Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TURİZM HAFTASI BAŞLADI

TURİZM HAFTASI BAŞLADI
Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15-22 Nisan Turizm haftası, düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Program, Demokrasi Meydanından Anıt Park’a kadar düzenlenen yürüyüş ile başladı.


Etkinlikler kapsamında ilk olarak Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Demokrasi Meydanından Anıt Park’a kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe; Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan Kaplan, Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ilimizde turizm sektörüne öğrenci yetiştiren okullar ve yön veren oteller katıldı.

Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş Anıtpark’ta son buldu. Bolu İl Kültür Turizm müdürlüğü tarafından Anıt Parkta düzenlenen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan Kaplan’ın, Ata’nın huzuruna çelenk bırakmasıyla devam etti. 

Törende konuşan Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan Kaplan haftanın önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaplan konuşmasında şunları kaydetti: “İnsanların gezmek, görmek, dinlenmek, eğlenmek, sağlık, eğitim, din, spor gibi nedenlerle bulundukları yerden başka yere gitmeleri olarak tanımlanan Turizm, ülkelerin kendi ülkelerini dünyaya daha iyi tanıtma fırsatı bulması ve farklı kültürleri kaynaştırarak, toplumsal barışa katkıda bulunması yönüyle geniş kitleleri ilgilendiren sosyal, kültürel ve ekonomik bir faaliyettir. “Bacasız Sanayi” olarak ta tanımlanan turizm, iş hayatına katkısı ve çeşitli sektörlere kazandırdığı ekonomik fayda ile kalkınmaya önemli katkıda bulunur. Turizm, aynı zamanda geçmişten günümüze gelen tarihi, turistik ve kültürel değerlerin tanıtımı ve yaşatılmasını sağlar. Tabiatın Kalbi olan Bolumuz, deniz turizmi dışında tüm turizm türlerinin yapılabildiği önemli bir turistik merkezdir. Başta doğa turizmi olmak üzere kış, termal, kültür ve inanç, gençlik, spor, kamp, av, kongre, toplantı ve gastronomi turizmi gibi birçok turizm türleri İlimizde yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

“1 MİLYON 250 BİN KİŞİ ZİYARET ETMİŞTİR”

Açıklamasının devamında Kaplan; “İlimizde her kesime hitap eden 1 yıldızdan 5 yıldıza, pansiyondan butik otele kadar çeşitli sınıflarda kaliteli konaklama tesislerimiz faaliyet göstermektedir, ilimizde halen turizm belgeli 23 tesiste 3960, yerel belgeli 82 tesiste 4270 olmak üzere toplam 8230 yataklı 105 konaklama tesisi, 2 turizm belgeli lokanta ile 20 adet belgeli seyahat acentesi faaliyet göstermektedir. Ayrıca ilimizin çeşitli bölgelerinde turizm tesisleri yatırım faaliyetlerine devam etmektedir. 2017 yılında ilimizin önemli doğal güzellikleri olan Abant, Yedigöller, Gölcük gibi mesire alanlarımızı 1 milyon 250 bin kişi ziyaret etmiştir. Müdürlüğümüzce yerel yönetimler, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde İlimizin tanıtım faaliyetlerine devam edilmektedir. 25-28 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Uluslararası EMITT Turizm fuarı 22-25 Mart 2018 tarihlerinde ise Uluslararası Ankara Turizm Fuarında stantlar açılarak ilimizin tanıtımı gerçekleştirilmiştir. 28 Şubat - 2 Mart tarihlerinde Cidde'de, 10-13 Nisan tarihlerinde Riyad'da düzenlenen turizm fuarlarında MARKA tarafından bölgemizi tanıtıcı stant açılmış ve fuarlara ilimiz turizmcileri katılmışlardır. 22-25 Nisan tarihlerinde Dubai'de düzenlenecek fuarda yine Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından bölgemizi tanıtıcı stant açılacaktır” dedi.

“TURİZM BİLİNCİNİ ARTIRMAK AMACIYLA KUTLANMAKTADIR”

Son olarak her yıl toplumda turizm bilincini artırmak, doğal, tarihi, kültürel değerlerimizi turizmde değerlendirmek amacıyla kutlanan turizm haftası çerçevesinde değerlendirmelerde bulunan Kaplan; “6-8 Aralık 2018 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Turizm Fuarında, ilçe Belediyelerimizle birlikte ortak tanıtım standı açılması planlanmaktadır. Yine turizm sektörü işbirliği ile yurt içi ve dışından turizm basını, tur operatörü ve seyahat acente yetkilileri ilimize davet edilerek ilimiz tanıtılmaktadır. Ülkemizde hızla gelişen turizm konusunda, toplumda turizm bilincini artırmak, doğal, tarihi, kültürel değerlerimizi turizmde değerlendirmek ve iç turizmi canlandırmak amacıyla, 1977 yılından itibaren her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde Turizm Haftası kutlanmaktadır. Bu yıl 42. Kez kutlayacağımız Turizm Haftası" etkinlikleri çerçevesinde 17 Nisan Salı günü doğa yürüyüşü, Nisan tarihinde şehir kampüsü Bolu Meslek Yüksek Okulunda "Türkiye Turizmi ve Bolu" konulu konferans gerçekleştirilecektir.

Nisan Perşembe günü saat 11.00'de Müdürlüğümüz Galeri salonunda resim sergisi, aynı gün saat 20.00'de de Türk Halk Müziği konseri yapılacaktır.

Başta Valiliğimiz olmak üzere, etkinliklerimize destek veren Belediye Başkanlığımıza, ilgili Kurum ve Kuruluşlara, kısa adı BAKTOD olan Batı Karadeniz Otelciler Derneğimize, ilimizde faaliyet gösteren Doğa Dernekleri ile turizm işletmelerimize teşekkür eder, 2018 yılı turizm sezonunun ülkemize ve turizm sektöründe yer alan tüm işletme ve çalışanlarına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, saygılar sunarım” diye konuştu.

Konuşmanın ardından ise folklar ekibinin gösterileri yer aldı. Sergilenen halk oyunlarının ardından kutlama programı sona erdi.

 

 

 

 

Etiketler: