Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Çileğin faydaları nelerdir?

Çileğin faydaları nelerdir?
Çileğin faydaları nelerdir öğrendikten sonra severek tükettiğiniz çilekleri daha çok tüketmek isteyeceksiniz. Yaz aylarının en lezzetli meyvesi olan çilek vücutta birçok farklı etki yaratıyor. Çileğin faydalarını duyduğunuzda çok şaşıracaksınız…

Yaz meyvesi olarak tüketilen çilek özellikle Haziran ayında en olgun haliyle tüketilebilen bir meyve türüdür. Lezzetli tadıyla vazgeçilmez bir tat olan çilek yalnızca lezzetli bir ürün değil, aynı zamanda oldukça faydalı da bir ürün. Çileğin faydalarından yararlanabilmek için ise çileğin olgun dönemlerinde tüketimi yapılmalı, zamanı gelmeden üretilen hormonlu çileklerden uzak durulmalıdır.

Çileğin besin değeri

Bir ürünün vücut için faydalı olabilmesi demek, besin değerleri bakımından zengin olduğu anlamına gelir. Çileğin faydaları arasında göz sağlığını koruması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi gibi önemli faydalar ve çok daha fazlası bulunur. Çileğin bu kadar faydalı olmasının ana sebeplerinden birisi ise içerdiği değerli besin değerleridir. Çilek güçlü bir antioksidan olmasının yanı sıra mineral, magnezyum, potasyum, diyet lifi, C vitamini ve manganez gibi besin değerleri açısından da oldukça zengin bir meyve türüdür.

Çileğin faydaları nelerdir?

Çileğin faydalarından en etkili biçimde faydalanabilmek için Haziran ayında hasat edilen, en verimli çileklerin tüketilmesi tavsiye edilir. Kısa dönem tüketebileceğiniz çileğin faydaları nelerdir öğrenerek tüm faydalarından yararlanabilirsiniz. İşte lezzetli tadıyla vazgeçilmez olan çileğin faydaları…

Kalbinizi korur

Güçlü bir antioksidan özelliği olan çilek kalp sağlığını koruyan yapısıyla dikkat çeken bir meyve türü. Kan şekerinin de düşürülmesine yardımcı olan çileği uzun süre tüketerek kalp sağlığınızı dış etkenlere karşı koruyabilirsiniz.

Kanseri önler

Çilek içeriğinde yer alan antioksidan etkisi yaratan tüm besin değerleri kansere karşı güçlü bir savunma mekanizması oluştururlar. Günlük olarak çilek tüketmeniz halinde kanser hücrelerinde belirli bir oranda azalma meydana gelecektir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Çileğin faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlendirmesi de yer alır. Düzenli çilek tüketimi yapmak vücudu enfeksiyonlara ve zararlı mikroorganizmalara karşı uzun süreli koruyacaktır.

Göz hastalıklarını tedavi eder

Göz ile ilgili birçok farklı sağlık sorununun tedavisinde çilek kullanımı yapmak mümkündür. Göz kuruluğu, optik sinirlerin zarar görmesi, görme kusurları ve göz enfeksiyonlarının önlenmesinde çilek oldukça önemli bir role sahiptir. Çileğin faydalarından yararlanmanız halinde çeşitli faktörlere bağlı olarak gelişen bu sağlık sorunlarından uzak durabilirsiniz.

Tansiyonun düşürülmesinde etkilidir

Yüksek tansiyon(hipertansiyon) tedavi edilmediği takdirde çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Çilek içeriğinde yer alan potasyum, kan damarlarının sertliğini azaltmaya yarayan bir faktördür. Bu durum kan basıncının ve doğal olarak da yüksek tansiyonun düşürülmesinde etkili olur.

Kilo kaybına yardımcı olur

Sağlıklı bir biçimde kilo kaybetmek hem de lezzetli tatlardan vazgeçmek istemiyorsanız çileğin faydalarından yararlanabilirsiniz. Kilo vermeye yardımcı olan çilek tüketimi ile iştahınız azalacak, metabolizmanız daha hızlı bir biçimde çalışacaktır.

Cildi temizler

Ciltteki ölü hücreleri yok etmeye yarayan çileğin faydalarından birisi cilt sağlığını korumasıdır. Yoğun C vitamini içermesi sebebi ile çilek, cildi temizleyeme ve koruma gibi faktörlere sahip bir meyvedir. Cilt üzerindeki faydalarından yararlanabilmek için çileği bir kabın içinde ezip, üzerine bir miktar bal karıştırıp cildinize sürebilirsiniz. 15 dakika bekledikten sonra cildinizi temizleyerek, daha sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.