Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“YARININ BÜYÜKLERİ, GELECEĞİMİZİN TEMİNATI” ÇOCUKL

“YARININ BÜYÜKLERİ, GELECEĞİMİZİN TEMİNATI” ÇOCUKL
Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Adem Evcil 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Evcil; “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren millî bir bayramımızdır” dedi.

Evcil sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 98. yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutladığımız bu günde hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesiyle millet egemenliğine dayalı bir rejim kurmanın heyecanını ve anlamını 98 yıl sonra tekrar yaşıyoruz.

Bilindiği gibi, her milletin tarihinde önemli dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktaları, o milletin tarihin akışı içerisinde katettikleri aşamalara işaret eder.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının millî mücadele şartları içerisinde geliştirdikleri metot, savaşın ancak milletle beraber kazanılacağı inancıyla, onları millî mücadeleyi örgütleyen meşrû bir güç olarak kongrelere ve Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşuna götürmüştür. Böylece Kurtuluş Savaşı’nın önder kadrosu ile millet arasında bir düşünce ve inanç birliği oluşmuş, bu ise, 23 Nisan 1920’de millet iradesinin örgütlenmesi şeklinde tecellî etmiştir.

Eşsiz komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk Milleti’nin ortaya koyduğu bu güç, Kurtuluş Savaşı’nı kazanmıştır. Mücadeleyi kazanan ordular, hiç şüphesiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin orduları, yani milletin kendisidir.

Bunun için, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren millî bir bayramımızdır.

Bu bayram, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği tarihî bir gün, diğer taraftan “yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı” çocuklarımız için bir şenliktir. Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram, dünya çocukları arasında da sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve bütün insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmaktadır. Başta onurlu geleceğimiz olan çocuklarımız olmak üzere, aziz milletimize ve bütün dünya çocuklarına kutlu olsun.”

Etiketler: