Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU, TÜRKİYE ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPL

BOLU, TÜRKİYE ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPL
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz: “Oryantiring sporunun eğitim ve kamp merkezi olmayı hedefliyoruz”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz: “Oryantiring sporunun eğitim ve kamp merkezi olmayı hedefliyoruz”

Tabiatın Kalbi Bolu, oryantiring heyecanına hazırlanıyor. Spor şehri olma hedefiyle Kasım ayında düzenlenen konferansta Türkiye Spor Federasyonları başkan ve yöneticilerini ağırlayan Bolu’da, 6-8 Nisan 2018 tarihleri arasında Türkiye Oryantiring Şampiyonası ve 14 Yaş ve Altı Gruplar Yarışması gerçekleştirilecek. Türkiye genelinden 2 bine yakın sporcu ve doğaseverin katılacağı şampiyonaya eş zamanlı olarak kentte, Güneydoğu Avrupa Oryantiring Birliği (SEEOA) bahar toplantısı da düzenlenecek.

Şampiyona için Türkiye’nin en fazla güncel oryantiring haritasına sahip Bolu’nun seçilmesinden mutluluk duyduklarını belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz “Bolu’yu bir spor şehri yapmak için yola çıktık. Hem ulusal hem de uluslararası spor şampiyonalarını kentimizde düzenleyecek altyapıya ve konaklama olanaklarına sahibiz. Oryantiring Federasyonumuz ile yakın işbirliği içinde çalışmalar yürüttük, protokol imzaladık ve harita süreçlerimizi tamamladık. İnşallah heyecan, tatlı rekabet ve paylaşım içinde milli takım sporcularımızın ve yabancı oyuncuların memnun kalacağı Türkiye’ye örnek bir şampiyonaya imza atacağız” dedi.

2 BİNE YAKIN SPORCU VE DOĞASEVER KATILACAK

Arazi ve iklim şartlarında sporcuların harita ve pusula yardımıyla yön bularak, belirlenen parkuru tamamlamalarına dayalı ve ‘Doğada Satranç’ olarak da anılan oryantiring şampiyonası Bolu Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun işbirliği ile düzenlenecek.

Türkiye Oryantiring Şampiyonası’na 16 ve 55 yaş ve üzeri;  14 Yaş ve Altı Yarışmasına da bu kategoriye giren sporcuların aralarında olduğu 1930 bireysel ve takım sporcusu ile doğaseverler katılacak. Sporcuların fiziki güçlerini, taktik ve tekniklerini geliştirerek hızlı ve doğru karar verebilme yeteneklerini olgunlaştıran oryantiring şampiyonasında harita ve elektronik sistemlerden yararlanacak olan yarışmacılar, Avdan Köyü, Seben Gölü ve Bolu Şehir Merkezi etrafında koşu ve tırmanma mücadelesi verecek.

Şampiyonanın 1’inci günü olan 6 Nisan’da saat 11.00’de Avdan Köyü’nde orta mesafe yarışı koşulacak. 7 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de Seben Gölü çevresinde uzun mesafe etabıyla devam edecek yarışın son günü olan 8 Nisan Pazar günü şehir merkezinde gerçekleştirilecek sürat yarışları saat 10.00’da başlayacak. Yarışın tüm günlerinde saat 15.30’da ödül töreni olacak. Türkiye Oryantiring Şampiyonası’nın yanı sıra 13 ülkeden 26 federasyon yetkilisinin ve yabancı sporcuların katılımıyla Güneydoğu Avrupa Oryantiring Birliği (SEEOA) Bahar Toplantısı da 7 Nisan Cumartesi günü Bolu’da yapılacak.

“TÜRKİYE’NİN EN FAZLA VE GÜNCEL ORYANTİRİNG HARİTASINA SAHİP İLİ BOLU”

Bolu’nun ulusal ve uluslararası anlamda oryantiring sporunun eğitim ve kamp merkezi olmasını amaçladıklarını belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şunları söyledi:

“Allah’ın bizlere bahşettiği çok özel bir coğrafyada yaşıyoruz. Tüm spor branşlarının yapılacağı iklim ve doğa koşullarına sahibiz. Oryantiring de doğal güzelliklerimiz içinde ulusal ve uluslararası sporcuları bir araya getirebileceğimiz branşlardan biri. Bu konudaki çalışmalara Kasım ayında başladık. Önce ‘Spor Kenti Bolu’ arama konferansını kentimizde düzenleyerek Türkiye’nin Spor Federasyonları Başkan ve üst düzey yöneticilerini ağırladık. Ardından Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanımız Sayın Hacer Akyüz ile bir araya gelerek şampiyonanın ilimizde yapılması için protokol imzaladık. Güzergahları belirleyerek teknik haritaları çıkardık. Bugün Bolu Türkiye’nin en fazla ve güncel oryantiring haritasına sahip ili. Federasyonumuzun, ülkemizde oryantiring haritası olmayan il kalmaması hedefini destekliyor ve bu anlamda öncü olmak istiyoruz. Oryantiring sporunu tanıtmak, sevdirmek, uluslararası düzeyde başarılı sporcular yetiştirmek ve Bolu’yu oryantiring sporunun eğitim ve kamp merkezine dönüştürmek amacındayız. Tabiatın Kalbi Bolumuzun oryantiringiyle, off-road’uyla, motocross’uyla, trekking’iyle, tabiat güzellikleri ve modern spor tesisleriyle sporun da kalbi olması için tüm federasyonlarımızla ortak çalışmalar yürütmeyi ve kentimizde gerçekleştirecekleri her türlü sportif aktiviteye destek vermeyi sürdüreceğiz.
Etiketler: