'ye geçtiği ve bu işlemin büyük bir hızla ve disiplinle gerçekleşmesiydi. Bütün ülkenin de beklentisi tam olarak da buydu. Yapılan tuzakları bozmak ülkeye demokrasiyi getiren Ana Muhalefet Partisi CHP'nin ve onun liderinin göreviydi. Genel Başkanımız tarihi bir sorumlulukla bu kararı almış ve Türkiye Demokrasi tarihine altın harflerle geçecek 15 milletvekilimizde bu oynanmak istenen kumpasa darbeyi vurmuşlardır. Hepsinin telefonları olmadığı için tek tek aramak imkanım olmadı. Ama buradan bu kürsüden Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve 15 milletvekilimize şükranlarımı sunuyorum.

Oynanmak istenen oyun bozulmuştur. Türk demokrasisi kazanmıştır. AKP iktidarı ve onun koltuk değneği partinin telaşı ve saldırılarının sebebi bunlardır. Bir kez daha ifade ediyorum Genel Başkanımızın dediği gibi, kümeste yakalanan tilki telaşındadırlar. Yukarıda bahsettiğim haber yaptığımız yolculuğun gündemini değiştirdi. Ben bu coşkuyla yolda karar verdim ve adaylık fikrimi netleştirdim. Düşüncelerimi de yol arkadaşlarım Erdal Yıldırım ve Selçuk Taşkın ile paylaştım.

Evet, ben aday adayı olmalıydım. Bolu'da partimizin en güçlü temsiline katkı vermek için.

Ben ülkemizde yeniden parlamenter sisteme dönülmesine katkı vermek için adayım.

Ben Tek adam rejimine son vermek için adayım.

Evet, bu süreçte en ufak da olsa küçük bir katkım olacaksa bundan kaçmamam gerektiği için adayım.

Partim, seçim yöntemi olarak hangi kararı alırsa alsın saygı duracağım. Hedefim doğaldır ki Bolu sıralamasında en önde olmaktır ve bu konuda gerekli çabayı göstereceğim. Bu konuda aday adayı olmamı isteyen dostlarımın, sivil toplum örgütlerinin de desteklerine ihtiyacım olduğunu bu kürsüden açıkça belirtiyorum.”

 

Etiketler: