Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GENÇ AŞÇILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

GENÇ AŞÇILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen Geleneksel İzzet Baysal Mutfak Şenliği ve Yemek yarışması okul bahçesinde gerçekleşti.


Programa, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlikte 10,11 ve 12’nci sınıf öğrencileri Restaurant Tatlı Tabağı, Restaurant Ana Yemek Tabağı, Restaurant Makarna Tabağı, Özel Eğitim Kurumları Genç Aşçılar Yarışıyor, Modern Türk Mutfağı Yılın En İyi Sınıfı kategorilerinde yarıştı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan etkinlik açılış konuşmaları ile devam etti.

Programda ilk olarak konuşan İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural; “Eğitime can vermek, mesleki eğitimi hareketlendirmek, rekabeti artırmak, sektörle iş birliği sağlamak, meslek kuruluşlarını, STK temsilcilerini bir arada görmek bizlere mutluluk veriyor diyerek sözlerine başladı.

Vural; İzzet Baysal’ı anma ve onu anlamanın en iyi yoluna dikkat çekerek; “Bolunun mimarı Rahmetli İzzet Baysal’ı en iyi anma en iyi anlamanın yolu onun adına yapılan çalışmalar, onun adına kazanılan başarılardır. Adanmış bir hayatın, ömrün karşılığını ödemek, vefasını yerine getirmek elbette mümkün değildir. Ancak bir nebze de olsa onu anlamak, onu anmak, ondaki mahcubiyeti, asaleti, fedakarlığı, ileri görüşlülüğü, memleket sevdasını gelecek nesillere aktarmak bizlerin boynunun borcudur. Bu vefa duygusu ile bu yarışmaya 3 yıl önce başladık ve devam ediyoruz.

“İYİYE İYİ DEMEK GEREKLİ ANCAK YETERLİ DEĞİLDİR”

İyiye iyi demek gerekli ancak yeterli değildir. Bu yeterlilik geleceğimizin teminatı gençlerimize imkan sunmak, onların maddi ve manevi gelişimlerini desteklemek, hedef göstermek ve bu hedefe ulaşma noktasında yol ve yöntemleri göstermek ile olur. Ecdadımızda, ahilik teşkilatında doğruluk, dürüstlük, erdem, fazilet, ahlak, güvenilirlik, samimiyet, vefa, emekle yoğrulmak, istikrarlı olmak, doğru yolda doğru zamanda doğru kişilerle doğru işleri yapmak bizim için önemlidir.” diye konuştu. 

“DÜNYAYA SES GETİRECEKLERİNE CANI GÖNÜLDEN İNANIYORUZ”

Ayhan Vural’ın ardından Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen’de, gençlerin yaptıkları kaliteli yemeklerin dünyaya ses getireceğini vurgulayarak; “Biz Bolu olarak turizm, sağlık, spor, üniversite kenti olacağız haykırıyoruz. Evet, bunu haykırıyoruz çünkü biz turizm için gençlerimize mutfakta yaptıkları kaliteli yemekler ile dünyaya ses getireceklerine canı gönülden inanıyoruz. Turizm otelcilik bu yarışmalarla kendisinin sesini duyurmaya çalışıyor ve biz mutfak günlerinde onlarla birlikte olmaktan gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları gösterisi yapıldı. Gösteri sonrasında yemek ve sponsor stantları gezildi.

Jüri üyelerinin Bolu'daki otellerin baş aşçılarından, okulun mezun öğrencilerden, meslek dersi öğretmenlerinden ve usta öğreticilerden oluştuğu yarışmada öğrenciler, hem bireysel hem de ekip olarak yarışarak, hünerlerini sergiledi.

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesinde gerçekleşen Geleneksel İzzet Baysal Mutfak Şenliği ve Yemek yarışmalarının üçüncüsünde; Öztiryakiler, Bonna Porselen, Er Gıda, Çorumlu Kasap, Beypiliç, Erpiliç, ve İkizler Sütün ana sponsorluğunda düzenlendi. Ayrıca Narven, Gazelle, Abant Lotus, Van Resort Abant, Soylu, Abant Palace Otelleri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muay Thai- Karate standı açtı.

Etiketler: