Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZCAN AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

ÖZCAN AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda milletvekillerine seslendi. Özcan konuşmasında, Orman köylüsünün sorunlarını, Sulama Birliklerinin Kapatılmasını ve Nitelikli Okullar konusunu Meclis Kürsüsüne taşıdı.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Orman köylüsünün sıkıntıları olduğunu dile getirerek Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na soru yöneltti. Özcan, “Sayın Bakan, siz hiç hayatınızda çizmelerinizi giyip, ormana gidip, ağacı kesip, onu soyup, öküz arabasına yükleyip orman deposuna teslim ettiniz mi etmediniz mi? Hiç ormanda üretim yaptınız mı? dedi.

“Kadıköy’e gitmekle orman köylüsünün sorunlarını anlayamazsınız”

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tanju Özcan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na orman köylüsünün zor şartlarda yaşam savaşı verdiğini belirterek; “Sayın Bakanım, size benim bir önerim var. Siz Orman ve Su İşleri Bakanısınız. Bolu, biliyorsunuz orman bakımından Türkiye’nin en zengin bölgesi, orman köylerinin çok sayıda olduğu bir bölge; gelin, sizinle Bolu’ya bir gidelim, orman köylüsünün sıkıntılarını onların ağzından dinleyelim. Şimdi, siz köye gidiyorsunuz ama orman köylerine gitmiyorsunuz. Yahu, Kadıköy’e gitmekle, Karaköy’e gitmekle orman köylüsünün sorunlarını anlayamazsınız.

“Biz ağa çocuğu değiliz”

Bakın, Sayın Bakan, siz hiç hayatınızda çizmelerinizi giyip, ormana gidip, ağacı kesip, onu soyup, öküz arabasına yükleyip orman deposuna teslim ettiniz mi etmediniz mi? Hiç ormanda üretim yaptınız mı? Ben öküz arabasıyla yaptım. Benim rahmetli dedem öküz arabasıyla ormanda üretim yaptı. Kusura bakmayın, biz ağa çocuğu değiliz.

“5,5 lirayı geçti mazot fiyatı”

Değerli milletvekilleri, Sayın Bakana ben bu önerimi samimi olarak yaptım. Gerçekten 7,5 milyon orman köylüsü var, perişan durumdalar, millî gelirden yüzde 1 bile pay almıyorlar, çok zor durumdalar. Vahidi fiyat uygulamasına bakıyorsunuz, köylüyü ezmek üzerine kurulu düzen. Dünyanın en pahalı mazotuyla üretim yapıyor bu insanlar. Ya, 5,5 lirayı geçti mazot fiyatı arkadaşlar, Sayın Bakan. Yani gerçekten bu fiyatlarla bu orman köylüsü nasıl üretim yapacak, gelin bunu Bolu’daki köyde anlatın, köylü de anlıyorsa, “Haklısınız Sayın Bakanım.” diyorsa vallahi billahi ben bir daha aday falan olmayacağım, açık olarak anlatıyorum.” şeklinde konuştu.

“Yemin ediyorum içim sızladı”

Özcan, MEB’in nitelikli okul kararına tepki göstererek AK Parti milletvekillerine yüklendi. Özcan; “Sayın milletvekilleri, bir de bir konu daha var beni çok üzen; şu, nitelikli okul tartışması. Şimdi, her şey ne zaman başladı? Sayın Cumhurbaşkanının bir grup konuşmasında “TEOG’u kaldırıyorum.” demesiyle başladı. Vallahi, Millî Eğitim Bakanı da o gün duydu bizimle birlikte. Panik oldular bürokratlar falan, “TEOG’u kaldıracağız ama yerine ne koyacağız? Hâlâ belirlenemedi. Sayın Bakan gece gündüz çalışıyor TEOG’un yerine bir sistem bulabilmek için, dönüyor dolaşıyor bir şeyler anlatmaya çalışıyor ama bunun sonucunda ne oluyor biliyor musunuz? Türkiye’nin gözü önünde, sizlerin gözü önünde Sayın Cumhurbaşkanı kürsüye çağırıyor, milyonların önünde Sayın Bakanı fırçalıyor. İçim sızladı, yemin ediyorum içim sızladı; böyle bir şey olmaz. Arkadaşlar, bugün ona, yarın size; bugün ona, yarın size, arkadaşınızın hakkını, hukukunu koruyacaksınız.

“AKP Milletvekilleri neden çocuğunu imam hatibe göndermez?”

“Bakın “nitelikli okul” diye bir tartışma çıktı. Nitelikli okullar nelermiş? Türkiye'de ne kadar imam-hatip varsa nitelikli okul olmuş. Ya, benim okuduğum Bolu’daki İzzet Baysal Anadolu Lisesi, zamanında Kadıköy Anadolu Lisesi’nden daha yüksek puanla öğrenci alan bir okul, niteliksiz okul olmuş ama İmam-hatip liseleri nitelikli okul. Yahu arkadaşlar, imam hatipler nitelikli okulsa şuradaki AKP milletvekillerinden neden biri bile çocuğunu imam-hatibe göndermez? Niye çocuklarınızı imam-hatibe göndermiyorsunuz? Öyle mi? Bir arkadaşımız göndermiş. Başka var mı? Çocuğu imam-hatibe giden var mı başka? Peki, siz, kendi çocuklarınızı imam-hatibe göndermezken neden bu imam-hatipleri mantar gibi çoğaltıyorsunuz, milletin çocuğunu oraya göndermesini istiyorsunuz?

“İmam hatiplerde eğitim çok kötü”

Şunun farkında değil misiniz? Bilmiyorum. İmam hatiplerde eğitim çok kötü ve dolayısıyla vatandaş tüm baskılara rağmen, adım başı imam hatip lisesi açılmasına rağmen artık çocuklarını imam-hatip lisesine göndermiyor. Peki, siz bunu bildiğiniz hâlde mi imam hatipleri yaygınlaştırmaya çalışıyorsunuz? Yani imam-hatipleri yapalım, açalım, her okulun adını “imam-hatip” olarak değiştirelim, ondan sonra veliler çocuklarını imam-hatiplere göndermesin, veliler çocuklarını özel okula göndermek zorunda kalsın. Mantık bu mu? Anlayış bu mu? şeklinde konuştu.

“Bolu’da bir İzzet Baysal gerçeği var”

İzzet Baysal Anadolu Lisesi gibi Liseler Niteliksiz, İmam Hatip Liseleri nitelikli okul oldu diyen Özcan; “Neden Türkiye’deki Anadolu liseleri nitelikli okul sınıfından çıkarıldı? Soruyorum bak, burada, çok değerli insanlar yetişti bu okullardan. Bakın, Bolu’da bir İzzet Baysal gerçeği var. İzzet Baysal’ı bilen var mı aranızda? Türkiye'nin en büyük hayırseveri, eğitime çok büyük katkılar sundu, sağlık alanında çok büyük hizmetleri var Bolu’da. Sayın Bakan, tanır mısınız bilmiyorum İzzet Baysal’ı?

İzzet Baysal’ın eğitim alanında açtığı Türkiye'nin iddialı okullarından bir tanesi İzzet Baysal Anadolu Lisesi niteliksiz okul hâline getirildi ve bu aile, bu vakıf hâlâ Bolu’da eğitime önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Siz, bu insanların gönlünü kırıyorsunuz her şeyden önce” ifadelerini kullandı.

“Kendi kurduğunuz sulama birliklerini kaldırıyorsunuz”

Son olarak,  sulama birliği meselesine de değinen Özcan; “Bolu’da Sulama Birliği Başkanı var, çok değerli bir ağabeyimiz, tüm Bolu onu çok sever, Sabahattin Altuner. Adamcağız Komisyon görüşmelerinin tamamında geldi, gitti; geldi, gitti; geldi, gitti. Her gün bana şunu sordu biliyor musunuz: “Ya, herkesi dinliyorum ama AK Parti sözcülerinden hâlâ bu sulama birlikleri niye kalkıyor, bunun cevabını alamıyorum. Bunun sonucunda köylümüz zarar görecek, daha büyük paralar ödemeye başlayacak.” dedi. Üstelik sulama birliklerini siz kurdunuz. Kendi kurduğunuz sulama birliklerini hangi gerekçeyle kaldırıyorsunuz? Ya, şunu somut olarak bir anlatmanızı vallahi billahi ben sizden bekliyorum, istirham ediyorum milyonlarca vatandaşımız adına” dedi.

Etiketler: