Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“18 MART BAĞIMSIZLIK VE ONUR MÜCADELEMİZİN DESTANI

“18 MART BAĞIMSIZLIK VE ONUR MÜCADELEMİZİN DESTANI
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103’nci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferi’nin Türk Milleti’nin bağımsızlık ve onur mücadelesini taçlandıran şanlı bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz “Türk Milleti’nin makûs tarihini değiştiren, imkansızlıkların kararlılık ve vatan aşkı ile yenilebileceğini gösteren, Türk’ün adını dünya tarihine altın harflerle yazdıran kahraman şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle yad ediyorum. Şehitlerimizin emaneti vatanımızda sonsuza dek birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğimize söz veriyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz’ın 18 Mart mesajı şöyle:

“Çanakkale Savaşı, Türk Milleti’nin 103 yıl önce, yoksulluklar ve yoksunluklar içinde verdiği varoluş mücadelesinin, azmin ve imanın gücüyle taçlanışını tüm dünyaya gösteren örnek bir zaferle sonuçlandı. Türk Milleti’nin bağımsızlık aşkı, esaret tanımazlığı ve boyunduruk altına alınmaz iradesi, dönemin en gelişmiş silahlarına ve donanmalarına sahip işgal kuvvetlerini yenilgiye ve şaşkınlığa uğrattı. Düşman askerlerini, kendi Mehmetçikleri ile can veren kahraman evlatlar olarak bağrına basma şefkatini gösteren Türk Milleti, savaşın onuru ve şerefini tüm dünyaya öğretti. Akif’in, ‘Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor/Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!’ diye tasvir ettiği şehitlerimizin acısı bugün hala yüreğimizde. Bize emanet edilen vatanımızda, bizden sonraki nesillerin de sonsuza dek hür ve bağımsız yaşaması için birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza edeceğimize söz veriyoruz.

Tarihin akışını değiştiren şanlı Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal ve istikbal destanımızın tüm kahramanlarını şükran ve minnetle yad ediyor, ‘Bu topraklar için toprağa düşmüş’ tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Etiketler: