Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KUŞ GÖZLEMCİLİĞİ PROJESİ BAĞIŞÇILAR VAKFI DESTEĞİ

KUŞ GÖZLEMCİLİĞİ PROJESİ BAĞIŞÇILAR VAKFI DESTEĞİ
Bolu Kuş Gözlem projesi, Bolu Bağışçılar Vakfı Hibe Desteği, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü ve Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü paydaşlığında geçtiğimiz hafta Yeniçağa’da başlatıldı.


25 Genç TEMA gönüllüsü ve yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi yüksek lisans öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen ilk kuş gözlem etkinliği dürbünler ve profesyonel makinalarla gözlemlenerek kayıt altına alındı. Etkinlik öncesi açıklama yapan Genç TEMA topluluk başkanı Mücahit Varlı,  “Doğal güzellikleriyle tabiatıyla ünlü olan Bolu’da kuş gözlem etkinliği yapmayı uzun zamandır planlıyorduk. Bolu Bağışçılar Vakfı desteği ile bu yıl il ve ilçeler olmak üzere haziran ayı sonuna kadar bu bölgedeki kuş çeşitlerini gözlemleyip kayıt altına alacağız. Bu gün Yeniçağa’da 30 ayrı çeşit gözlemledik, Teorik eğitimlerle işleyecek etkinlikler sosyal medya platformlarında kamuoyu ile paylaşılacak. “ dedi. Varlı, ayrıca yılsonunda hazırlayacakları bir sunumla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bolu Bağışçılar Vakfı ve tüm kamuoyuna bir kokteyl programı ile proje sonuç raporunu paylaşacaklarını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan BBV yönetim kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram, “Bolu’daki sivil toplum kurumlarına, üniversite öğrenci topluluklarına, Akademisyenlerimizle ve üniversitemizle yürüttüğümüz çeşitli projelere, okullardan gelen projelere şu ana kadar 200’ü bulan karşılıksız hibeler verdik.  Fakat öğrencilerimizin doğayı korumaya yönelik, Bolu’nun doğal güzelliklerini gözlemlemeye yönelik projeler üretmeleri ve bizzat çalışmalara dâhil olmaları çok anlamlı ve desteğe değer. Bu projeyle beraber şu an 4 öğrenci topluluğumuzun projesi daha eş zamanlı yürüyor. Ayrıca Bolu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüze ve Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümüze Kuş Gözlem projesine olan desteklerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

 

Etiketler: