Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SÜPER LİGE BU SENE ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

“SÜPER LİGE BU SENE ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUZ”
Senegalli oyuncu Mamadou Diarra, Boluspor dergisine yaptığı açıklamalarda kendisi hakkında bilgiler verirken Boluspor ile ilgilide açıklamalarda bulundu.

Gelecekte isminden çok söz ettirmeye hazırlanan Senegalli oyuncu ile yapılan röportajdan satır başları şöyle:

Senegalliyim, Dakar’da doğdum. 20 Aralık 1997 yılında dünyaya gelmişim. Annem ve babam 5 kardeşiz, dördümüz erkek, bir ablam var. Ben ikinci olan kişiyim. Çok küçükken Dakar’da mahallemizde futbol oynardık sürekli. İlk başta amcam beni bir futbol kulübüne götürdü, orada her şey başlamış oldu. Futbolla ciddi anlamda tanışmıştım artık. İlk kulübüm Senegal’de Dakar’ın ASC Diaraf takımı oldu. Beni görüp izlemiş ve beğenmişler ve beni bünyelerine aldılar. Çocuk yaşta başlayan bu futbolculuk serüvenimde ASC Diaraf Kulübü’nün tüm kademelerinde altyapısından başlayarak oynadım.

ASC Diaraf’ın A takımına kadar yükseldim. 2015 yılında o takımda profesyonel olarak ilk maçımı oynadım. 2014- 2015 sezonunun ilk yarısında 8 karşılaşmaya çıkmıştım. Sezonun ikinci yarısında ise 15 maçta da bu takımda forma giydim.

“SENEGAL U21 KAPTANLIĞINI YAPTIM”

Senegal Milli Takımı’nın tüm genç kategorilerinde de görev aldım. U16, U17, U19 ve U21 Senegal Milli Takımı’nın bana verdiği görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Milli Takımımızın kaptanlığına kadar yükseldim. Geçen hafta Senegal Milli Takımı’ndan yapacakları hazırlık maçı için tekrar teklif geldi, ancak biraz sakatlığım olduğunu ve bu sürede Boluspor’un önemli maçları olacağını belirterek U21’den affımı istedim, anlayışla karşıladılar ve gitmedim, burada kalarak hem tedavimi yaptırdım hem de antrenmanlara düzenli olarak devam ettim. Senegal A Milli Takımı’mızın hocası da ayrıca aradı beni 2017 Aralık ayında aramıştı, Rusya’da yapılacak olan Dünya Kupası hazırlık maçları için. Boluspor’da o dönemlerde forma şansı bulamıyor ve karşılaşmalarda oynayamıyordum. Hocam da bana  “Rusya’daki Dünya Kupası bu şekilde senin için zor olur, A takımına girebilme şansın, oynadığın kulüpteki devamlılığına ve performansına bağlı olacak, o nedenle senin Senegal Milli Takımı’na katılman zor” dedi. Bolu’da şu an için hem formama kavuştum, hem de şampiyonluk mücadelesi veriyoruz, bu süreçten sonra ne olur onu bilemiyorum. Senegal Milli Takımı’na çağırılır mıyım, çağırılmaz mıyım zaman gösterir.

“HEDEFİMİZ BOLUSPOR’U SÜPER LİG’E ÇIKARMAK”

2015 – 2016 yılında Boluspor’a transferim gerçekleşti.10 Ağustos 2016’dan beri Bolusporluyum. Biraz sıkıntılı bir transfer olmuştu ancak buraya gelip kontrat yaptık. Bizleri Senegal’de izleyen bir Türk menajer vardı, beni Bolu’ya getirdi, denediler anlaşma yaptılar. 3 senelik bir kontratım var ve bu sezon Boluspor’daki 2. Sezonum. Geçen sezon Boluspor’daki ilk yılımda Senegal U21 Milli Takım maçlarına gitmiştim ve milli takımımızın kaptanıydım. O zamanlar Boluspor’dan takımımdan bir hayli uzak kalma durumum da olmuştu. Şu an durum çok farklı, son 6 maçımızı düşünüyoruz. Çok iyi bir takımımız var. Tüm arkadaşlarımız bu son 6 maça konsantre olmuş durumdayız. Hedefimiz takımımızı Süper Lig’e çıkarmak ve inşallah başarılı olacağız. Buna inanıyoruz, her şey bizlere bağlı ve bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

“SEZON BAŞI SAKATLIK YAŞADIM”

Sezon başında birkaç maç sonrasında sakatlanmıştım. O sakatlığın ardından kendi kabuğuma çekilmiştim, tedavilerimi aksatmadan yaptırıp en kısa sürede tekrar formama kavuşmak için sürekli çalıştım. Hep çalıştım, bıkmadan çalıştım ve Sait hocamız sağ olsun bana şans verdi. Şansım gelince bunu iyi değerlendirdim ve aynı ciddiyet ve hırsla çalışmalarıma devam ediyorum. Şans herkese gelir, önemli olan bunu değerlendirebilmek.  Şu an her şey iyi gidiyor ve gerçekten çok çalışıyorum. Hareketli bir oyuncuyum, reflekslerimde hızlı ve hırslıyım. Her bir maçı oynamak, her maçı ayrı ayrı oynamak tecrübe kazanabilmek adına daha da önem arz ediyor. Boluspor’a bir şeyler verebiliyorsam, görevimi yapıyorum demektir ve bu da beni antrenmanlarda olsun, maçlarda olsun daha da motive ediyor. İnşallah böyle devam eder ve takımıma katkı sağlayabilmek de beni ayrıca mutlu eder.

“21 YAŞIMDAYIM VE SÜREKLİ ÇALIŞIYORUM”

Geçen sene goller atıyordum ve herkes gibi ben bu sene de gol atmak istiyorum. Yine oynadığım maçlarda geçen seneki gibi goller atacağıma inanıyorum. Dediğim gibi son 6 maçımız kaldı, formuma ve formama kavuştum, inşallah bu kalan maçlarda takımıma kazandırabileceğim asist ve gollerle de katkıda bulunurum. 21 yaşımdayım ve futbolumda çok çalışarak sürekli ilerleme kat edeceğime inanıyorum.

“ALTYAPIDAN A TAKIMA ÇIKAN KARDEŞLERİMİZ İÇİN BU SONUÇ DEĞİL, BAŞLANGIÇTIR”

Başarıyı yakalamak için altyapıdaki kardeşlerimizin devamlı çalışmaları, asla pes etmemeleri, bu mesleği yapacaklarsa şayet, çok ciddiye almaları gerekiyor. Hocalarının verdiği görevleri yılmadan, pes etmeden, kaytarmadan, sabırla yapmaları lazım. Senegal ve Türkiye’de belki bu kategorilerde her şeyin gelişimi aynı olmayabilir fakat neresi olursa olsun, sonuçta futbol kuralları aynı, değişmez. O nedenle bu işi yapacağım diyen herkes çok çalışırsa başarır. A takıma çıkanlar için ise bu ulaşılan yer sonuç değildir, aslında başlangıçtır. Bunu böyle görür ve düşünürlerse mutlaka başarı gelir.

“TÜRKÇE KURS OLSAYDI ÖĞRENMEYE ÇALIŞIRDIM”

Ben Fransızca konuşuyorum, Müslümanım ve Arapça olarak Kur’an okuyabiliyorum. Bolu’ya geleli 1,5 sene oldu ama Türkçe’yi öğrenemedim tam manasıyla. Çünkü öğrenmek istesem de ancak internetten çeviri yaparak bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Herhangi bir kurs olsaydı herhalde bu zaman zarfında Türkçemi epey ilerletebilirdim. Takımımızda sadece Fransızca’yı Mustafa Durak bildiğinden sizinle yaptığımız bu röportajı da onun tercümanlığıyla gerçekleştirebiliyoruz. Kendi kendime telefondan çeviriler yaparak Türkçe kelime anlamlarını anlamaya çalışıyorum. Kulüp olarak veya ders, hoca gibi bu konuda herhangi bir ortam yok.

“BOŞ ZAMANLARIMDA GENELDE AİLEMİ TELEFONLA ARARIM”

Boş zamanlarımı futbol haricinde genellikle ailemi telefonla arayarak ve onlarla konuşarak değerlendirmeye çalışıyorum. İdman sonralarında genellikle dinlenmeyi tercih ediyorum. Namaz vakitlerine dikkat etmeye özen gösteriyorum. Cumalara sürekli giderim. Dini vecibelerimi aksatmadan yerine getirmeye çalışıyorum. Çok yorgun olmadığım zamanlarda fitness salonumuzda 30 – 40 dakikalık kendimi güçlendirmek için çalışmalar yapıyorum. Arapçayı biraz anlıyorum ve Kur’an-ı Kerim okuyorum. Kulübümüzün tesisleri bu anlamda çok iyi ve ben genelde burada vaktimi geçiriyorum.

“SON 6 MAÇIMIZDA SEYİRCİ DESTEĞİNİ İSTİYORUZ”

Seyircilerimiz ve bizi takip eden taraftarlarımız, son 6 maçta stadımızı içerde oynayacağımız karşılaşmalarda doldursunlar. Bu önemli periyotta bizlere verecekleri destek hepimiz için itici bir güç olacaktır. Hedefimiz Süper Lig’e çıkabilmek. Onların desteklerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Süper Lig yolunda biz sahada tüm gücümüzle mücadele edeceğiz, taraftarlarımızın da bizi desteklemesi sonucunda play-off’lara kalsak bile Süper Lig’e bu sene çıkacağımıza inanıyoruz. Herkese teşekkürler.

 

Etiketler: