Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ BARUŞ’TAN 18 MART MESAJI

VALİ BARUŞ’TAN 18 MART MESAJI
Bolu Valisi Aydın Baruş, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Baruş, “Şehitlerimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini payidar kılmak, bu vatan toprakları üzerinde Ay Yıldızlı Al Bayrağımızın gölgesi altında tek millet olarak yaşamak için Çanakkale ruhunu muhafaza etmek, borcumuzdur” ifadelerini kullandı.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Milletlerin tarihlerinde nesilden nesile anlatılan unutulmaz kahramanlık sayfaları vardır. Bir milleti dünya üzerinde gerçek anlamda güçlü kılan bu kahramanlık sayfalarının uğruna yazıldığı manevi değerlere sahip olmaktır. Mukaddes bildiği amaçlar uğrunda canından vazgeçebilmeyi ifade eden şehitlik bu değerlerin başında gelmektedir. 

Millet olma şuuruna eriştiğimiz altın tarih sayfalarının başında gelen Çanakkale Savaşı Milletimizin benliğinde şehitliğin anlamını yaşatan bir destandır. 18 Mart 1915’te dünyanın en gelişmiş askeri imkânlarına sahip devletlerine karşı vatanını savunmak için göğsünü siper eden Mehmetçiğimizin yazdığı bu destan tarihimizin en şanlı sayfalarından birini oluşturmaktadır.

Kahraman askerlerimiz Çanakkale’de tüm imkânsızlıklara rağmen ölüme meydan okuyarak dimdik duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olmuşlardır. Atalarımızın bu yüksek manevi ruh ve milli şuurla kazandığı eşsiz zafer sayesinde tüm dünya Türk Milletinin yeniden dirilişine şahitlik etmiştir. On binlerce vatan evladının ölüme gülümseyerek toprağa düştüğü Çanakkale’de kazanılan iman zaferinin kazanıldığı tarih olan 18 Mart, bu anlamına uygun olarak aynı zamanda Şehitleri Anma Günü olarak belirlenmiştir.

Çanakkale Destanının bizlere miras bıraktığı bu fedakârlık ve şehitlik ruhu bugün de Milletimizin benliğinde dipdiri yaşamaktadır. 15 Temmuz 2016’da Milletimizin iradesine ve bağımsızlığımıza kast FETÖ ihanet çetesine karşı erkek-kadın, genç-yaşlı demeden meydanlara atılan insanımızın gösterdiği duruş, Türkiye’nin bütünlüğünü ve birliğimizi hedef alan teröristlere karşı yurdumuzun dört bir köşesinde ve bugün Afrin’de cansiperane mücadele eden askerlerimizin ve güvenlik güçlerimizin sergilediği eşsiz metanet ve cesaret bu ruhun mevcudiyetinin müşahhas örnekleridir.    

Şehitlerimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini payidar kılmak, bu vatan toprakları üzerinde Ay Yıldızlı Al Bayrağımızın gölgesi altında tek millet olarak yaşamak için Çanakkale ruhunu muhafaza etmek, bizi biz yapan değerler uğrunda gerektiğinde canımız pahasına mücadele etmek, ülkemizi medeniyetler yarışında daha ileriye taşımak için çok çalışmak şehitlerimize olan minnet borcumuzdur.

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde, bu toprakları kanlarıyla bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan ve istiklal uğrunda mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükran duygularıyla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

 

Etiketler: