Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ BARUŞ DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

VALİ BARUŞ DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ
Bolu Valisi Aydın Baruş “Bilgini Yarıştır" bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Bolu genelinde 45 okuldan yaklaşık 4 bin öğrencinin yarıştığı bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencileri makamında kabul eden Vali Baruş öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.


Başarılı öğrencilerin Vali Baruş’u ziyaretinde, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yasin Yeşil, Şube Müdürü Muvafık Kılıç, Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Dr. Ferdi Kılıç, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İlker Hotoğlu, Özel Bilim Ortaokulu Müdürü Bülent Karadayı, Köroğlu Ortaokulu Müdürü Mehmet Özkan,  Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Bolu Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile 7’nci sınıflar arası düzenlenen "Bilgini Yarıştır" bilgi yarışmasında 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nun birinci, Özel Bilim Ortaokulu ikinci, Köroğlu Ortaokulu ise üçüncü oldu.

Bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik ederek kutlayan Bolu Valisi Aydın Baruş, “Güzel bir yarışma oldu. Bu yarışmadaki amaç öğrencilerimizin hem bilgi düzeylerinin artırılmasını sağlamak hem de tatlı bir rekabet içerisinde arkadaşlık, kardeşlik ortamını geliştirmek. Umarım bu yarışma amacına ulaştı. Bundan sonraki süreçte de, bundan sonraki yıllarda da bu yarışmalar yapılmaya devam edilecek. Bolu Bilim ve Sanat Merkezi soruların hazırlanmasında ve yarışmanın organize edilmesinde önemli bir emek verdi. Bolu Bilim ve Sanat Merkezi’nde çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Başarılı okullarımızı Bolu genelinde öne çıkaran idareci arkadaşlarımızı, öğretmen arkadaşlarımızı ayrıca tebrik ediyorum. Değerli öğrencilerimizin başarılarının artarak devamını diliyorum. Bu tatlı rekabet ortamının, Bolu’nun gerek sınavlardaki başarısını gerekse öğrencilerimizin eğitim kalitesinin arttırılmasını ve geleceğin kendine güvenen, bilgi sahibi, günümüzün bilgi birikimi ile donanmış çok önemli fertler olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır. Öğrencilerimizin hem Bolu’nun başarısına hem ülkemizin başarısına ciddi katkıda bulunacaklarına inanıyorum. Ben dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Bolu Valisi Aydın Baruş "Bilgini Yarıştır" bilgi yarışmasında birinci olan 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencileri Neslihan Çiçek’e, Hatice Rüveyda Çevik’e, Nursima Yıldız’a, yarım altın, ikinci olan Özel Bilim Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencileri Zeynep Güler’e, Ayaz Yiğit Deveci’ye, Ahmet Yiğit Paçal’a küçük altın,  üçüncü olan Köroğlu Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencileri Eda Güler’e, Anıl Yüksel’e ve Betül Ergölataş’a gram altın hediye ederek başarılarından dolayı tebrik etti.

Dereceye giren öğrencilerle tek tek tanışan ve onlarla sohbet eden Vali Baruş, “Gelecekte çok önemli yerlere geleceğinizi düşünerek, ideal ve hayallerinize göre adım atarsanız bir gün siz farkında olmadan nereden nereye geldiğinizi görme fırsatı bulacaksınız. Hayat mücadeleden ibarettir. Bu mücadeleyi bırakmayarak azimle çalışırsanız geleceğin önemli doktorları, mühendisleri, yöneticileri olacağınıza eminim. Bolu her zaman sizinle gurur duyacak. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Ailelerinizin başkalarına örnek gösterdiği, herkesin gıpta ile baktığı erdemli, ahlaklı, faziletli ve diğer gençlere, çocuklara örnek oluşturan karakter sahibi insanlar olmak çok önemli. Başarınız için bilgi sahibi insanlar olmak önemli ama aynı zamanda da önemli özelliklere sahip karakterler olarak ta ortaya çıkmanız lazım. Sizler zaten bunu ispat ettiniz. Bu anlamda da Bolu’daki bütün öğrencilere de örnek oldunuz. İnşallah bu başarılarınız daim olur ve artarak devam eder. Sizlere emek veren öğretmenlerinizin çabalarını hiçbir zaman unutmayın. Onların tek amacı sizlerin iyi yetişmeniz. Sizler başarılı oldukça öğretmenlerinizin gururu, sevinci bir kat daha artıyor” ifadelerine yer verdi.

Öğrenci, öğretmen ve okul müdürleri ile sohbet eden Vali Baruş, çocuklara ileride olmak istedikleri meslekleri sorarak, öğütlerde bulundu.

"Bilgini Yarıştır" bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilerin Vali Baruş’u ziyaretleri hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.