Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA 912 KİŞİYE İSTİHDAM İMKANI

BOLU’DA 912 KİŞİYE İSTİHDAM İMKANI
Bolu İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın, Bolu’da İŞKUR tarafında Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 912 kişinin istihdam edileceğini bildirdi. Yalçın; “İlimizde 912 vatandaşımızı istihdam edeceğiz. 1 Eylül itibari ile iş hayatına başlayacaklar ve bu 6 ay süre ile devam edecek” dedi.

Türkiye İş Kurumu kendi resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı ilanlara göre Toplum Yararına Programları kapsamında farklı illerde istihdam etmek üzere çok sayıda personel ve işçi alımları yapıyor. Programla çeşitli kurumlara süreli işçi alımı yapılacağını ve işe yerleştirileceklerinin altını çizen Yalçın, amaçlarının; “Dezavantajlı gurupları iş sahibi yapmak ve kendilerine iş alışkanlığı kazandırmak” olduğunu söyledi.

İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın, tüm Türkiye’de başlatılan TYP’nin kamu hizmetlerini daha aktif hale getireceğini belirterek;  “Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kurumu olarak Türkiye İş Kurumu Müdürlüğünün tüm Türkiye’de başlatmış olduğu, özellikle dezavantajlı gurupların,  hanımefendilerin, uzun süreli işsizlerin, engellilerin istihdama kazandırılması, çalışma alışkanlıklarının kazandırılması ve kamu ve kurumların, belediyelerimizin kamu hizmetlerinin daha aktif ve daha verimli hale getirilebilmesi, kamusal faaliyetlerin artırılması ve vatandaş faydasının daha iyileştirilmesini amaçlayan toplum yararına program dediğimiz kısa vadeli çalışma programımız dün itibari ile Bolu ilinde de başlatmış olduk.” ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yalçın, programa müracaatların İŞKUR hizmet binalarının yanı sıra belediyelerde bulunan hizmet merkezleri ve internet adresinden yapılabileceğini kaydetti. Yalçın; “Başvurularımızı başlattık. Bu programlardan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız hafta sonuna kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze bizzat müracaat ederek başvurularını yapabilirler. İlçelerden müracaat etmek isteyen vatandaşlarımızın il merkezlerine gelmelerine gerek yok. Hangi kuruma müracaat etmek istiyorlar ise o kurumlara giderek ya da belediyelerimizde bulunan İŞKUR hizmet merkezleri yardımıyla müracaatlarını yapabilirler. İnternet kullanımını becerebilen vatandaşlarımız da internet üzerinden www.işkur.gov.tr adresinden ilgili programı seçerek müracaatlarını yapabilirler.” dedi.

“TOPLAMDA İLÇELERİMİZ DÂHİL İL GENELİ KONTEJANIMIZ 912”

İŞKUR’un Toplum Yararına Programı kapsamında bu yıl Bolu’da 912 kişinin istihdam edileceği müjdesini veren Yalçın; “İlimizde 912 vatandaşımızı istihdam edeceğiz. 1 Eylül itibari ile iş hayatına başlayacaklar ve bu 6 ay süre ile devam edecek. Hangi kurumlarımızı istihdam edeceğiz? Öncelikle belediyelerimiz de bütün belediyelerimizde istihdamı sağlayacağız. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Müftülük, İl Özel İdareleri, Köylere Hizmet Götürme Birliklerinde, Kültür Turizm İl Müdürlüğü bu istihdamları gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

“AMACIMIZ DEZAVANTAJLI GURUPLARI İŞ SAHİBİ YAPMAK”

TYP’nin geçici işsizliğin önlenmesine yönelik bir faaliyet olmasından kaynaklı başvuru yapanların öncelikli olarak işsiz olması gerektiğini vurgulayan Yalçın; “Çalışmak isteyen vatandaşlarımız hangi kurumda çalışma istiyorlarsa o kurumun müracaatını gerçekleştirebilirler.

TYP’DEN KİMLER YARARLANAMAZ?

Bir farklılığımız var; bu geçişici işsizliğin önlenmesine dönük bir faaliyet olduğu için öncelikle müracaat etmek isteyen vatandaşlarımızın mutlaka işsiz olması lazım. Şu an çalışmıyor olması lazım. Çalışan işi olan vatandaşlarımız bu programlardan yararlanamaz. 35 yaş üstü erkekler ikinci önceliklidir. Müracaat olduğu sürece 35 yaş üstü erkeklerde bu programdan yararlanamazlar. Öncelikle amacımız dezavantajlı gurupları iş sahibi yapmak ve kendilerine iş alışkanlığı kazandırmak. İlimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.  

Etiketler: