Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FABRİKADAN TIRLAR DOLUSU BEYAZ EŞYA ÇALMIŞLARDI

FABRİKADAN TIRLAR DOLUSU BEYAZ EŞYA ÇALMIŞLARDI
BOLU'da, bir nakliye firmasına ait sahte plaka ve evraklarla gittikleri bir beyaz eşya fabrikasından 250 bin TL değerindeki malzemeyi fabrika işçilerine yüklettikleri TIR'la kaçan 2 şüpheli İstanbul'da yakalandı.


Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- Aynı yöntemi kullanarak 1,5 milyon liralık vurgun yaptıkları tespit edilen İlhan K. ve Abdullah G. adliyeye sevk edildi.Bolu'da faaliyet gösteren bir beyaz eşya fabrikasının yetkilileri, Antalya'ya göndermek üzere hazırladıkları 250 bin lira değerindeki, ocak, fırın için bir nakliye firmasıyla iletişime geçti. Beyaz eşyalar, Antalya’ya gönderilmek üzere gelen TIR'a yüklendi. Ancak, TIR Antalya'daki alıcıya normal süresinde ulaşmayınca, fabrika yetkilileri durumdan şüphelenerek polise haber verdi. Fabrikaya gelen Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın dolandırıcılık olabileceği şüphesiyle soruşturma başlattı. Fabrikanın ve TIR'ın yol güzergahındaki güvenlik kameraları ile Mobese kameraları incelendi. Güvenlik kamera kayıtlarından sevkiyatı yapmak için anlaşılan TIR sürücüsü ile yanında bulunan kişi belirlendi. Ayrıca kamera kayıtlarında şüphelilerin fabrikadan ayrıldıktan kısa bir süre sonra aracın plakalarını değiştirerek, Antalya'ya değil İstanbul'a gittikleri tespit edildi. Polis, kimliklerini belirlediği şüphelilerin İstanbul'daki adreslerine operasyon düzenleyerek, İlhan K. ile Abdullah G.'yi gözaltına alarak Bolu'ya getirdi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda sahte fatura, irsaliye, plaka, ehliyet ve SRC belgesi bulundu. Bolu'ya getirilen 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 AYNI YÖNTEMLE 1,5 MİLYONLUK VURGUN


Ekipler, İlhan K. ve Abdullah G.'nin daha önce de İstanbul, Kocaeli ve Sakarya başta olmak üzere 10 farklı ilde bulunan fabrikalardan nakliye için anlaştığı ürünleri aynı yöntemle çaldığını belirledi. Yapılan dolandırıcılık olaylarından yaklaşık 1,5 milyon liralık vurgun yapıldığı tespit edildi. Benzer suçlardan 40'dan fazla dolandırıcılık kaydı bulunan İlhan K.'nın aynı zamanda 20 yıla yakın kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi. 

FABRİKA PERSONELİ, ÜRÜNLERİ SOYGUNCULARIN ARAÇLARINA KENDİ ELLERİYLE YÜKLEDİ 

Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, beyaz eşya fabrikasına gelen TIR'ın, fabrikanın kargo bölümüne yanaştığı, fabrika işçileri tarafından TIR'a yükleme yapıldığı görüldü.

Etiketler: