Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, mekanik su sayacı aboneliğinden dijital sayaca geçilirken daha önce alınan depozito bedelinin geri ödenmesi hakkında açıklamada bulundu. Türkoğlu; “Bolu Belediyesi tarafından anons edilerek duyurulan normal sayaçlardan dijital sayaçlara geçen halkımıza ücretsiz olarak verilen 30 ton su ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizlerinde son derece ciddi katkısının olduğunu Bolu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum” dedi.

 Türkoğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın su zamları konusunda bir cevap vermediğini dile getirerek; “Bu güne kadar Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz ve yahut ta Bolu Belediyesinden sorumlu herhangi bir kişi bizim su zamları ve Bolu Belediyesinin borçları ile ilgili yaptığımız açıklamalara ne yazık ki cevap vermedi. Ama biz halkımızın menfaatine uygun gördüğümüz bu türde açıklamaları yapmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Bolu’da patates üreticisinin sıkıntıları olduğunu vurgulayan Türkoğlu; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sayın Nurettin Doğanay’a şunu sormak istiyoruz; “Bugün ilimize tayin olan 3 tane doktorun gelişini bile gazetelere Bolu halkına duyuruyorsunuz ama Bolu’da 30 kuruşa patates satmak zorunda kalan insanlarımızın ekonomik zararını, yaşadığı sıkıntıyı niye dile getirmiyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

“BİZLERİN CİDDİ KATKISI VAR”

“CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, normal sayaçlardan dijital sayaçlara geçilmesi konusunda CHP olarak katkıları olduğunu ifade ederek; “Bu güne kadar Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz ve yahut ta Bolu Belediyesinden sorumlu herhangi bir kişi bizim su zamları ve Bolu Belediyesinin borçları ile ilgili yaptığımız açıklamalara ne yazık ki cevap vermedi. Ama biz halkımızın menfaatine uygun gördüğümüz bu türde açıklamaları yapmaya devam edeceğiz. Bolu küçük güzel bir kent fakat çok ciddi bilgi kirliliği var. Bu bilgi kirliliğini önlemek adına özellikle Bolu Belediyesi tarafından anons edilerek duyurulan normal sayaçlardan dijital sayaçlara geçen halkımıza ücretsiz olarak verilen 30 ton su ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizlerinde son derece ciddi katkısının olduğunu Bolu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

“ZAMANINDA TOPLANAN PARALARLA EŞ DEĞER Mİ?”

CHP’li belediye meclis üyelerinin verdikleri önergede su miktarının 50 ton olmasını istediklerini söyleyen Türkoğlu; “Cumhuriyet Halk Partili belediye meclis üyeleri verdikleri önerge ile normal sayaçlardan ön ödemeli sayaçlar geçen ve çok fazla abonman ücreti tazminat bedeli alınan abonmanlarımıza bu paranın iade edilmesini ve ya su olarak ödenmesini önermişlerdir. Belediye başkanımız Alaaddin Yılmaz ve AKP’li belediye meclis üyeleri 3 kez bizim arkadaşlarımızın bu öneriyi üst üste getirmesi sonucu bu konuda bir adım atmışlardır. Biz bunu son derece olumlu karşılıyoruz. Halkımızın menfaatine olan bir tutumdur ama ne yazık ki düşük kalmıştır. Bizim belediye meclis üyelerimiz bu su miktarının 50 metreküp yani 50 ton olmasını arzu ettiler. Fakat belediye başkanı ve AKP gurubu bunu 30 ton civarında nitelendirdiler. Bunun da 107 TL, ev aboneleri için 270 TL işyeri aboneleri için bir değeri var. Tabi zamanında toplanan paralarla eş değer mi? halkımızın fazladan verdiği paraya eş değer mi bolu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz ama yine olumlu bir adım olduğunu söylemek isterim” dedi.

“NURETTİN DOĞANAY’A SORMAK İSTİYORUZ”

Mağdurun ezilenin yanında olduklarını ifade eden Türkoğlu patates üreticilerinin sıkıntılarını dile getirerek; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak mağdurun, ezilenin yanında olduğumuzu farklı ifadelerle dile getirmek istiyorum. Bugün Bolu’da patates üreticisi gerçekten son derece sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Önümüzdeki Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler patates haline gideceğiz. Şu an Bolulu üreticiler, çiftçiler 30 kuruştan patatesini satıyorlar. Emekleri, uğraşları, harcadıkları para gerçekten boşa gitmiş durumda. Bugün AKP’nin il başkanı Sayın Nurettin Doğanay kamu kurumları ile ilgili en ufak olumlu bir konuda beyan veriyor. Ne yazık ki olumsuz konularda sorunun çözümü noktasında herhangi bir beyan verme durumunda değil. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sayın Nurettin Doğanay’a şunu sormak istiyoruz; bugün ilimize tayin olan 3tane doktorun gelişini bile gazetelere Bolu halkına duyuruyorsunuz ama Bolu’da 30 kuruşa patates satmak zorunda kalan insanlarımızın ekonomik zararını, yaşadığı sıkıntıyı niye dile getirmiyorsunuz? Bu konuda neden bir çözüm üretmiyorsunuz? Mudurnu yolu ile ilgili neden bir çözüm yolu üretmiyorsunuz? Biliyorsunuz Bolu’da on binlerce Mudurnulu var. Sadece 9 bin’ in üzerinde seçmen var. Bu kadar insanın bir ilçe ile diğer ilçenin ilişkinin bu kadar yoğun olduğu iki bölgenin yolu bu kadar kötü olur mu? Bu konu ile ilgili Sayın Milletvekilimiz Tanju Özcan genel kurulda bir konuşma yaptı soru önergesi verdi. Bizde bolu cumhuriyet halk partisi merkez ilçe olarak bu konu ile ilgili takipçi olacağız. Mudurnulu hemşerilerimizle çeşitli sebeplerde Mudurnu’ya sık sık gidip gelen insanlarla görüşüp gerekirse çok araçlı bir konvoy yaparak AKP’yi bu konuda daha duyarlı daha hızlı olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“KAMU KURUMLARI YÖNETİCİLERİ GERÇEKTEN PASİF”

2019 seçimlerinde CHP’li belediye başkanı da olsa söz verip yerine getirilmeyenin takipçisi olacaklarını ifade eden Türkoğlu; “Artık günümüzde biz kamu kurumlarını eleştirmeyeceğiz. Neden? Kamu kurumlarının yöneticilerini eleştirmeyeceğiz. Sebebi şu; çünkü kamu kurumları yöneticileri gerçekten pasif, etkisiz hale getirildi. Sanki bütün kamu kurumları valilikten önce AKP il başkanlığına bağlanmış gibi bir hal söz konusu.  O yüzden biz AKP’yi AKP’nin yanlışlarını çözüm önerileri ile beraber daha çok dile getireceğiz. Ben buradan bütün Bolululara şunu söylemek istiyorum Cumhuriyet Halk Partisi 2019 yerel seçimlerine giderken Bolu Belediyesinin halka sunduğu bütün hizmetleri bu konu ile ilgili takdir komisyonları kurarak hem belediyenin hem de Bolu halkının zarar etmeyeceği şekilde fiyatların oluşmasına vesile olacak bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak adayımız kim olursa olsun adayımızın bu konuda taahhüt vermesini talep edeceğiz. Allah’ın izniyle çalışmalarımızla Boluluları ikna edersek Bolu Belediyesini kazanırsak samimi olarak söylüyoruz muhalefetten çok, biz seçilecek belediye başkanımızın söz verdiği şeyleri yerine getirmesi için takipçisi olacağız. Bu koltuklarda otururuz oturmayız onu bilemiyorum ama sade bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi de olsam bu konuda belediye başkanımız kim olursa olsun biz üzerimize düşeni yapacağız. Ben AKP’li yöneticilerimizin ve bizi bir türlü önemsemeyen, sorularımıza cevap vermeyen Sayın Alaaddin Yılmaz’a bu konularda gerekli uyarıları yapmalarını rica ediyorum.” biçiminde konuştu.

Etiketler: