Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİ 5. OLAĞAN GENÇLİK KOLLARI KONGRESİ YAPILD

AK PARTİ 5. OLAĞAN GENÇLİK KOLLARI KONGRESİ YAPILD
AK Parti Bolu İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede Samet Kocadağ, Bolu Ak Parti Genlik Kolları Başkanı oldu.


Karaçayır Belediye Nikah Salonunda düzenlenen kongreye; AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ensar Topçu, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Ahmet Eker, İl yönetim Kurulu Üyesi Taha Furkan Sönmezel, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz, MKYK üyeleri,  ilçe belediye başkanları, gençlik kolları üyeleri, teşkilat mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Gerçekleştirilen kongrede öncelikle divan heyeti oluşturuldu. Ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu. Açılış ve protokol konuşmaları ile devam eden ve tek liste olarak girilen kongrede Samet Kocadağ Bolu İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçildi.

“YENİ TÜRKİYE’NİN KURUCULARI VE MİMARLARI OLACAĞIZ”

Kongrenin açılışında konuşan İl Yönetim Kurulu Üyesi Taha Furkan Sönmezel, sözlerine partinin her kademesinde bu güne kadar görev yapan tüm yönetimi selamlayarak başladı. Sönmezel; “AK Partimiz siyasetin içeriğini değiştirmiş, politikayı siyasetten ayırmıştır. AK Partimiz 1’inci aynı zamanda hakim partidir. Milli birliğin, milli paydaların ortak adresidir. Bizler gençlik kuvvetini, gençlik sinerjisini Allah yolunda sarf etmenin neticesini ahirette gençliğinde ne yaptın, vaktini nerede harcadın sorusuna en güzel cevabı verebilmek için bu davaya baş koymuş gençleriz. Bizler öyle bir gençliğiz ki; bu gençlik bu günde yarınları ihya ve inşa edecektir. Türkiye artık yeni bir yüzyıla merhaba diyor. İnanıyoruz ki; merhabanın ilk öncüleri bizler olacağız ve yeni Türkiye’nin kurucuları ve mimarları olacağız.” diye konuştu.

“BOLU’DA BU PARTİ HEP ÖNDE ÇIKMIŞTIR”

Taha Furkan Sönmezel’in ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gençlik ve Kadın Kolları’nın AK Parti’nin kuruluş yılından bu yana geçen süre içerisinde devamlı iktidar olmasını sağlayan ana etken olduğuna dikkat çekti. Yılmaz; Geçmişte İl Kongrelerimizi bu salonda yapamazken, şu anda Gençlik Kolları kongremizle bu salonu dolduruyoruz. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Siyasi partiler ülkeye hizmet etmek için vardır. İlk kuruluş yılından bu yana geçen süre içerisinde partimizin devamlı iktidar olmasını sağlayan ana etken Gençlik Kollarımız ve Kadın Kollarımızın olduğunun bilincindeyim. Soğuk, sıcak demeden partinin afişlerini her tarafa yayan gençlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum. Bu parti çok zor zamanlarda kuruldu. Ama şuan geldiği yer itibariyle Türkiye’nin kaderiyle özdeş bir yapıya büründü. Her seçim bizim için çok önemlidir. Biz hiç önemsiz seçim yaşamadık. Önümüzdeki seçimler ise, artık yeni bir sistemin seçimleri. Bolu’da bu parti hep önde çıkmıştır. Bugüne kadar bu partiye emek veren herkesten Allah razı olsun. 2019 yılında önce Belediye seçimleri yapılacak, İl Genel Meclisi seçimleri yapılacak. Ondan sonrada Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekilliği seçimi yapılacak. Sistem değişecek. Sistemler Dünya’da da hep kan ile olmuştur. İlk defa demokratik bir ortam içerisinde sistemi değiştiren kitle AK Partidir.” şeklinde konuştu.

“ÖNEMLİ SÜREÇLERDEN GEÇİYORUZ”

Alaaddin Yılmaz’dan sonra kürsüye çıkan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek; “Bu güne kadar AK Parti Bolu Gençlik Kolları teşkilatlarına vazife düşen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bolumuz için, ülkemiz için, devletimiz için, kongremizin hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Çok önemli süreçlerden geçiyoruz ama bizler ak parti teşkilatlarına mensup ana kademesinden kadın kollarına, gençlik kollarına kadar mensup kardeşlerimiz olarak bu ülke için, bu millet için ümidi Türkiye olmuş, Türkiye’den bir şeyler bekleyen Müslüman dünyası için gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

“AK PARTİ BİR YOL HİKAYESİDİR”

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; “AK Partide genç olmak, bu yol hikâyesinde yürümek zamanın ve mekânın şahitliğinde taraf olmak emin olun önemli bir hassasiyet. AK Parti bir yol hikayesi. Bu hikayesinde milleti ile beraber vasiyet olarak akdeden milletiyle beraber özlü olarak yürüme noktasında sadece 2001 yılında siyaset arenasına girmiş değil o medeniyet çınarında mazisiyle istikbali arasında bir aidiyet kuran bir yol hikayesidir. Elbette ki gençler bu yol hikayesinde kıymetli belediye başkanımızın da söylediği gibi önemli mihenk noktalarından önden giden atlı gibi hiç sağına soluna bakmadan bu davanın büyük neferleridir. Bende bu teşkilatta Adalet ve Kalkınma Partisinde kurucu gençlik kolları başkanlığı yaptım Gerede ilçe başkanı olarak.”

“KONGRELER DÜĞÜN BAYRAM GÜNÜDÜR”

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay kongrelerin bir bayram günü olduğunu ifade ederek birlik ve beraberlik içerisinde yola devam edilmesini vurguladı. Doğanay; “Kongreler düğün günüdür, bayram günüdür. Gençliğimizin düğün gününde, bayram gününde inşallah kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.  14 yıldır AK Parti teşkilatlarının içeresinde bir şekilde şahsımda ucundan, kulağından seçim işleri başkanlığından, 3 dönem siyasi hukuk işleri başkanlığından ve son 2,5 yıldan bu yana da sizlerle birlikte öncelikle sizlerden almış olduğumuz güçle ve kuvvetle il başkanlığı görevini yürütmeye çalışıyoruz. AK Parti’yi eğer bir kartal olarak düşünürsek, kartalın gövdesini ana kademenin oluşturduğunu düşünürsek ve aynı zamanda kartalın gideceği menzile yol alabilmesi için sağ ve sol kanatlarınıza baktığınız zaman bu kartalın sol ve sağ kanatlarını da gençlik kolları bir tarafta, kadın kolları bir tarafta oluşturmakta. Eğer ki, bu iki kademe ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde kanat çırpar ise, AK Parti teşkilatları ve kadroları da menzile o denli doğru, çabuk ve yönlü bir şekilde ulaşır. Onun için bizim teşkilatlar olarak 1.kademe, 2. kademe ve 3. kademe AK Parti teşkilatlarının birlik beraberlik ve ahenk içerisinde yola devam etmesi lazım” dedi.

“BOLU’DA GENLERE ULAŞMAK GİBİ ÖNCELİKLERİMİZ VAR”

Son olarak AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ensar Topçu, Türkiye genelinde kongrelerin devam ettiğini dile getirerek; “Bu coşkulu ve heyecanlı kongrede göreve gelecek arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Tabi Türkiye genelinden kongrelerimiz çok güçlü ve heyecanlı bir şekilde devam ediyor. İl kongrelerimizin sonlarına doğru yaklaşıyoruz gençlik kolları olarak ve inşallah güçlü bir şekilde ramazana doğru da kendi kongrelerimizi yapacağız. Bu noktada bizim Bolu’da, Bolu’nun ilçelerinde, mahallelerinde, köylerinde bütün gençlere ulaşmak gibi önceliklerimiz var. Geçmiş dönemde bu il gençlik kollarındaki arkadaşlarımız çok güzel bir şekilde gerçekleştirdi. Bolu’da bu konuda başarılı bir performans sergilendi. SGK çalışmalarımızdan genç yürütücü çalışmalarına ve tüm çalışmalarımıza kadar güzel başarılara imza attık. Bu noktada ben başkanımıza teşekkür ediyorum ve inşallah bu çalışmaları artırarak kat kat 2019’da giden yolda sayın başkanımızın değindiği Bolu’daki bütün ilçeleri ve milletvekilliği seçimlerindeki, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hedefleri gerçekleştirme noktasında genç seçmenler çok önemli.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: