Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“OTURMAKLA BU ÜLKEYE HİZMET EDİLMİYOR”

“OTURMAKLA BU ÜLKEYE HİZMET EDİLMİYOR”
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, geçtiğimiz hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın öncülüğünde parti örgütleri tarafından Mudurnu yolunda düzenlenen oturma eylemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Doğanay, “Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Sayın Tanju Özcan’ın öncelikle şunu bilmesi lazım, oturmakla bu ülkeye hizmet edilmiyor. Çalışmanız gerekiyor. Çalıştığınız oranda da millete hizmet etmeniz gerekiyor.” dedi.

Mudurnu yolunun coğrafi konumu nedeniyle yapımının geciktiğini ancak, Mudurnu ilçesinde de hastane ve pazaryeri konularında sıkıntılar bulunduğunu söyleyen AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Tanju Özcan’ın bu konularda da hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

Doğanay şöyle konuştu; “Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Sayın Tanju Özcan’ın öncelikle şunu bilmesi lazım, oturmakla bu ülkeye hizmet edilmiyor. Çalışmanız gerekiyor. Çalıştığınız oranda da millete hizmet etmeniz gerekiyor. Mudurnu yolunun coğrafi ve fiziki şartlarını değerlendirdiğimiz zaman bu yolda çalışmalar yaparken aksını başka bir yoldan veremiyorsunuz. Yani bu yolda hem çalışacaksınız hem de sirkülasyonu sağlayacaksınız. Evet, bu yolda bir gecikme vardır. Ama bu yol çalışması devam ederken Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milletvekilliği yapan Tanju Özcan öncelikle şu hassasiyetleri göstermesini bekliyordum.

1) Mudurnu da 7 yıldan bu yana çözülemeyen ve Mudurnulu hemşerilerimizin yarayan kanası haline gelen bir hastane sorunu var. Bu sorun ile ilgili Bakanlık paramız var bize yer tahsisi yapın diyor. Cumhuriyet Halk Partisine ait Mudurnu Belediyesi bu konuda bir yer tahsisi yapmadı. Son olarak biz bu soruna el atarak İl Özel İdaresinde alınan bir kararla Mudurnu İlçe Özel İdaresinin bulunduğu yedi buçuk dönüm araziden idareyi çıkarttık. Bu yerinde Sağlık Bakanlığına tahsisini yaparak Mudurnulu hemşerilerimizin hastanesinin yapılması için özveride bulunduk. Bu bir lük değil biz bu özveride bulmak zorundaydık. Bu hastane için 10 Mayıs’ta bir ihale yapılacak. Şimdiden Mudurnulu hemşerilerimize hayırlı olsun.

2) Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Mudurnu da Belediyeyi aldıktan sonra yıllardır gelenek haline gelmiş cumartesi günleri kurulan halk pazarı Perşembe gününe alındı. Ben ne zaman Mudurnu’ya ziyarete gitsem, pazarcılarla buluşsam bizlere, atalarımızdan bu yana gelenek haline gelen Cumartesi Pazarımızın gününü neden değiştirdiler diyorlar. O zamanlarda da Mehmet İnegöl bir açıklama yaparak ben belediye başkanıyım kararı da ben veririm demişti. Şimdi seçim yaklaştı ve tekrar Pazar gününün değişeceği söyleniyor. İnsana günaydın derler. Bu noktada Mudurnu yolunda oturan Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a şunu söylemek istiyorum; kendi belediye başkanınıza şu söyleseydiniz ‘Ey Belediye Başkanı sen nasıl ki Mudurnu hemşerilerimizin sağlık noktasındaki hassasiyetini görmezden gelerek, Kocama Mudurnu da Sağlık Bakanlığına bir yer tahsisi yapmıyorsun deyip Mudurnu Belediyesinin önünde oturmuş olsa ve Mudurnu Pazarının girişinde partilileriyle beraber oturmuş olsaydı inanın samimiyetimle söylüyorum eğer ki bir eleştiriyse, Bolu için özel bir şeyse bende onunla birlikte otururdum. Ama bunların hiçbir tanesini yapmayıp sadece gündeme gelmek adına bunların yapılıyor olmasını öncelikle bir birey olarak çok doğru bulmuyorum. Bunu yakışıklı da bulmuyorum. Çünkü bir Milletvekilinin yapması gereken konu gidip orada oturmak değil. Mecliste bu konuyu gündeme getirip hemen sonraki hafta gidip orada oturmak değil. Önce hastane ve Pazar yerinin sorununu çözecektin. Sonrada biz senin yanında olurduk. Bunları reklam kokan kısım olarak düşünüyorum. Doğruda bulmuyorum.” 

Etiketler: