Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AİBÜ’NÜN PROJELERİ, BİRİNCİLİK VE İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

AİBÜ’NÜN PROJELERİ, BİRİNCİLİK VE İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
2018 yılı Düzce-Bolu Ar-Ge Proje Pazarı kapanış ve ödül töreni, Düzce Üniversitesi TEKNOPARK Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 130 proje başvurusu yapılan Düzce-Bolu Ar-Ge Proje Pazarı’nda, 15 üniversiteden öğrenci ve öğretim elemanları ile 4 firmaya ait toplam 86 proje sergilendi. Yapılan değerlendirme sonucu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin 2 projesi, birinciliğe ve ikinciliğe değer görüldü.


Bu yıl ikincisi düzenlenen Düzce-Bolu Ar-Ge Proje Pazarı, Düzce Üniversitesi Sanayi ve İş Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi ile AİBÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TTMER) iş birliğinde Düzce Teknopark, Bolu Teknokent, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce KOSGEB Müdürlüğü, Bolu KOSGEB Müdürlüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve TÜBİTAK’ın katkılarıyla gerçekleştirildi.

Poster sunumları ve sergi ziyaretlerinin ardından Düzce Üniversitesi TEKNOPARK Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Düzce Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Şahin, AİBÜ TTMER Müdürü Doç. Dr. İsmail Eker, Düzce ve Bolu ticaret ve sanayi odaları yönetim kurulu üyeleri, firma temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Özellikle girişimciliğe, ar-ge’ye, yenilikçiliğe ve bu ürünlerin ticarileşmesine devletimiz ve ülkemiz tarafından bu kadar katkı sağlandığı bir dönemde çok sayıda projenin başvurmuş olması ve bu projelerin ticarileşme potansiyelinin bulunması, hepimizi gönülden mutlu ediyor. Başvurulan tüm projelerin çok önemli ar-ge alt yapılarının olduğunu söylemek istiyorum. Bu projelerin ümit ediyorum ki en kısa zamanda, ülkemizin ticarileşme potansiyeline katkı sağlayacak ölçüde ve nitelikte hayata geçirilmelerini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Rektör Alişarlı: “Ar-Ge Proje Pazarları, Ülke Gelişmesine Ciddi Katkılar Sağlıyor”

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, Ar-Ge proje pazarlarının önemini vurgulayarak, bu tür pazarların girişimcilerle sektör temsilcilerini bir araya getirerek ülke gelişmesine ciddi katkılar sağladığını söyledi. Rektör Alişarlı, özetle “İnşallah bu proje pazarından çok güzel projeler çıkar ve bu projeler, Türkiye’mizin gelişmesine ve kalkınmasına fayda sağlar. Proje pazarlarını, yeni fikirler üretilmesi ve girişimcilerle sektör temsilcileri arasında etkileşimi sağlamaları açısından önemli görüyorum. Tüm katılımcıları ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Projelerin geleceğimize ışık tutacağını ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Törende, “UV Cihazı Dizaynı Prototip Üretimi ve Yumurta Dezenfeksiyonunda Test Edilmesi” projesi birinciliğe; “Tohum Yüzeyinin Dezenfeksiyonu İçin Atımlı Elektrik Akımı Ünitesi Tasarımı ve Üretimi” projesi ise ikinciliğe değer görüldü. Projeleri temsilen AİBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek’e ödülleri, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı takdim etti.

Üçüncülük ödülünü “Çok Kullanımlı Çorap File” projesi kazandı. Projeyi temsilen Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Betül Şafak’a ödülünü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar verdi.

Düzce Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Arslan ise “Tarımsal Atık İkameli Poliüretan Dolgulu Kompozit Panel” projesi ile Çevre ve Sağlık Koordinatörlüğü Özel Ödülü’ne layık görüldü. Törende ayrıca, proje pazarına katkı verenler ile jüri üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

AİBÜ ve Düzce Üniversitesi Arasında “Analiz Hizmeti İşbirliği Protokolü” İmzalandı

AİBÜ Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında gerçekleştirilecek “Analiz Hizmeti İşbirliği Protokolü”, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından imzalandı.

Etiketler: