Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN YILMAZ, 3 PROJENİN PROTOKOLÜNÜ İMZALADI

BAŞKAN YILMAZ, 3 PROJENİN PROTOKOLÜNÜ İMZALADI
Bolu Belediyesi ve üç kurumun işbirliğinde hayata geçirilecek olan 3 projenin protokolü gerçekleşen törenle imzalandı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ilgili kuruluşların müdürleriyle bir araya gelerek, projeyi resmiyete döken imzaları attı.


Bolu Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğinde hayata geçirilecek olan 3 farklı proje için Bolu Belediyesi başkanlık makamında protokol imza töreni düzenlendi.

Programa Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şahin Ertem, AFAD İl Müdürü Cenk Yıldız, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ile ilgili kuruluşların yetkilileri katıldı

Bilgisayar bağımlılığına karşı hamle

3’lü protokol imza töreninde ilk olarak Bolu Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilecek “Dedemin Oyuncağı Benim Oyuncağım Projesi” resmiyete döküldü. Çocukları dedelerinin ve ninelerinin oynadığı oyunlarla ve oyuncaklarla tanıştıracak projenin protokolü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz tarafından imzalandı. Proje ile bilgisayar bağımlığı nedeniyle sokaktan ve hareketli yaşamdan uzak büyüyen çocukların eski zamanlardaki oyunlarla ve oyuncaklarla tanıştırılması hedefleniyor.

Geleneksel oyunların gelecek kuşaklara aktarılması sağlanacak

Çocuklarla ilgili resmiyete dökülen diğer bir proje ise Bolu Belediyesi ile Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilecek “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Projesi” oldu. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem attıkları imzalar ile projenin startını verdi. İşbirliği yapan iki kurum hayata geçecek proje ile geleneksel oyunları çocuklara öğretmeyi ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı vermeyi amaçlıyor.

Proje ile afet bilinci oluşturulacak

Protokol imza töreninde ayrıca, toplumu yakından ilgilendiren önemli bir projenin de temelleri atıldı. Meydana gelen şiddetli depremlerle büyük acılar yaşayan Boluluları tüm doğal afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla Bolu Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasında “Afete Hazırlık Eğitim Projesi Protokolü” imzalandı. Vatandaşları başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça yaşanılan afetler hakkında bilgilendirmek, afet anında ve sonrasında uymaları gereken davranışları öğretmek ve toplumda temel afet bilinci oluşturmak amacıyla hayata geçirilecek projenin protokolünü Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve AFAD İl Müdürü Cenk Yıldız imzaladı.

Etiketler: