Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AİBÜ’DE NEVRUZ KUTLANDI

AİBÜ’DE NEVRUZ KUTLANDI
Bolu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) Nevruz Bayramı dolayısıyla Gölköy yerleşkesinde, AİBÜ Türk Dünyası Topluluğu ve AİBÜ Ülkücüleri tarafından kutlama programı düzenledi. Etkinliğe katılanlar nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü'nde yapılan kutlamaya Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, MHP İl Başkanı Adem Evcil, Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül ve yaklaşık 300 öğrenci katıldı.

Kampüste bulunan Atatürk heykeli önünde toplanan üniversite öğrtencileri İstiklal Marşı'nı okudu.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı kutlamada Rektör Prof. Dr. Alişarlı'nın demir dövmesiyle başladı. Daha sonra nevruz ateşi yakıldı. Etkinliğe katılanlar, yakılan ateşin üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladı.

Kutlamada konuşan Bolu ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ni örgütün ellerinden kurtaracağız derken şaka yapmamıştık. Biz bu yollarda ağır bedeller ödedik. Ödemeye de devam edeceğiz. Allah'ın izni ile Türkün bayrağını, Bozkurt’un sancağını üniversitemizde dalgalandıracağız" dedi ve şunları kaydetti: “ Ülkemiz dört bir taraftan kuşatılmaya, türlü, hainliklerle birlik ve beraberliklerimize müdahaleler olmaya çalışılmış, her türlü bozgunculuk, fitneye rağmen Türk’ün birbirine bağlılığı, imanımız, itikatımız sayesinde bunlarında üstesinden gelmiş bulunuyoruz. Kahraman Mehmetçiğimiz, polisimiz, özel harekâtımız özveri ile Afrin’de mücadele etmiş şanıyla, şerefiyle Türk bayrağını da zirveye dikmiş bulunmaktadır. Buradan güvenlik güçlerimizi tebrik ediyor Yüce Allah’tan muzaffer olmaları için dua ediyoruz.

“TÜRK’ÜN BAYRAĞINI BOZKURT’UN SANCAĞINI ÜNİVERSİTEMİZDE HER DAİM DALGALANDIRACAĞIZ”

Abant İzzet Baysal Üniversitemizde ve ülkemizin değişik üniversitelerinde örgüt kılığına girmiş öğretim üyeleri, öğrencileri millet sevdalıları kardeşlerimize her türlü saldırılarda bulunmuş çözüm süreci denilen siyaset hamlesi ülkemizi değişik sıkıntılara sokmuş sadece ülkücü olduğu için bugün üniversitelerse sınava girmekte sıkıntı çekmiş arkadaşlarımız Allah’ın izniyle hepsi alt olmuş, bütün oyunlar bozulmuş milliyetçilik hat safhaya ulaşmış Allah davası her zaman kazanmıştır.

Aldığımız bir habere göre İstanbul Üniversitesinde Afrin şehitlerinin ruhuna lokum dağıtıldığı esnada bir gurup katliam yapıldığını sayarak, işgal yapıldığını öne sürerek arkadaşlarımıza saldırıda bulunmuşlardır. Biz buradan tüm Türkiye’ye Abant İzzet Baysal Üniversitesine haykırıyoruz; biz Afrin şehidine de sahip çıkıyoruz, doğu şehidine de, Polisimizin, ülkücümüzün şehidine de sahip çıkıyoruz. Buyurun gelin bize de müdahale edin.

Biz Türkiye bizimdir derken şaka yapmamıştık. Bir gün bu AİBÜ’yü örgütün ellerinden kurtaracağız derken şaka yapmamıştık. Bu yolda ağır bedeller ödedik, ödemeye de devam edeceğiz. Allah’ın izniyle Türk’ün bayrağını Bozkurt’un sancağını üniversitemizde her daim dalgalandıracağız. Bu vesile ile Nevruz’umuzun ülkemize milletimize hayırlı, huzurlu ve refah bir yıl getirmesini Cenabı Allahtan niyaz ediyorum.

“HEPİNİZ BİRER TÜRK BAYRAĞISINIZ”

İsmail Akgül’ün ardından bir konuşmada Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Adem Evcil yaptı. Evcil; “ yılarca bu üniversitenin içinde yuvalanmış PKK’lı, soysuz, şerefsizlerle mücadele ettik. Bu günlerde böyle kalabalıklarda sizleri gördükçe o dönemler vermiş olduğumuz mücadelenin, o dönemler okulumuzu uzatmanın, sınavlarımıza girememenin ne kadar hayırlara vesile olduğunu görüyorum ve bugün burada toplanan arkadaşlarımız sevgilerimle, saygılarımla ayakta alkışlıyorum. Kıymetli kardeşlerim hepiniz birer Türk bayrağısınız. Bayrağı yere düşürmeyin, kirletmeyin, lekelemeyin diyordu başbuğumuz cennet mekân Alparslan Türkeş. Bunu neden söylüyordu; bir düşündünüz mü? Ege Üniversitesinde şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz neden şehit oldu? Hiç düşündünüz mü? Bugün bir düşünün. Sizler bayrak olmaktan vazgeçerseniz, sizler sancak olmaktan vazgeçerseniz birileri çıkar bu bayrağın, sancağın üzerine her türlü saldırıyı gerçekleştirir. Kimileri Amerikan bayrağı sallar, kimileri alman bayrağı sallar. Ama üniversitelerde bayraklaşan Fıratlar şehit olur. Sizler böyle güçlü durdukça, birlik oldukça bu bayraklar inmeyecek, bu ezanlar dinmeyecek.

“BİZLER BİRLİK OLMAZSAK TARİH BİZLERİ ASLA AFFETMEYECEK”

15 Temmuz darbe girişimi sinesindeki imanla, damarlarındaki asil kanla bertaraf eden işte bugün burada Bozkurt bayramı etrafında toplanan yiğit Bozkurtlar yiğit Asenalardır. Bugün Afrin operasyonlarında millet olarak ne kadar destek olduysak, yarın başka bir yerde başka bir operasyonda o kadar devletimizin, milletimizin, askerimizin yanında olacağız. Biz her Türk asker doğar derken anlamayanlar bugün ne demek istediğimizi çok daha iyi anladılar. Bizim o topraklara tarih borcumuz var. Biz gitmesek de tarih o topraklara bizi çağıracak ve bizler bilinçli olmaz isek bizler birlik olmazsak tarih bizleri asla affetmeyecek. Ben bugün bu ateş etrafında toplanan bütün kardeşlerimi ayakta alkışlıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Birileri üniversitelerden, kantinlerden kaçarken bu üniversite vatan, bayrak, millet, devlet, Allah için mücadele eden bütün yiğit Bozkurt kardeşlerimi, bitin genç Asena kardeşlerimi tebrik ediyorum. Buradan Afrin’de görev yapan bütün güvenlik güçlerimizi Bozkurt selamı ile selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: