Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRKİYE ERKEN SEÇİME GİDİYOR

TÜRKİYE ERKEN SEÇİME GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından erken seçim tarihini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre Türkiye 24 Haziran’da sandık başına gidecek. Tüm Türkiye’nin nefesini tutarak izlediği açıklama Bolu’da da yankı buldu. Bolu’daki siyasiler de erken seçim kararını değerlendirdi. Siyasiler genel olarak, erken seçimin tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını dilediler.

İşte siyasilerin erken seçimle ilgili ilk değerlendirmeleri:

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü

Türkiye önemli bir harekete geçiyor. Devletimiz hedefi şuydu. Cumhur ittifakı ile Milliyetçi Hareket Partisiyle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir cumhur ittifakı oluşmuştu. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız bunu açıkladı genel gerekçelerle. Türkiye’nin bir an önce daha hızlı bir karar verebilmesi için uygun olması gerekiyor. Türkiye zor bir coğrafyada böyle bir karar alındı. Onun için hayır ve bereket getirsin. Seçime Bolu’da hazırız. Kongrelerimizi bitirdik. Teşkilatlar olarak hazırız. Ekibimiz hazır. Ak Parti milleti merkeze koyarak siyaset yapıyor. Teşkilatlarımız tamamen kongre süreçlerini bitirdi. Biz zaten sahadaydık. Bizim için değişen bir şey yok. Tam yol yola devam.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan

Bu güne kadar iktidar yetkilileri kesinlikle erken seçim yapmayacaklarını söylüyorlardı. Dün itibariyle Bahçelinin bir çağrısı oldu. Ben bu çağrıyı Erdoğan’ın yaptırdığını düşünüyorum. Dolayısıyla artık seçim kararı verildi. Seçim kararı da bugün yarın meclisten geçecektir. Hayırlı olsun demek lazım memlekete millete. Hayırlı bir sonuç çıkmasını diliyorum ülkem adına.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz

Şu an çok sevinçliyiz. Türkiye’de seçim atmosferi gerilmiş ve sesler yükselmişti. Şu an inşallah herkesin sesinin kesildiği hemen yeni sisteme yönelik olarak seçimlerin geldiği döneme giriyoruz. Ülkemizin hayrınadır, faydasınadır. Kazananları tebrik ediyoruz. Bizde üzerimize düşeni yapacağız.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay

Öncelikle milletimize hayırlı olsun. Ülke siyaseti adına siyasi partiler adına hayırlı olsun. Böyle bir karar çıktı. Sayın Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı açıklama sonrasında bugün yapılan istişareler sonucunda birlikte yaptıkları istişareler sonrasında böyle bir karar alındı. 24 Haziran olarak ortaya konulmuş oldu. Bundan sonrasındaki bize düşen süreç ak parti teşkilatları olarak milletimizin huzuruna çıkacağız. Milletimizin huzurunda divana duracağız bu güne kadar olduğu gibi. Milletimiz nihai noktada son kararı verecek. Milletimizin verdiği karara da biz saygıyla bundan sonra yolumuza devam edeceğiz. Hizmet kervanı olarak ak parti yoluna devam edecek. Burada nihai karar yüce Türk milletinindir, asil Türk milletinindir. Ülkemiz milletimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu

Erken seçime hazırız, hayırlı olsun. Erken seçim değil, baskın seçime gittiklerini düşünüyorum. Kötüye gidişi gördükleri, fark ettikleri için bu kararı aldıklarını düşünüyorum.

MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil

Vatanımıza milletimize devletimize hayırlı uğurlu olsun. MHP tüm kadroları ile seçime hazırdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin fikir babalığını yapan Sayın Genel Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin vatanımıza milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

SP Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya

Her şeyden evvel hayırlı olsun diyoruz. Bu bir erken seçim değil baskın seçim. Şu anda 2 ay bir zaman var. 2 ay zaman kala baya bir öne alındı. Herkes hazırlıksız yakalansın gibi bir durum söz konusu. Biz Saadet Partisi olarak seçime hazırız. Zaten bize dediler bunu bir baskın seçimle karşı karşıya kalabiliriz buna hazır olun diye, uyarılmıştık. İnşallah bu konuda bir sıkıntımız olmaz, olmayacağı kanaatindeyim.

İyi Parti Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın

Öncelikle vatanımız milletimize hayırlı olsun. Biliyorsunuz ülkemiz şu anda gerek siyasi gerek ekonomik olsun çıkmazın içine girdi şu anki iktidar yüzünden, gerek dış politikası olsun iç politikasını kendi eline yüzüne bulaştırdı. Zaten kırılgan bir ekonomimiz vardı üretime dayalı ekonomimiz yoktu. Ekonomimiz berbat haldeydi. Esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatıyordu. Seçim zorunluydu. Zaten AKP bunun sorumluluğunu aldı. Bizim bu başarısız iç, dış politikamız yüzünden ekonomimiz sıkıntıya girdi bunu halkımıza götürelim dediler. Bunu halkımız karar verecek. Tekrar güven mi tazeleyecekler, yoksa yeni bir kan değişimi mi isteyecek bunun kararını halkımız verecek. Hayırlı olsun diye düşünüyorum.