Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“YAŞAYAN BİR PARK HALİNE DÖNÜŞECEK”

“YAŞAYAN BİR PARK HALİNE DÖNÜŞECEK”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 75 bin metrekare alanda inşa çalışmaları süren Uluslararası Köroğlu Parkı'nda düzenlediği kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi.


Üzerine dev Köroğlu heykelinin yerleştirileceği Kaide binası inşaatını gezerek bilgiler alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Park içerisinde at binme, atlı okçuluk ve güreş gibi ata sporlarımızın yapılacağı alanlar oluşturacağız. Ailelerimiz, hayvanlarla iç içe olacak, ata binebilecekler.  Bu sayede burası yıl boyunca yaşayan bir park haline dönüşecek.” dedi.

Bolu Belediyesi tarafından Alpağut Mahallesi bin metrekare alanda inşa çalışmaları süren Uluslararası Köroğlu Parkı’nın ile ilgili bilgiler veren Yılmaz;  “Bu çok görkemli bir heykel ve kaide olacak. 85 dönüm alan üzerinde, Türk dünyasının “Bizim müşterek Köroğlu Parkı’mız Bolu’da” diyecekleri bir park oluşturuyoruz. Şuan bulunduğumuz noktadan 30 metre yüksekte Bolu’nun panoramik olarak izleneceği bir platform oluşturuyoruz. Onun üzerinde de 15-20 metre yüksekliğinde bir Köroğlu heykeli gelecek. Heykel şuan yapılmış durumda. Geçtiğimiz hafta Kazakistan’da Astana şehrinde gördük. İnşallah bu yıl içerisinde bunlar yerleşecek ve burası Bolu’muzun tanıtımında kullanılacak bir mekân haline dönüşecek.  Bolu’da yaşayanlar ve Bolu’yu ziyaret edenler şehri buradan izleyecekler.  Oluşturulan restoranda yemeklerini yiyecekler” şeklinde konuştu.

Uluslararası Köroğlu Parkı’nın yapımına da başlayacaklarını ve park bünyesinde oluşturulacak diğer alanlardan da bahseden Yılmaz; “Park içerisinde at binme, atlı okçuluk ve güreş gibi ata sporlarımızın yapılacağı alanlar oluşturacağız. Ailelerimiz, hayvanlarla iç içe olacak, ata binebilecekler.  Bu sayede burası yıl boyunca yaşayan bir park haline dönüşecek” diye konuştu.

“BOLU MARKA KENT OLACAK”

Dünyada 8’i özerk cumhuriyet olmak üzere 16 Türk devletinin olduğunu belirten Yılmaz,  son olarak şunları söyledi:  “Bunların her biri kendilerini burada ifade edecekler. En son Kazakistan’da Kültür Bakanı ile yaptığımız görüşmede, Kazakistan olarak kendi alanlarının projesini ve yapımını üstleneceklerini ifade ettiler. Tabi üstlenemeyen olabilir. Onlarınkini de projelerini vermeleri durumunda, yapımını biz üstleneceğiz. Her şey güzel gidiyor. Bolu, marka kent olacak. Bolu, dünyada yaşanılabilir en güzel kentlerden biri olacak. Biz bunun gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmaların her biri de onun adımları olacak.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: