Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İLK DERS MAHİR ÜNAL’DAN

İLK DERS MAHİR ÜNAL’DAN
Bolu'da 103 kişinin kayıt olduğu Siyaset Akademisi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın katılımıyla AK Parti Bolu İl Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleşti.


AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından 81 ilde yürütülen ve bu dönem ‘1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe’ sloganı taşıyan Siyaset Akademisi eğitiminin birincisi tamamlandı.

Eğitime, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay,  İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker, Gençlik Kolları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay katılımdan dolayı Mahir Ünal’a teşekkür ederek; “Bugün Siyaset Akademisi için Bolu AK Parti il başkanlığı binamızda programın ilk başlangıcını burada çok kıymetli Genel Başkan Yardımcımızın teşrifleri ve açılışları ile gerçekleştireceğiz. Siyaset Akademisinde burada ders görecek sonunda sertifikasını alacak olan tüm katılımcıların hepsine şahsım ve Tüm Bolu teşkilatları adına hasetten teşekkür ediyorum” dedi.

Dünya 5’ten Büyüktür; 2023 Vizyonu; Yerli ve Milli Ekonomi” konularında eğitimlerin verildiği Siyaset Akademisi’nin ilk dersini veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal; “ İlk dersin hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başladı.

MİLLETLERİ MİLLET YAPAN TARİK ŞUURLARIDIR

Açılışta yaptığı konuşmada ilk olarak 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönemi hakkında ve Afrin operasyonlarını değerlendiren Ünal; “Bugün biliyorsunuz 18 Mart. Siyaset akademimizin konsepti 1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe. Biz 100 yılı aşkın bir süreden beri bir mücadele veriyoruz. 1919’un şartlarını,1918’in,1916’nın,1915’in’1914’ün şartlarını biliyoruz ve unutmamamız gerekiyor. O yüzden 1919’dan 2019’a, 1918’den 2018’e geçmiş yüzyılı unutmamız gerekiyor. Bugün 18 Mart Çanakkale’nin geçilmez olduğunu hatırlayalım. Milletleri millet yapan hafızalarıdır, tarih şuurlarıdır. O yüzden tarih bilincimizi, tarih şuurumuzu diri tutmamız gerekiyor. 18 Mart’ta Çanakkale’de ne oldu? Çanakkale’yi bugün geçilme kılan irade neyi amaçlıyordu?” şeklinde konuştu.

“BU KARARLILIK KARŞISINDA DURAMADILAR”

Afrin’in teröristlerden temizlendiğine vurgu yapan Ünal; “Bugün Afrin teröristlerden temizlendi, teröristler kuyruklarını kıstırıp kaçtılar. Bu kararlılık, bu irade karşısında duramadılar. Biz Afrin harekatıyla tıpkı Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi Dünya’ya bir şeyi net gösterdik. Yakıp yıkmadan, sivil yerleşim alanlarına dokunmadan, hastaneleri, okulları yerle bir etmeden, insanların şehirlerini mezarlığa dönüştürmeden sadece terörist unsurları temizleyerek bir şehir teröristlerden nasıl temizlenir dünyaya bunu gösterdik. Demek ki; cesaret olunca, kalpte iman olunca, ölüm, şehadet insana bir bayram günü gibi gelince karşınızda teröristte duramıyor, düşmanda dayanmıyor” dedi.

 “O DÜŞÜNDÜKLERİ ESKİ TÜRKİYE’DE KALDI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetiminin terör operasyonlarına yönelik tutumunu eleştiren Ünal; “CHP’nin o bozguncu aklı Kıbrıs Barış harekatı olduğunda Bülent Ecevit’i Kıbrıs fatihi ilan etti. Şimdi Afrin, Fırat Kalkanı ile ilgili ise sanki bunun arkasında bir siyasi irade yokmuş, sanki Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız bu işin talimatını sağlam iradesi ile millet eğilmez, Türkiye yenilmez diyerek orada kurulan tuzağı bu meşru seçilmiş hükümet Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız bozmamış gibi bir hava içerisinde. ‘Afrin’e girmeyelim’, ‘Afrin’de ne işimiz’ var dediler şimdi sanki bu işi Cumhurbaşkanımız yüksek siyasi feraseti ile sağlam iradesi ile cesareti ve kararlılığı ile aldığı yüksek riskle buna karar verip uygulamamışız gibi davranıyorlar. Bizim kahraman ordumuz Türk Silahlı Kuvvetlerimiz milletin seçtiği, siyasi iradenin emrinde hareket eder.  Demokrasi de budur. Artık bu millet devletinin kendisinin emrinde olduğunu, devletin asli işinin milletin güvenliğini sağlamak ve millete hizmet etmek olduğunu biliyor ve buna göre hareket ediyor” ifadelerini kullandı.

“HER İKİSİ DE BU MİLLETİN ÖZ EVLADIDIR”

CHP’nin Mustafa Kemal ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kavga ettirmeye çalıştığını belirten Ünal; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bozucu aklı Mustafa Kemal Atatürk ile Recep Tayyip Erdoğan’ı kavga ettirmeye çalışıyor. Kavga ettiremezsiniz her ikisi de bu milletin öz evladıdır. Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıktıklarını söyleyenler neden bugün aziz milletin %52 oyu ile Cumhurbaşkanı yaptığı ce Cumhurbaşkanı olarak 15 Temmuz belasını bertaraf etmiş, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekâtının kararını vermiş Recep Tayyip Erdoğan’dan nefret ederler? Siz madem yerli ve millisiniz. Madem siz Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyoruz diyorsunuz; Mustafa Kemal Atatürk 1929’da milli siyaseti anlatıyor. Yerli ve milli olmak nedir bunu anlatıyor” değerlendirmesinde bulundu.

“BİZİM SİYASETİMİZ BİR BİRLİK SİYASETİDİR”

Mahir Ünal, AK Parti hükümetinin siyasetinin birlik ve bağımsızlık mücadelesi olduğuna dikkat çekerek; “Bizim siyasetimiz bir birlik siyasetidir. Bizim siyasetimiz bu millete verilmiş sözlerin ve bu milletin hakettiği yerlerin elde edilmesi mücadelesidir. Bir bağımsızlık mücadelesidir. Bir varoluş mücadelesidir. Bir samimiyet ve cesaret mücadelesidir. O yüzden AK Parti siyasetini birileri her ne kadar itibarsızlaştırmaya çalışsa da, kendi çirkin emellerini birileri bu millete adeta ihanet niteliğindeki düşüncelerini siyaset gibi sunsa da bu millet yüksek feraseti ile görüyor, bunu far ediyor ve buna göre davranıyor. 1950’de bu millet ne dedi? “Yeter söz de karar da milletin” dedi. 1921 Anayasasına 1923’de bir madde eklenerek Cumhuriyet kuruldu. 1923’de biz cumhuriyeti nasıl ilan ettik? 1921 Anayasasında TBMM bir anayasa değişikliği yaptı devletin idare biçimi değiştirildi. Ama devlet kurumları ile bütün halkıyla aynı. Dolayısıyla bizim Cumhuriyet ile birlikte o gün için bazı tercihlerimiz oldu. O gün için bizim yapmamız gereken ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının tıpkı 1923’de gerçekleşen bu devletin idare sistemine dönük değişiklik gibi başka huşularda da inkılaplar yapıldı” dedi.

“DEMOKRASİ TARİHİMİZE KARA BİR LEKE DÜŞÜRDÜ”

CHP’nin İsmet İnönü dönemindeki yönetimi de sert sözlerle eleştiren Ünal; “Şimdi CHP seçim, sandık güvenliği diyor ya 1946’da yapılan seçimlerde Açık oy gizli tasnif yaparak CHP demokrasi tarihimize kara bir leke düşürdü” dedi. Ünal konuşmasında ayrıca FETÖ/PDY’yönelik gerçekleştirilen operasyonlara CHP’nin karşı çıktığını da sözlerine ekledi.

Siyaset Akademisi eğitimi tamamlandıktan sonra AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a hediye takdim etti.

Etiketler: