Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ

KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ
Görevlerini yapmak üzere silahaltına alınan 370. kısa dönem erler, düzenlenen törenle yemin etti


Görevlerini yapmak üzere silahaltına alınan 370. kısa dönem erler, düzenlenen törenle yemin etti

Bolu İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yapmak üzere silahaltına alınan 370. kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığının spor salonunda düzenlenen yemin töreni saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra 370. kısa dönem 36 er, yemin etti.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nadir Çelik, törende yaptığı konuşmada, 36 kısa dönem erin, Türk bayrağının gölgesinde, şehitlerin manevi huzurunda yemin ettiğini ifade ederek, "Bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız dört haftalık temel askerlik eğitimlerini bitirdiler ve az önce sizlerin huzurunda yeminlerini ederek, bu vatanın yeni bekçileri olduklarını belirttiler. Artık onlar sadece bizim evlatlarımız değil, aynı zamanda silah arkadaşlarımız." diye konuştu.

Törende erlere seslenen Albay Çelik, şunları kaydetti:

"Az önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canınızı feda edeceğine, namus ve şeref üzerine ant içtiniz.  Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, kanun ve nizamı, aklı ve bilimi, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan kimsenin şüphesi yoktur. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk milletinin şerefinin simgesi olduğunu ve yurdurmuzun güzel köşesinde bu üniforma ile jandarma teşkilatının bir temsilcisi olduğunuzu asla unutmayınız. Bu anlamlı törende içtiğiniz andınız, ömür boyu gururla hatırlayacağınız bir onur nişanıdır. Yaptığınız her işte bunun bilincinde olun." 

Konuşmanın ardından ardından Albay Nadir Çelik tarafından birliğe ilk katılan ve eğitimlerde başarılı olan erlere hediye verildi.

Töreninin ardından askerler, yakınları ve komutanlar, birlikte yemek yedi.

Etiketler: