Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ÖDENEK TAMAM SIRA HİZMETTE”

“ÖDENEK TAMAM SIRA HİZMETTE”
İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu’nun KÖYDES olarak aldığı ödenekler, ilçelere dağılımı ve 2018 asfalt çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu’nun KÖYDES olarak aldığı ödenekler, ilçelere dağılımı ve 2018 asfalt çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yüceer; “32 milyon çok ciddi bir ödenek. Bizde bunun bilincinde olarak ödeneği en doğru, mantıklı, faydalı şekilde nasıl kullanabileceğimizin çalışmasının hesabını yaptık” dedi.

İGM Başkanı Yaşar Yüceer, bu sene alınan ödeneğin çok ciddi olduğunu belirterek; “KÖYDES ödeneği 2005 yılından bu yana geliyor. Son 3 yılın ödeneğini söyleyeyim.  KÖYDES ödeneğimiz geçen sene 19 milyon TL idi. Önceki yıl 6,5, bir önceki yine 6,5 civarındaydı. Bu sende de 31 milyon 974 bin TL. Öncelikle bu imkânı bize sağlayan başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ilgili bakanlarımıza, hükümetimize, iktidarımıza, milletvekillerimize, teşkilatımıza teşekkür ediyorum. 32 milyon çok ciddi bir ödenek. Bizde bunun bilincinde olarak ödeneği en doğru, mantıklı, faydalı şekilde nasıl kullanabileceğimizin çalışmasının hesabını yaptık.” şeklinde konuştu.

“BOLU İL ÖZEL İDARESİ OLARAK BİR STRATEJİMİZ VAR”

Her ilçedeki ihtiyaçlara göre ödenecek ve sıralama yapıldığına dikkat çeken Yüceer; “Şunu öncelikle ifade etmek istiyorum bizim Bolu İl Özel İdaresi olarak bir stratejimiz var. Bu strateji; biliyorsunuz 9 ilçemiz, 487 köyümüz var. Her ilçenin herkes tarafından bilinen, kabul edilmiş köy sayısı, köy yolu ağı ve köy nüfusu var. İlimizin halen % 26’sı köy nüfusu. Bu üç kritere göre il özel idaresi kaynağı ve diğer kaynaklar olmak üzere KÖYDES’te buna göre her ilçenin kendi ödeneğine aktarılıyor. Belirlenmiş kriterlere göre bu konuda size bir rakam vereyim; Bolu Dörtdivan 1 milyon 121 bin TL, Gerede 3 milyon 908 bin TL, Göynük 5 milyon 669 TL, Kıbrıscık 1 milyon 150 TL, Mengen 4 milyon 189 TL, Merkez 7 milyon 784 TL, Mudurnu 6 milyon 500 TL, Seben 1 milyon 677 bin, Yeniçağa 766 bin TL olmak üzere her ilçenin kendi hesabında bu ödenekler ve her ilçede kendi değerine kendi öncelik sırasına göre bu yatırımı nerelerde kullanacağına kendisi karar veriyor. Bu karardan önce de genel merkezden bu konu ile ilgili kısaslar belirlenmiş. Diyor ki; bu ödenek alt yapıda kanalizasyonda, içme suyunda. İçme suyu deyince kaynağı, drenajı, isale hattı, su deposu, şebekesi var buralarda. Bir de yol ağlarında da çok özellikle gurup yollarında sıcak asfalta teşvik ediyor. Bu anlamda bir çalışmamız var. Dolayısıyla bunu da her ilçedeki isteklere, ihtiyaçlara, öncelik sırasına göre bu çalışmalar belirlendi” ifadelerini kullandı.

“HEDEF KÖYDES ÖDENEKLERİNİ HİZMETE DÖNÜŞTÜRMEK”

Yüceer, temel hedefin yaz mevsimi bitmeden kısa süre içerisinde hizmet verdiğini ifade ederek; “Geçtiğimiz hafta listeleri merkeze getirildi ve bu da genel merkeze sunuldu. Şu anda son onaylama aşamasında. Bundan sonra da süreç devam edecek. Biz merkez ilçe olarak yaklaşık bunun 2,5 milyonunu kanalizasyon da 2 milyon 400 bin TL’sini içme suyunda 2 milyon 300 bin TL’sini de sıcak asfalt olarak belirledik. Önümüzdeki süreçlerde bu program onaylandıktan sonra köylere hizmet götürme birliğimiz tarafından konularla ilgili ihaleler yapılacak ve çalışmalar başlayacak. Buradaki temel hedef şu; yaz mevsimi bitmeden bütün KÖYDES ödeneklerini belirlenmiş yatırımlara kısa süre içerisinde yönetmek ve en doğru, mantıklı şekilde hizmete dönüştürmek adına toplantılarımızı yaptık süreç devam ediyor.” diye konuştu.

“400 KİLOMETRENİN ÜSTÜNE ÇIKTIK”

Sıcak asfalt atılması konusunda 2017 yılında 400 kilometrenin üstüne çıkıldığını söyleyen Yüceer;   “Biz biliyorsunuz 2017 yılında İl Özel İdaresi olarak 400 kilometrenin üstüne çıktık. Bunu yaparken tabi 1.’inci kat ve 2’inci kat asfalttan bahsediyorum. Sıcak asfalt attığımız alanlarda ya Bolu Belediyesi ya da diğer ilçelerde ihale yoluyla gerçekleştirdik. Bu yılda yine yaklaşık 40 kilometre sıcak asfalt atılacak il genelinde. İl Özel İdaresi olarak yine hedefimiz 400 kilometreye yakın 1’inci kat, 2’inci kat asfalt olmak üzerine olacak. Bizim bir çalışmamız var hem bütün ilçeler hem merkez ilçe olarak. Ancak KÖYDES ödeneği ve programı netleştikten sonra geriye kalan ödeneklerimizle neyi, nasıl, ne kadar yapacağımızı hangi köyün 1’inci katı hangi köyün 2’inci katı yapılacağı kararını vereceğiz. Ancak şu anda kısmen çerçeve olarak belirlemiş durumdayız ama şu köye 2 kilometre bu köye 1 kilometre dersek yanlış bilgilendirmiş olabiliriz. O anlamdaki çalışmamız devam ediyor.” dedi.

“DAHA NASIL FAZLA HİZMET EDEBİLİRİZ”

2018 yılı 2017 yılından daha kaliteli olacağına dair değerlendirmede bulunan Yüceer; “İl Özel İdaresi kaynaklı olarak 3 milyon TL 2’inci kat asfalt ödeneği ayırdık. Bu 3 milyon TL’nin de bahsettiğim kriterler çerçevesinde her ilçenin payı belli bunlarla ilgili geçtiğimiz meclis toplantısında her ilçesin payının ne kadar olduğunun kararını aldık. Biz kendimizle yarış ediyoruz, her yıl bir öncesine göre daha nasıl fazla hizmet edebiliriz, daha fazla kapasitemizi, kalitemizi artırabiliriz gayretli çalışması içerisindeyiz. 2018 yılı da 2017 yılından daha fazla ve kaliteli olacaktır diye ifade edebilirim.” diye konuştu.

Etiketler: