Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BÜYÜK BOLU KERMESİ AÇILDI

BÜYÜK BOLU KERMESİ AÇILDI
Bolu İlim ve Kültür Hizmetleri Derneği tarafından talebeler yararına düzenlenen, bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Büyük Bolu Kermesi açıldı. Kermesin gelenekseli haline gelen deve açık artırmayla 60 bin TL’ye satıldı.


Bolu İlim ve Kültür Hizmetleri Derneği tarafından Bolu’da öğrenim gören öğrenciler yararına düzenlenen, hayırseverlerin katkıları ile hazırlanan Büyük Bolu Kermesi Karaçayır Mahallesi’nde açıldı.

Açılış törenine Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğrenciler yararına düzenlenen kermes Kuran tilaveti ile başladı. Kermesin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Salih Kaya, elde edilecek gelirin öğrenciler yararına kullanılacağını belirterek, “Öğrenciler yararına hazırladığımız kermesimiz 6 Mayıs’a kadar hizmet verecek. Biz bir geleneği günümüze taşımak istiyoruz. Gönüllü dernek mensuplarının bilhassa hanım kardeşlerimizin el emeği göz nuru işler, ustaların hazırladığı yemeklerle ecdadımızın unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği yaşatmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın selamlarını ileterek sözlerine başlayan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, “Bu tür sosyal kültürel faaliyetler bir şehrin fiziki kalkınması kadar önemlidir. Bizler şehirleri imar ederken, eğitim ve kültürle ilgili eksikleri giderme adına sivil toplum kuruluşları önemli fonksiyon icra etmektedir. Ben bu kermeste emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

Yapılan duanın ardından kurdele kesilmesiyle kermes açılışı yapıldı.

DEVE, AÇIK ARTIRMAYLA SATILDI

Kermesin gelenekseli olan deve, açık artırma usulüyle satışa çıkarıldı. 20 bin lira ile açık artırmaya çıkarılan deve, 60 bin TL karşılığında Mehmet Demir’e satıldı. Mehmet Demir, deveyi öğrenciler yararına kermese bağışladı.

Bolu’da öğrenim gören öğrenciler yararına düzenlenen hayırseverlerin katkıları ile hazırlanan kermes 23 Nisan’dan-6 Mayıs’a kadar her gün 09.00-22.00 saatleri arasında açık olacak.

 

Etiketler: