Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

4. ULUSAL AŞÇILIK KAMPI PROTOKOLÜ İMZALANDI

4. ULUSAL AŞÇILIK KAMPI PROTOKOLÜ İMZALANDI
IV. Ulusal Aşçılık Kampı Protokol Töreni, 10 Nisan 2018 Salı günü saat 14.00’te, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Kampüsü Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.


IV. Ulusal Aşçılık Kampı Protokol Töreni, 10 Nisan 2018 Salı günü saat 14.00’te, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Kampüsü Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

22 Nisan -29 Nisan tarihleri arasında Mengen’de gerçekleştirilecek olan 4. Ulusal Aşçılık Kampı Protokolü, Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (ASOMDER) koordinatörlüğünde ve Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi destekleriyle düzenlenecek 4. Ulusal Aşçılık Kampı protokolü; , Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, AİBÜ Temsilcisi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci tarafından imzalandı.

Mengen’de düzenlenen ve dünyada başka bir örneği olmayan Ulusal Aşçılık Kampının bu yıl dördüncüsü yapılıyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki okullardan gelen öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen kamp, giderek artan ilgiyle yıldan yıla gelişiyor. Bu sene katılım, önceki yıllara göre artış göstererek 56 üniversitenin 73 birimine ulaştı. Türk aşçı adaylarının gerek Türk, gerekse dünya mutfağı konusunda vizyonlarını geliştirmeyi amaçlayan kamp yedi gün sürecek.

Eğitimler hâlihazırda dünyaca ünlü otel ve restoranların mutfaklarına şef olarak çalışan AŞOMDER üyeleri tarafından verilecek. Yedi gün boyunca eğitim için özel olarak hazırlanan mutfaklarda, genç aşçı ve aşçı adaylarına yemek pişirme yöntemlerinin incelikleri uygulamalı olarak anlatılacak. Her gün sabahtan başlayıp akşama kadar süren yoğun eğitim süresince katılımcılar kırmızı et, tavuk, hindi, ördek gibi etlerin işleme ve pişirme yöntemlerinin yanı sıra, bulgurdan kinoa’ya, bakliyattan pirince, hamur işlerinden zeytinyağlılara, deniz ürünlerinden sushi’ye kadar geniş bir yelpazede eğitim alacaklar.

Destekçilerin katkılarıyla gerçekleşen eğitim kampında bu sene ayrıca; yemek ile sanat ilişkisi, sosyal medya kullanımı, insan kaynakları, hijyen ve porselen gibi konular hakkında da seminer ve paneller gerçekleştirilecek. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi ve Öztiryakiler A.Ş.’nin proje ortağı olarak destek verdiği kampta, katılımcıların konaklama ve yeme-içme giderleri AŞOMDER ve destekçiler tarafından karşılanacak.

Endüstriyel mutfak ana destekçisinin Öztiryakiler A.Ş. olduğu kampın ana gıda destekçileri Pınar Profesyonel, Ekol Gıda, Üçelli Et ve Güneyler Tarım. Eğitim destekçileri; Hilton İstanbul Bomonti, Porland, Hünkar Bakliyat, Unilever Food Solutions, Barilla, Gedik Piliç İstanbul Gıda ve Uno. Metro Toptancı Market, Marmara Su Ürünleri, Vizyon Gıda, Bekir Hoca, Berrak Gıda, Katsan Ovalette, Lipton, Algida, Wood in Food, Hazz Macaron, 4S Flika Sigorta ve Çerez Pazarı kampın ürün destekçileri olurken Coca Cola geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de içecek destekçiliğini üstleniyor.

Sektörel medya destekçisinin Food in Life dergisi olduğu etkinliğin profesyonel temizlik ve hijyen destekçisi WinterHalter, üniforma destekçisi ise White Uniform.

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, IV. Ulusal Aşçılık Kampı Protokol Töreninde yaptığı konuşmasında;  “Ulusal Aşçılık Kampı’nın Aşçılık ve Gastronomi eğitimine çok önemli katkı verdiğini, kampta pek çok Üniversitenin Akademisyenlerinden öğrencilerine kadar mesleki tanışma ve dayanışmanın en güzel örneklerini verdiklerini, Kampı Aşçıların Başkenti Mengen’imizin tanıtımını yapmak adına da çok önemsediğini ifade ederek ASOMDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerini kutladığını belirtti.

Atılan imzaların ardından heyet AİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu uygulama mutfağına geçerek öğrencilerin hazırlamış olduğu ikramlardan tattılar.

Etiketler: