Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA OKUMA-YAZMA SEFERBERLİĞİ TOPLANTISI

BOLU’DA OKUMA-YAZMA SEFERBERLİĞİ TOPLANTISI
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan 'Okuma Yazma Seferberliği' projesi kapsamında İlimizde oluşturulan Okuma Yazma Seferberliği Yürütme Kurulu toplantısı Vali Aydın Baruş’un başkanlığında yapıldı.


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde başlatılan Okuma Yazma Seferberliğinin amacının okuma yazma öğretmek ve okuma yazma bilmeyen sayısını en aza indirmek olduğunu ifade eden Vali Aydın Baruş, “Bolu ili olarak okuma yazma oranında Türkiye geneline göre iyi durumdayız ama bunu çok daha üst seviyelere nasıl getiririz sorusunu tartışmak üzere bir araya geldik. Okuma yazma kurslarımız başladı ama bu süreç tek bir aşamadan oluşmuyor” dedi.

 

OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİNİN DUYURMALIYIZ

 

Vatandaşlarımıza Okuma Yazma Seferberliğinin duyurulması noktasında basınımıza da önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Baruş “  Okuma yazma bilmeyen insan dünyayı tanımayan insandır. Başkalarının söylediğini, başkalarının anlattığını anlayabilmek için mutlaka okuma yeteneğiniz olması lazım. Ayrıca normal hayatta da bir yere gittiğiniz zaman meramınızı anlatabilmek için o konuda bilgi sahibi olmak için de yine okumak gerekiyor. Bolu ilimizde okullara devam noktasında çok fazla bir sıkıntımız yok. Yeni nesillerimizde okuma yazma oranımızda bir problemimiz yok ama dışarıdan gelen nüfusumuzda böyle bir sıkıntı olduğunu maalesef görüyoruz. Diğer taraftan ise belli bir yaşın üzerindeki kitlede de bu olabiliyor” dedi.

 

OKUMANIN ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR

 

Okumanın öğrenmenin yaşının olmadığını belirten Vali Baruş “Kaç yaşında olursanız olun emek verdiğiniz zaman bunu başarabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada nüfus parametremiz yok. Her yaştan insanımız bu seferberliğe katılabilir. Okuma yazma oranını ilimizde artırmak için neler yapabiliriz konusunu bu toplantımızda konuşacağız” dedi.

 

Vali Baruş’un konuşmasının ardından İlimizde devam eden okuma yazma seferberliği konusunda yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirilirken, bu tarihe kadar kurslara 618 kişinin müracaat ettiği belirtildi.

Sunumun ardından ise okuma yazma bilmeyen kitleye daha çok nasıl ulaşılır, bu kitleye ulaşma noktasında neler yapılabilir konuları görüşüldü.

 

Valilik Abant Toplantı Salonunda Vali Aydın Baruş’un başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Eminde Davarcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, görsel ve yazılı medya temsilcileri katıldı.

 

Etiketler: