Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YILMAZ'DAN NEVRUZ MESAJI

YILMAZ'DAN NEVRUZ MESAJI
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 21 Mart Dünya Nevruz Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Balkanlardan Orta Asya’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz’un birlik beraberlik duygularını güçlendirmesi dileğinde bulunan Başkan Yılmaz; “Baharın uyanışını müjdeleyen, insanın doğayla bütünleşmesini sembolize eden bu anlamlı bayramın, aradaki kilometrelere rağmen gönüllerinde katre kadar uzaklık taşımayan Türk dünyası ve akraba topluluklarıyla birlikte tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dostluk iklimimizin mayası, bin yıllık kardeşliğimizin simgesi Nevruz’un tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum. Diğer taraftan bundan 45 yıl önce 21 Mart günü aramızdan ayrılan halk ozanımız Aşık Veysel’i de saygı ve rahmetle anıyorum ” dedi.

Başkan Yılmaz’ın 21 Mart Dünya Nevruz Günü mesajı şöyle:

“Orta Asya’dan Kafkaslara, Anadolu’dan Balkanlar’a Türk dünyasını buluşturan ve kültür coğrafyamızda coşkuyla kutlanan Nevruz, tüm dünyaya örnek bir dayanışma ve dostluk köprüsü oluşturuyor. Tabiatın uyanışını, bolluk bereketi, paylaşmanın güzelliğini ve barışı simgeleyen bu anlamlı günün Tabiatın Kalbi Bolu için önemi çok büyük. Türk dünyasının tek ‘Nevruz Tepesi’ Bolumuzun Seben ilçesinde, Alpagut Köyü’nde. Yine Türk dünyasının ortak değeri, cesaretin, adaletin, mertliğin simgesi Köroğlu bu toprakların evladı…

İnsanın doğayla bütünleşmesini sembolize eden Nevruz, aradaki kilometrelere rağmen gönüllerinde katre kadar uzaklık taşımayan Türk dünyası ve akraba topluluklarından ışıyan bir barış güneşidir. Bolu’yu Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklarının buluşma noktası yapmak, inşası devam eden Uluslararası Türk Dünyası Köroğlu Parkı’ndan dünyaya kardeşlik mesajı vermek ise bizim en büyük dileğimiz. Dostluk iklimimizin mayası, bin yıllık kardeşliğimizin simgesi Nevruz’un tüm dünyaya örnek olmasını, insanlık için hayırlara vesile temenni ediyorum.

‘Karnın yardım kazmayınan belinen/Yüzün yırttım tırnağınan elinen/Yine beni karşıladı gülünen/ Benim sâdık yârim kara topraktır’ dizeleriyle doğanın cömertliğini söze döken, 45 yıl önce bir Nevruz günü aramızdan ayrılıp bizlere gönül gözüyle gördüğü sımsıcak bir dünya resmi bırakan değerli halk ozanımız Aşık Veysel’i de, bu vesileyle saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun…”

Etiketler: