Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DEV ADAMLAR ‘ROTA’YI FİNALLERE KIRDI

DEV ADAMLAR ‘ROTA’YI FİNALLERE KIRDI
Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı play-off eleme maçı sonrası İzmir ekibi Rota Kolejini 80 – 67 yenerek final gurubuna kalmaya hak kazandı. Karşılaşmada 21 sayı 7 asistle oynayan Faik Can Nurkan takımın final gurubuna gitmesindeki en büyük etken oldu.

Basketbol sahalarında Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı play-off eleme turu son maçında İzmir Rota Kolejini yenerek ismini finallere yazdırdı. Maçın başından sonuna kadar üstünlüğünü bırakmayan Bolunun Dev Adamları karşılaşmadan 13 sayılık farkla 80 – 67 galibiyetle ayrıldı. Karşılaşma zaman zaman sertliklerle duraksa da deneyimli oyuncularıyla maça zamanında müdahale eden Antrenör Murat Yolcu takımını final gurubuna taşıdı. Karşılaşmada Boluspordan Faik Can Nurkan bulduğu 21 sayı ve 7 asist ile takımını sırtlayan oyuncu oldu.

Karşılaşmaya Boluspor Erhan Kocamış, Burak Can Dilmaç, Faik Can Nurkan, Metehan Deniz ve Samet Demirok ilk beşi ile başlarken Rota Koleji ise Onat Eroğuz, Özkan Keser, Tolga Kanmaz, Arda Akbaş ve  Aykut Ulutuğay ilk beşi ile başladı. karşılaşmada setlere göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı.

Karşılaşmanın ilk iki dakikası Boluspor’un 5- 2 üstünlüğü ile geçildi. Baskın savunma ve hücumdaki etkisiyle Bolunun Dev Adamları ilk beş dakikayı 12 – 4 önde geçti. Etkisini azaltmadan devam ettiren Boluspor periyodun son üç dakikasına girilirken farkı 9 sayıya kadar çıkardı ve skoru 18 – 9a getirdi. Periyodun sonunda üstünlüğünü 12 sayıya çıkaran Boluspor skoru 25 – 13e getirdi. Bu periyotta takım kaptanı Erhan Kocamış 8 sayı üretti.

İkinci periyoda istediği düzeyde başlayamayan Boluspor ilk üç dakikalık bölümde rakibinin 8 sayı üretmesine engel olamadı ve skor 27 – 21e geldi. Savunmada sürekli sertlik yapan ve hücumları faul ile durduran Rota maça tutunmaya devam etti ve ilk beş dakika 31 – 28 Boluspor’un üstünlüğü ile geçildi. Periyodun son iki dakikasına girilirken Dev Adamlar farkı tekrar 10 sayıya çıkardı ve skoru 38 – 28 e getirdi. Periyodun sonunda etkisini devam ettiremeyen Boluspor farkın azalmasına engel olamadı ve periyot 40 - 36 Boluspor üstünlüğü ile tamamlandı. İlk yarı Rota Kolejinden Aykut Ulutuğay 12 sayıyla çift hanelere çıkan ilk oyuncu oldu.

Maçın üçünü periyoduna kötü başlayan Boluspor ilk dört dakikada skor üretemedi. Periyodun ilk sayısını Serbest atışlarla bulan Boluspor skoru 42 – 39a getirdi. Bu süre içerisinde Faik Can Attığı sayıyla Boluspor’dan çift hanelere çıkan ilk oyuncu oldu, 10 sayı. Arka arkaya sayı üreten İzmir ekibi skoru 45 – 45 de eşitledi. Bu bölümde kaptan Erhan Kocamış bulduğu üç sayılık isabetle çift hanelere çıkan bir diğer oyuncu oldu, 11 sayı. Periyodun bitimine üç dakika kala Boluspor serbest atışlardan bulduğu sayılarla farkı tekrar 9 sayıya çıkardı ve skoru 54 – 45 yaptı. Periyodun sonunu iyi oynayan Boluspor farkı tekrar 12 sayıya çıkardı ve skoru 62 – 50 olarak belirledi.

Maçın sonucunu belirleyecek olan son periyoda her iki takımda donuk başlarken ilk iki dakika 64 – 53 Boluspor üstünlüğü ile geçildi. Periyodun ilk beş dakikası geçilirken tek hanelere düşen farkı Dev Adamlar tekrar yükseltti ve skoru 67 – 57 ye getirdi. Periyodun son iki dakikasına arka arkaya yaptığı top kayıpları sonrası yediği sayılara engel olamayan Boluspor 71 – 65 önde girdi. Maçın son dakikalarını deneyimli oyuncuları ile geçen Boluspor karşılaşmadan 80 – 67 galip ayrıldı.

 Karşılaşmada Faik Can Nurkan 21 sayı 7 asist ile takımını sırtlayan oyuncu olurken takım Kaptanı Erhan Kocamış 18 sayı 8 asist, Metehan Deniz ise 13 sayı ile galibiyeti getiren isimler oldu. Rota Kolejinde ise Aykut Ulutuğay’ın 15 sayılık performansı mağlubiyeti engelleyemedi.  

Etiketler: