Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TESUD 34. YILINI KUTLADI

TESUD 34. YILINI KUTLADI
(TESUD) kuruluşunun 34. yılı kapsamında TESUD Bolu Şubesi Başkanlığınca Anıt Park’ta tören düzenlendi.


Törene, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kazım Karsu, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, TESUD Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner, subaylar, gaziler ve TESUD üyeleri katıldı.

TESUD Bolu Şubesi tarafından düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı TESUD Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öncelikle derneğin kuruluş amaçlarından bahseden Yamaner şunları kaydetti: “Atatürk İlke ve İnkılaplarının takipçiliğini yapmayı, Ülkenin ve Ulusun bölünmez bütünlüğünü korumayı, Ulus ve Bayrak sevgisini yüceltmeyi, birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi çalışmalarını yapmayı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiğinde sivil toplum örgütü olarak yasalara uygun bir şekilde sesinin duyurulmasının sağlanması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Ulus Devleti yaşatmanın olmazsa olmaz koşulu “Savunma Yükümlülüğünün Eşit Derecede Paylaşılması” olduğunu, toplumun tüm kesimleri ile barışık ve onları birleştirici bireylerin ve toplumun tam güvenini kazanmayı, etkin bir demokratik toplum kuruluşu olmayı amaçlamıştır.

ATATÜRK KİMDİR?

Peki, derneğimizin amaçları ile Temel İlke ve Hedeflerimizde bahsettiğimiz Atatürk kimdir?

27 Kasım 1978 tarihinde Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 152 ülkenin oybirliği ile yapmış ve dünyaya dağıtılmış olduğu Atatürk tanımlaması şöyledir. Uluslararası anlayış, işbirliği ve barış yolunda çaba göstermiş üstün bir kişi, olağanüstü devrimleri gerçekleştirmiş devrimci, yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, renk, din, ırk ayrımı gözetmeyen eşsiz bir devlet adamı Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu’ dur.

Atatürk 30 Temmuz 1920 tarihinde Afyonkarahisar’ da Subaylara yaptığı bir konuşmada; “Orduyu imha etmek için mutlaka subayını mahvetmek aşağılamak lazımdır.” Millet, bağımsızlığın korunmasını ordudan, ordunun ruhunu teşkil eden Subaylardan bekler. İşte Subayların yüce olan vazifesi budur. “Subaylar fedakârlar sınıfının en önde bulunmak mecburiyetindedir.” demiştir. “Bir Devletin Askeri gücünün etkinliği için toplumla Silahlı Kuvvetlerin özdeşleşmesi” en önemli faktördür. Hiçbir güç; ulusunun ordusuna güvenini sarsamaz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bakın ne diyor. “Arkadaşlar Türkiye en zayıf sanıldığı bir zamanda en kuvvetli olduğunu ordusu kanıtlanmıştır.” Yeri geldiğinde “Para vardır-para yoktur. İster olsun ister olmasın ordu vardır.” “Bir ordunun kudreti zabıtan ve komuta heyetinin kıymeti ile ölçülür” diyerek; Türk ordusuna ve orduyu idare ve komuta eden subaylara seslenmiştir.

“MORAL SAVAŞMA GÜCÜNÜ ARTIRIR”

Türk Silahlı Kuvvetleri şu anda Kıbrıs’ta, Kuzey Irak’ta, Zeytin Dalı Harekâtı için Suriye’de gecesi gündüzü olmadan Vatan görevi için seferberdir. Şu anda Zeytin Dalı Harekâtına katılan tüm Subaylar, Astsubaylar, Erbaş ve Erler gece gündüz dağlarda, tepelerde icabında aç, susuz, hasta, yorgun, uykusuz, cephane yokluğu içinde görev yaparken hiç aklımıza geliyor mu? Ailesi, eşi ve çocukları evinde rahat uyuyabiliyor mu? Çocuğu okula giderken aklı babasında değil mi? Eşinden evinin ihtiyacını soran var mı? Ben Kıbrıs Barış Harekâtında savaşırken Eşime şehit haberi geldiğinde; Eşimin 26 yaşında saçlarının ağardığını benden başka bilen var mı? Kamu Kurum ve Kuruluşlardaki yetkililerin şehit olmadan o ailelerin ihtiyaçlarının sorulmasının bir görev olduğunu düşünmekteyim.

Hazar zamanında nasıl hasta ve yaşlı ziyaretleri yapıyorsak; savaşan, destan yazan Kahramanlarında aileleri bulunup ziyaret edilmeli ve ihtiyaçları sorulmalıdır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin milletinden istediği moralinin yüksek tutulmasıdır. Muharebede cephane bir asker için ne kadar önemli ise yapılacak harekatta ve operasyonlarda da Moralinin yüksek olması hedefe isabette o kadar önemli bir faktördür. Moral savaşma gücünü artırır. Sağduyusuna güvendiğimiz yazılı ve görsel basınımızın milli menfaatler ve çıkarlar doğrultusunda konuyu değerlendirirken çok dikkatli ve hassas olmasını, bir kısım iddialardan nemalanan kurum kuruluş ve şahısları çok iyi saptamasını bekliyoruz. Basın Silahlı güçler kadar güçlü bir koldur. Kore Harbinde, İstiklal Savaşında, Kıbrıs Barış Harekatında Türk Askerinin başarıları ile Komuta heyetimizin üstün planlama ve Taktik başarıları dünyaya kanıtlanmıştır. Ve bundan dolayıdır ki her sene 21 Eylül Gaziler gününde Güney Kore Askeri Ateşeleri ve Başkonsolosları ilimizde bulunan Gazilerimizi ziyaret etmekte ve Vefa borcunu ödemektedirler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri yapacağı harekat ve operasyonu kesinlikle kazanmak ve başarmak için yapar. Subay Harp Okulundan mezun olurken şu yemine sadık kalacağını çok iyi bilmektedir. Ve o karakterdedir. “Barışta ve Savaşta, Karada, Denizde ve Havada her zaman ve her yerde milletime ve Cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle, hizmet ve kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu Türk Sancağının Şanını canımdan aziz bilip icabında Vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceğime namusum üzerine and içerim.”

“ATATÜRK VE ÇANAKKALE SAVAŞLARI KONULU KONFERANS TERTİPLEDİK”

TESUD Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner, Atatürk ve Çanakkale konulu bir konferans düzenleyeceklerini belirterek Boluluları davet etti. Yamaner; “Biz Emekli Subaylar bu yemine sadık kalarak huzur içinde hizmetimizi tamamladık. Emekli olduktan sonrada birlik beraberliğimizin Temini ve ülkeye faydalı olabilmek için bu Derneği kurduk. Sizlerin de kamuoyundan duyduğunuz gibi Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber üç aydır Milli Eğitimin ordusu olan tüm liselerde “Bir Vatan Bir Kahraman” projesini uyguladık. Bu Projenin uygulanması için bizzat kendim dosya hazırlayarak Kıbrıs’a gönderilmek üzere hazırladığım dosyayı yetkililere gönderdim. Emekli Subaylar Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği ile beraber 25 Nisan 2018 günü Saat 15.00’ de Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda Atatürk ve Çanakkale Savaşları Konulu Konferans tertipledik. Bu konferansı dört sene Çanakkale Bölgesinde Komutanlık yapan Em. Tuğ General Mustafa Kemal Tutumlu verecektir. Herkesi Atatürk ve Çanakkale Savaşları konulu Konferansını izlemeye davet ediyorum.

Japonya; teknolojide en önde giden devletlerden biridir. ABD’nin Nagazaki ve Hiroşimayı toz duman ettiğini biliyoruz. O şehir Japonların açık milli parkıdır. Hiç dokunmazlar. Çünkü her sene okulların yeni açıldığı ilk günlerde, tüm okullara burayı gösterdiler. Ecdanını, tarihini anlatırlar. Çanakkale de bizim için aynıdır” dedi.

“TÜRK ASKERİ VE KARAKTERİ BUDUR”

Son olarak Bolu 2’nci Komando Tugayımızda görevli bir asker ve personel hakkında yaşanmış bir olayı anlatan Yamaner;  Sizin içinizden çıkan bu Türk Silahlı Kuvvetleri Ülkenin ve Cumhuriyetin koruyucusu ve bekçisidir. Alnı öpülesi asker. Onlar, Peygamber Ocağının neferleri, Birliğimizin ve bayrağımızın teminatı, Cumhuriyetin bekçileri, İnançlarıyla ve imanlarıyla gözünü kırpmadan vatan uğruna canlarını verebilen Türk Askerleri, “O” yüreğinde Allah sevgisi olan kul hakkından korkan kahraman bir asker. “O” soğuktan donmamak için sığındığı evde yaktığı odunların parasını bırakıp helallik isteyen bir Müslüman. “O” ecdadını örnek alan ve giydiği Üniformaya yakışır davranan bir Türk. “O” sancağına iki Madalya Taktıran kahraman Bolu 2’nci Komando Tugayımızda görevli bir asker  “hakkınızı helal” edin diyor.

Geçenlerde havaların açmasıyla birlikte Karacasu Ağalan Yaylasındaki evini kontrol etmeye giden Mehmet Günçiçek masanın üzerinde bir not bulur. Notta şu cümleler yazmaktadır. “Ben Bolu Tugay Personeliyim. Hava kar yağışlı, fırtınalı ve soğuk olduğundan ben ve bir askerim evinizde 2,5 saat konakladık. Sobanızda 8-10 tane küçük odun yakarak ısındık. Her şeyi ilk haliyle bıraktım. 10 TL’de para bıraktım ‘Hakkınızı helal edin’.

İşte Türk anasının yetiştirdiği, Türk Subayının eğittiği, Türk askeri ve karakteri budur. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel yurdu düşmanın elinden alıp bizlere emanet eden başta Kurtarıcımız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu en büyük Komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmetle anarken yaşayan Gazilerimize de sağlıklı mutlu günler geçirmelerini dilerim.” ifadelerini kulandı.

 

Etiketler: