Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Y

ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Y
Bolu ilinin ev sahipliğini üstlendiği Türkiye Oryantiring şampiyonası değerlendirme toplantısı BOBES toplantı salonunda gerçekleşti.


Bolu ilinin ev sahipliğini üstlendiği Türkiye Oryantiring şampiyonası değerlendirme toplantısı BOBES toplantı salonunda gerçekleşti. 5 – 7 Nisan tarihleri içerisinde yapılan ve 2200 sporcunun katılımı ile tamamlanan şampiyonada yer alan sporculara ve hakemlere teşekkür belgeleri verildi.

Bolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Oryantiring Şampiyonası değerlendirme toplantısı yapıldı. 42 kategoride 2200 sporcu ve dokuz ülke federasyon temsilcisinin katılımıyla rekor seviyeye ulaşan şampiyona sonrasında BOBES toplantı salonunda gazeteciler, sporcular ve organizasyonda yer alan hakemlerin katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı, Türkiye Oryantiring Federasyonu Bolu İl Temsilcisi Mustafa Kuş, yarışmada yer alan sporcu ve hakemlerle birlikte gazeteciler katıldı. Toplantıda konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, sporun her branşına ev sahipliği yapacaklarını dile getirdi.

“BOLU’NUN TANITIMINI YAPMIŞ OLACAĞIZ”

“Bolu turizm kenti olacak, spor kenti olacak ve spor’ un her branşının kamp merkezi olacak. Sağlık kenti ve üniversite kenti olacak. Biz hedefimizi böyle koyunca ilk günden bu yana bu hedefe çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu an bunların tamamını turizme çıktığını bilesiniz. Eğer spor’u geliştirebilirsek Türkiye’de ve dünyadan gelen sporcularla Bolu’yu buluşturabilirsek hem Bolu’nun tanıtımını yapmış olacağız hem de Bolu’nun her kesimine hizmet vermiş olacağız.

“AMACIMIZ TABİATIMIZI DEĞERLENDİRMEK”

Arkadaşlarımızın ifade etmiş olduğu gibi 2500 kişi birer su içseler 2500 tane su tüketilecek demektir. Asıl amacımız da özel bir coğrafyamız, tabiatımız var, bu tabiatımızı değerlendirmek. Bu tabiatımızla beraber Türk ve dünya insanını bu tabiat ile iç içe yapmak ve bundan da şehrimizin kazancını yapmak. Aynı zamanda şehrimizin tanıtımını gerçekleştirmek.

“BU ORGANİZASYONUN SAHİBİ SİZLERSİNİZ”

Hafta sonunda yapılan organizasyon çok özel bir organizasyondu. Arkadaşlar hem il müdürümüz hem temsilcimiz her ne kadar belediyeyi öne çıkarsalar da asıl bu organizasyonun sahibi sizlersiniz. Sizler eğer böyle bir federasyonun Türkiye şampiyonasının Bolu’ya alınmasını sağlamasaydınız, böyle bir büyük organizasyonun hiç kimsenin burnu kanamadan üstelikte herkesin menün olarak ayrılmasını sağlamasaydınız bizler sadece şekilde kalırdık. Onun için çok başarılı gördüğüm sporcularımız, onları yetiştirenler ve bu organizasyonda ev sahipliği yapanlar aynı zamanda hakemlerimiz eğer birlikte hareket edersek neleri başarabildiğimizi görmüş oldunuz.

“DÜNYA ŞAMPİYONASINI İSTİYORUZ”

Yayla çayırının sürekli kamp merkezi haline dönüşmesi ile ilgili bir tespit oldu. Uluslararası gelen heyetle yapmış olduğumuz görüşmelerde 2020 Avrupa Şampiyonasının Bolu’da yapılması asıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında 2023 yılında dünya şampiyonasının Bolu’da yapılması. Buna yönelik olarak şu an 9 tane yabancı federasyon başkanı geldi. Onlar Bolu’ya tamamen destek verecekler. Ama onların vereceği destek ile biz bu kararı çıkartamayabiliriz düşüncesi ile sağolsun federasyon başkanımız Bolu’ya çok sıcak bakıyor. Şu an 70 tane dünya federasyon başkanlarını Bolu’ya davet etti.  İnşallah önümüzdeki süreçte 70 tane Dünya Oryantring Federasyon Başkanını Bolu’da ağırlayacağız.

“ORYANTRİNG DEYİNCE AKLA BOLU GELECEK”

2023 yılında Dünya Şampiyonasının Bolu’da yapılmasını böylelikle garanti edeceğiz. Bunun için eksiklerimiz var mı var. Yatak kapasitemiz buna müsait değil. Şu an önümüzdeki süreçte 2023 yılına kadar bu yapının alt yapısını oluşturmak durumundayız. Burada hepimize görev düşüyor. İşin organizasyonun başı gençlik spordur.  Buradaki asıl amacımız şu; Oryantring tabiat ile iç içe spor. Oryantring konusunda Bolu artık sürekli bir merkez hailine dönüşecek. İnşallah Oryantring deyince akla Bolu gelecek.”

Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem Bolu ilinde birçok branşın yer aldığını ve sporcu sayısında yüzde 120 artış olduğunu söyledi.

“SPOR BİR İLİ KALKINDIRACAK EN ÖNEMLİ ETKENLERDEN BİR TANESİDİR”

Sadece Oryantring de değil il olarak yaklaşık 30 branşta faaliyet gösteriyoruz. 25 bin fail sporcu sayımızla son üç senede yüzde 120 artış anlamına geliyor. Bu konuda kıymetli Belediye Başkanımız sayın Alaaddin Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Spor bir ili kalkındıracak en önemli etkenlerden bir tanesidir. Spor yapan insan fazlalaşırsa Bolu’ya gelen insan sayısı fazlalaşacak ve turizmi de kendiliğinden kalkındırmış olacağız. Böylesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece memnunuz ve bu tür organizasyonlarımız artarak devam ediyor. bu hafta sonu da Türkiye kupası dörtlü finaline ev sahipliği yapacağız. Bu ayın sonunda Türkiye karate şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Geçen sene bu organizasyona katılım 4 bin civarındaydı. Oryantring şampiyonası şu ana kadar yapılan en büyük organizasyon oldu 2200 sporcuyla bir rekor kırıldı. Bu tarz organizasyonlar Tabiatın Kalbi Bolu’da artarak çoğalması için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu da herkesin bilmesini isteriz.         

Türkiye Oryantiring Federasyonu Bolu İl Temsilcisi Mustafa Kuş rekor bir katılım olduğunu söylerken Balkan Ülkeleri Birliğinin Bahar Toplantısının da Bolu’da gerçekleştiğini söyledi. 

“TEKRAR BOLU’YA GELMEK İSTİYORLAR”

Türkiye’de hiçbir ilde Oryantring branşına verilmeyen destek Bolu’da verildi. Gerek Gençlik spor gerekse Belediyemiz tarafından bize sürekli verilen bir destek var. Bunu da 5-7 Nisan tarihleri arasında Türkiye şampiyonasıyla tüm Türkiye’ye gösterdik. Katılımcılardan sürekli güzel dönütler alıyoruz ve şu ana kadar yapılan en iyi organizasyon olduğunu söylüyorlar. Bolu ilinde yapılan şampiyonaya rekor bir katılım oldu ve 2200 adet sporcu, antrenör ve çalıştırıcılarla beraber bu sayı 2500 e ulaştı. Bunun dışında Balkan Ülkeleri Birliği, toplam 9 ülke ve 18 katılımcıyla Bolu’da Bahar Toplantısı gerçekleştirdiler. Ev sahibi konumunda olduğumuz toplantı sonrasında çok güzel bir şekilde ağırlandıklarını ve tekrar Bolu’ya gelmek istediklerini dile getirdiler.

Konuşmaların ardından Türkiye Oryantiring Federasyonu Bolu İl Temsilcisi Mustafa KuşBolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a plaket taktim ederken Başkan Yılmaz’da sporculara teşekkür belgesi verdi. Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem ise Hakamlerin teşekkür belgesi ve çiçeklerini taktim etti.

 

Etiketler: